IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бъдещето на панелите ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе говорите си за таз фирма Фламинго в Пловдив. Това, което чета не е за вярване:
    Степен на завършеност
    - За сградата - напълно завършена модерна фасада , луксозни общи части , звънчева инсталация , безшумен асансьор , видеодомофонна инсталация , алуминиеви парапети и др.

Та след като прочетох качествата на сградата, тоест това което ми предлагат, аз искам да задам някои въпроси.
    Ако сградата не бъде изпълнена така както са написали, а предпочета да бъде с ненапълно завършена и немодерна фасада, с шумен асансьор и без парапети или поне не с алуминиеви такива, то колко точно ще ми смъкнат от цената?!

Абе тия наш'те предприемачи в строителството се забравиха. Неясно защо обаче имам гадното предчувствие, че доста от тях ще отпаднат от хорото на "инвестицията" наречена НИ.
    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
      Пич направо ме кефиш! Страшна логика имаш! Всички да си купуват САМО ПАНЕЛКИ! Новото строителство е за разрушаване!
      Ами явно е точно така ....

Коментар

• Освен брошури, тепърва ще започват и промоции - Коледна, Великденска и т.н.

Доста от строителите вече търсят пряк път към клиента и по този начин отсвирват АНИ-тата. Оттам има поне 10% запас за промоции още.

Иначе Пловдив го харесвам, много приятни спомени от х-л Санкт Петербург, може скоро пак да ви навестя

Поздрави!

Коментар

• по-умните почнаха от сега с промоциите - 550 евро на квадрат в добър за пловдив квартал. брошура за ново строителство в пощата имам....и на тази база панелките не ги мисля ако някои се интересува - flamingo.bg

Коментар

• Пич направо ме кефиш! Страшна логика имаш! Всички да си купуват САМО ПАНЕЛКИ! Новото строителство е за разрушаване!

Коментар

• хе хе хе. Абе вий "акционери" в нови имоти, вижте безусловните хватки на новите имоти:

1. Строени са некачествено и с калпави материали - много повече нови сгради паднаха, а само един панелен елемент!!!
              2. Имат кратък живот - Хем са некачествено построени, хем на Запад "новите" жилища се рушат и ре-изграждат на 30 години
              3.Не са поддържани - в повечето нови блокове живеят до 20% от закупилите апартаменти. Останалите "инвеститори" не плащат за поддръжка и всичко запада.
              4. Единственото спасение за чупките и колоните по средата на стаите е събаряне и реизграждане.
              5. Обитатели, в голямата си част или не живеят там и не плащат за поддръжка или са мутри, покрай които можете само да загинете...

Коментар

• Бъдещето на панелите е мрачно:

1. Строени са некачествено и с калпави материали - както всичко при комунизма;
                2. имат кратък живот, някои от първите построени през 60-те години вече са в края на експлоатационния си срок;
                3. не са поддържани;
                4. санирането им, ако се праи качествено, а не козметично, изисква много средства;
                5. обитателите им в голямата си част са хора с ниски доходи, които няма как да намерят пари за саниране.

При всички тези дадености не виждам как може да очакваме някакво бляскаво бъдеще пред панелните жилища.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                  Първоначално изпратено от vsko
                  Топлоизолацията не е проблем. 5 см стиропор няма и 5лв/кв м. Като се облепи отвсякъде апартамента и се сложи пвц- по топлоизол. характеристики по нищо не остсъпва на масивното строителство.
                  И колко ще ти вземат майсторите, приятелю?
                  А, ти що не спиш За отвънка незнам, обаче отвътре си налепих депронче на 2 от стените преди 2 дни. Трябваха ми около 6 часа работа за към 15 квадрата депрон.Имаше и прозорци и истории та малко ме затрудни

Майсторите ще ги видим на колко ще го лепят като огладнеят другата зима. Сега на пълен стомах работят на едни цени, като им застърже може и на други

Коментар

• Първоначално изпратено от vsko
                    Топлоизолацията не е проблем. 5 см стиропор няма и 5лв/кв м. Като се облепи отвсякъде апартамента и се сложи пвц- по топлоизол. характеристики по нищо не остсъпва на масивното строителство.
                    И колко ще ти вземат майсторите, приятелю?

Коментар

• Топлоизолацията не е проблем. 5 см стиропор няма и 5лв/кв м. Като се облепи отвсякъде апартамента и се сложи пвц- по топлоизол. характеристики по нищо не остсъпва на масивното строителство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
                        Джоан, тропотът беше откъм Оборище...:-)
                        Много се смях!

Зарко, обяснението ти ме открехна още малко, перфектно е. Благодаря!

Вълчо, със закъснение: нали знаеш - тая гилдия (неикономисти) - даваме необходимото от себе си, кВо толкова, пък и хората, които правят преустройства, трябва да знаят, че са уязвими отвсякъде...

