IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

0% комисион от купувача?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отдавна не съм писала, дори и не съм брокер, нищо че съм може би съм частично в бранша, но от проектантите...

Абе хора, чудя се, как може вие, които реално печелите от спекула, купувате и продавате, понякога може би реализирате и над 100% печалба седейки си, може би без факс и без телефон,на дивана у вас ( някои нали ), да седите и да гледате и да обсъждате в не една или две теми...че брокерите печелили 3%, 5%..или не знам си колко...

Ми някак си е смешно...сега разбирам в бг мама да я имаше тая тема....но тоя форум вече е тотална боза...и тотално отчаяние.

Все пак не забравяйте, че тук четат и такива като мен, които нито са брокери, нито борсаджии, а хора които просто мислят, че това е форум, който дава по-широка представа за някаква що годе икономическа обосновка на днешната ситуация.

Да ама не.

Просто се надявам мнението ми да бъде като взето предвид като на страничен наблюдател. Тъпо е когато видиш, хората, които въртят не знам си колко хиляди левове на борсата ( от една скорошна анкета видях ) да обсъждат, злобеят и ровят в кошницата на някакви брокери....

Наистина е смешно. Не на последно място искам да кажа, че аз никога не съм ползвала услугите на брокер...но ако почнете да обсъждате, че и в кварталната бръснарница вече постригват за 10 лв, а не за 8лв...е тогава вече борсата ще се срине не, ами ще се сгромоляса

Коментар

• Първоначално изпратено от kupuvach
      Апартаментът, който купих се намира в Левски, не е ваканционен. Моят познат ( бивш колега) е купил в Трошево.
      Напълно разбирам недоверието Ви, аз също останах изненадан, когато рабрах, че може да има и такива фирми, след като знам какво е общото мнение за последните! Във всяка една професия има и некоректни , това зависи от самите хора, които извършват тази професия, а не от самата професия.
      Споделям своя опит и съм доволен! Съжалявам, ако други имат отрицателен опит, моя за щастие не е такъв!
      Успех на всички, които работят добре! Надявам се все по-често и други да могат да споделят положителния си опит
      Приятен,успешен и натоварен с положителни емоции ден на всички!
      Не мога да ги разбера аз тези самаряни, купил апартамент преди година и сега хоп, скача във форума и първото му мнение е реклама на агенция.... То ясно че брокерите огладняха ама в този случай рекламата прозира от 100 км.

Коментар

• Апартаментът, който купих се намира в Левски, не е ваканционен. Моят познат ( бивш колега) е купил в Трошево.
        Напълно разбирам недоверието Ви, аз също останах изненадан, когато рабрах, че може да има и такива фирми, след като знам какво е общото мнение за последните! Във всяка една професия има и некоректни , това зависи от самите хора, които извършват тази професия, а не от самата професия.
        Споделям своя опит и съм доволен! Съжалявам, ако други имат отрицателен опит, моя за щастие не е такъв!
        Успех на всички, които работят добре! Надявам се все по-често и други да могат да споделят положителния си опит
        Приятен,успешен и натоварен с положителни емоции ден на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от kupuvach
          Не е задължително да Ви вземат двоен комисион, ако са обявили 0% комисион от купувача. Споделям личен опит! На пазара има фирми, които работят без комисион от купувача и то доста отдавна. Миналото лято купих апартамент във Варна чрез фирма. И аз, като всички, търсих най-доброто и евтиното за парите, които имам - гледах вестници, обяви и т.н..
          Не ми взеха никакъв комисион. Не бяха завишили цената на имота и това го разбрах от продавача, защото го питах след това и той ми каза каква е била цената и че комисионната му е била 2.5%, при това той така го е обявил, а не те да са я качили отгоре. Не ми взеха пари, но всички документи бяха проверени от тях и интересите ми бяха защитени. Сделката мина успешно и не само че не ми взеха пари, но и ми напрахиха подарък за новия апартамент, макар и малък( кафе машина). Тъй като не живея във Варна, въпросната фирма през цялото време ме информираше как върви строежа и ми пращаха снимки. А сделката беше минала и те си бяха свършили работата и не бяха длъжни да го правят.
          Въпреки, че може някой да ме укори в пристрастност и правене на реклама, си позволявам да споделя името на въпросната фирма : Гранд
          http://www.grand.bg/
          Трябва да се поощряват фирмите, които работят съвестно и добре и да се знаят техните имена ! Мой познат, който работи в Германия, ми сподели преди няколко дена, че също е правил сделка с тях и неговия случай е бил абсолютно същия, като моя.
          Затова реших да споделя опита си ! Не всеки опит с имоти и сблъсък с фирми, е негативен ( а от много мнения оставам с това впечатление). Моя опит определено е положителен!
          Добра реклама. Изрично ориентирана към българи в софия и извън страната да купуват вакнционни имоти на зелено в най-надценения град на България. Споделено от доволен клиент, който познава и друг клиент. Истински космодиск.. Може да ви пробвам като намалите цените на половина.