Приятелю, иначе - не мога да се стърпя да не те поздравя за "тропотът" ("Тъгъдък-тъгъдък-тъгъдък..." )) ), ..., НО все пак нещо не се вързва, Ве приятел... )) Не че съм адвокат на принцесИТЕ, но, ето ти няколко ОСНОВНИ ПРИНЦИПА, за да им грабнеш акъла:

1. Подобен тропот ("Тъгъдък-тъгъдък") - вече не ги впечатлява толкова (може да има и МАЛКО изключения!). Това, което грабва слухът им е "бррр, бррр" - тихото и респектиращо работене на няколкостотин коня (не на един, пък бил той и бял... )..., както и - редовните ГЛЕЗОТИЙКИ (неангажиращо допълнение ...)...

2. Не трябва да говориш на коня "интимно", както винаги: "Ррррр, кранто проклета!", за да не помисли принцесата, че нея точно визираш в обръщението си..., нито пък: "Ще те смушкам в хълбоците, тъпа кучко, ако не ме слушаш!" - по същата причина...

3. Белият цвят (на конетЕ) може да мине пред принцесиТЕ, само ако на джантите им фигурира буквичката "В" - ще подскажа малко: произхожда от "Бентли"...

4. Когато принцесИТЕ ти кажат "Шейново" - не можеш да им противоречиш с "Оборище" (Ноого далеч, Ве...)..., допустими отклонения от фиксираната локациЯ: "Шипка", "Сан Стефано", в краен случай "Васил Априлов"...

5. Кажат ли ти, че можеш да изтъгъдъкаш НАБЪРЗО в обратна посока - работата ти е 99% опечена - хвърляй се в "боя" и след това изчезвай НАБЪРЗО - просто си се придържал към началните условия...

Разбира се, тук визираме изобщо мъжкото поведение, без да се опитваме да уязвим талисманите на форума... ))
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                          ...

Рисковете при проектиране на унифицирано съоръжение, каквито са те, предимствата, които са имали при налагането им да задоволят тогавашните пазарни нужди като бързина на построяване, спестени разходи от еднакви идейни проекти, унифициране на строителната техника, сравнително лесно ноу-хау, което да бързо да се усвои от изпълнителите, стандартизирани модулни елементи и т.н. вече отстъпва на новите реалностти в частта енергийна ефективност.

Малко ще е трудна обосновката, но това е лично мнение, все пак...

Необходимостта от нови жилища, след великото преселение село-град е наложило скоростно строителство - панелни блокове и изграждането им в нови околоградски райони (бивши земеделски земи).

Ето една причина за ниското строителство: земя - при онзи строй - бол, обезщетенията за собствениците - жълти стотинки + 2-3 апартамента (според "жилищните нужди")...

Имало е - по изключения - панелно строителство и в централни райони.

Крановете - за 7-8 - етажни панели са едно - правели са се във всеки по-голям машиностроителен (корабостроителен) завод.

Доста по-късно са взаимствани крановете (за ЕПК), които сами увеличават своята височина чрез повдигане на следващ елемент от конструкцията си. Тия кранове сами се И демонтират след свършване на работата по сградата (т.е.- не е необходима друга техника за "вдигане и прибиране" на крана). За да са устойчиви - използват опората на построената на съответно ниво сграда (ЕПК). Такъв кран си е едно уникално СКЪПО съоръжение, а стрелата му има доста по-голям периметър на действие от обикновените.

marandi пише за "унифициране на строителна техника"..., аз бих й лепнал и едно "уникална, скъпоструваща", що се отнася до точност на изпълнение и начин на самомонтиране (самоиздигане с темпове, изпреварващи - 4-5 етажа издигането на самата сграда).

Онова, което интересува някои - беше - преоразмеряването на елементите. Няма да се впускам в подробности, защото на много тук им писна вече от мен (мисля, че е време да сменям никнейма си)... Значи, асансьорите се смятат (примерно - сеченията на въжетата) със 6-7 пъти (и повече), над допустимите коефициенти на сигурност (в масовия случай), отделни елементи от сградите - 2,5 - 3 - пъти и т.н., но това не означава, че трябва да се режат носещи колони, трегери и стени, с мисълта, че проектантите са преоразмерили, само с мисълта, че ние ще си правим самодейните преустройства на воля... МНОГО Е ОПАСНО! Но, както и да си ги говорим тук нещата, който е решил - пак ще го прави... До кога? Кой знае, да чукаме на дърво - дано не се случва!

Приятен уикенд! ))
                          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Джоан, тропотът беше откъм Оборище...:-)
                            Много се смях!

Зарко, обяснението ти ме открехна още малко, перфектно е. Благодаря!
                            И това ще мине ...

Коментар

• Снимки ли ше се вадят??

Коментар

• Първоначално изпратено от beginner
                                Кой ще го чисти тоя четвърт декар апартамент? Да миеш джамове, да бършеш прах, да копаш доматите в зимната градина. Няма да имаш сили за другото, заради принца ти го е взел тоя апартамент
                                Хъм, мислех, че се подразбира, че с Принца в комплект върви и прислугата... Аз дама ли съм или ...

Вълчо, да не изтъгъдъкаш набързо в обратната посока ))))

Коментар

Working...
                                X