Коментар

• Не е задължително да Ви вземат двоен комисион, ако са обявили 0% комисион от купувача. Споделям личен опит! На пазара има фирми, които работят без комисион от купувача и то доста отдавна. Миналото лято купих апартамент във Варна чрез фирма. И аз, като всички, търсих най-доброто и евтиното за парите, които имам - гледах вестници, обяви и т.н..
            Не ми взеха никакъв комисион. Не бяха завишили цената на имота и това го разбрах от продавача, защото го питах след това и той ми каза каква е била цената и че комисионната му е била 2.5%, при това той така го е обявил, а не те да са я качили отгоре. Не ми взеха пари, но всички документи бяха проверени от тях и интересите ми бяха защитени. Сделката мина успешно и не само че не ми взеха пари, но и ми напрахиха подарък за новия апартамент, макар и малък( кафе машина). Тъй като не живея във Варна, въпросната фирма през цялото време ме информираше как върви строежа и ми пращаха снимки. А сделката беше минала и те си бяха свършили работата и не бяха длъжни да го правят.
            Въпреки, че може някой да ме укори в пристрастност и правене на реклама, си позволявам да споделя името на въпросната фирма : Гранд
            http://www.grand.bg/
            Трябва да се поощряват фирмите, които работят съвестно и добре и да се знаят техните имена ! Мой познат, който работи в Германия, ми сподели преди няколко дена, че също е правил сделка с тях и неговия случай е бил абсолютно същия, като моя.
            Затова реших да споделя опита си ! Не всеки опит с имоти и сблъсък с фирми, е негативен ( а от много мнения оставам с това впечатление). Моя опит определено е положителен!

Коментар

• Абе какво се размислихте толкова за проценти, квадрати, комисионни.
              Какво е сега купувач?-ами цар. Защото почти липсва на пазара -единици с пари кеш. Той поставя условията и съответно цената. Кво го интересува колко процента са си договорили продавач и агенция.( Винаги има някакви споразумения.)
              А какво е продавач?- притиснат от кризата строител или собственик на имот.Такива вече с лопата да ги ринеш и ще се увеличават като бройка..Забележете- притиснат. Той трябва да продаде на всяка цена, защото му трябва кеш. Е ще го получи само срещу сериозна отстъпка(комисионна) , иначе отива в канала.
              А сега кажете кой ще плати комисионната?Няма толкова значение какъв е %, ако можеш да се договаряш.
              До есента беше почти обратното. Сега ролите купувач -продавач са разменени. И само който го осъзнае достатъчно бързо и от едните и от другите, ще е на далавера заради цунамито(Кризата която тепърва започва в България) което се задава. И това статукво Куп.-Прод. ще се запази поне 2-3 години. Иска им се на агенции и строители да отмине наесен тази година. Мераци. Айде успехи!

Коментар

• Съсредоточете се върху графиката с еврокомисионните
                Така ще разберете кое нормалното и къде в същност сме ние. С целия ни тарикатлък и всичките ни претенции за разбиране от този бизнес:

http://capital.bg/show.php?storyid=674716

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                  Първоначално изпратено от Вълчо-34
                  Първоначално изпратено от Respect
                  Първоначално изпратено от B.Graham
                  От моя опит мога да направя извод, че брокер има разходи за една сделка (жилище в неговия град) от порядъка на100 лв. и около 20 часа време. В някои случаи по-малко. Другото е печалба.
                  Е има сделки, които изискват и повече време, пътуване, някои умения, но там вече комисионата е такава, че пропорцията се изкривява още повече.
                  Не съм специалист, само съм бил продавач и купувач.
                  В някой случаи и много повече.
                  Тук обаче трябва да сложим и разходите за поддръжка на офис. При всички положения обаче е безумно да искат хилядарки.
                  Прав си! Моя грешка. Тогава зависи къде е офиса, компа, факса едно друго е почти пренебрежимо. И не на последно място, дали е много работата или намалява - на моменти, когато нещата тръгнат, изведнъж изчезват и поемат нови клиенти.
                  Мисля, че за малки сделки 3% за двете страни е доволно, за по-големи, едва ли следва да надхвърля повече от 1%. Приказвам си...
                  Трябва да вземеш предвид че от 10-15 опита една сделка става.
                  А вече и от повече.Освен това има "туристи".
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
                    Първоначално изпратено от Respect
                    От моя опит мога да направя извод, че брокер има разходи за една сделка (жилище в неговия град) от порядъка на100 лв. и около 20 часа време. В някои случаи по-малко. Другото е печалба.
                    Е има сделки, които изискват и повече време, пътуване, някои умения, но там вече комисионата е такава, че пропорцията се изкривява още повече.
                    Тук обаче трябва да сложим и разходите за поддръжка на офис. При всички положения обаче е безумно да искат хилядарки.
                    Прав си! Моя грешка. Тогава зависи къде е офиса, компа, факса едно друго е почти пренебрежимо. И не на последно място, дали е много работата или намалява - на моменти, когато нещата тръгнат, изведнъж изчезват и поемат нови клиенти.
                    Мисля, че за малки сделки 3% за двете страни е доволно, за по-големи, едва ли следва да надхвърля повече от 1%. Приказвам си...
                    Трябва да вземеш предвид че от 10-15 опита една сделка става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                      И това ще мине ...

Коментар

Офис,реклама,телефони,билетчета/карти/безнин.Има и други.А хилядарките са въпрос на пазара.Ето сега % ще паднат.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                            В скобите дадох популярен пример, изобщо повече от 10 часа и 60-80 лв. не отиват.
                            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
                              Life won't wait for you.

Коментар

Първоначално изпратено от Stefan Mihaylov
                                6% комисион?Недейте бълнува бе хора.Такава комисионна е вече много голяма рядкост.
                                Напротив именно затова пуснах темата. Политиката на въпросната компания е да не взима комисион от купувача, за сметка на двоен такъв от купувачал. Ако например едно жилище струва 100 000, те ще искат от продавача да го обяви на 106 000, за да го предложат на клиента. Така че 6% са реалност, въпрос на гледна точка е кой ги плаща
                                Това е само автоматично смятане.Идеята ми беше, че % при това положение спада на 5 дори 4.
                                6 000 от 106 000 = 5,66%
                                Не бе човеко.При подобен род сделки, когато купувачът не плаща %.Продавача се навива да палти двойно но % не е 6 а по скоро е 4 или 5.Зависи дали може да се пазари де.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X