IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

13-та заплата!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от psycoholic
    Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
    Първоначално изпратено от psycoholic
    Сега, премията, давана от работодателя, се дава, не защото работодателя е добър чиляк, а защото така се дава инициатива на служителя да стои след 8-мия час и да дава максимума от себе си! Ако сега орежат премиите, догодина всички ще сме скатавка, нали?
    13тата заплата не се дава заради доброто сърце на началството, а се купуват изтисканите допълнителни часове от служителя!
    Премията се дава, когато годината е успешна. Тия премии се дават за да могат служителите да си изкарат едни хубави празници. Тия премии се дават защото добрите резултати са постиганти заради тях. Премиите се дават за да видят служителите, че като са работили и са постигали резултати ще бъдат възнаградени. Те не се дават заради извънаредната работа. Извънаредната работа се заплаща отделно.
    Айде ся, утопии разни! :-)
    За България са такива. Слава богу не навсякъде. Винаги се стремя моите служители да получават максимално добри заплати, бонуси и др. придобивки. Това според възможностите ми. Те знаят, че ако работят ще са добре. Тези които скатават, гледам бързо да се отърва от тях. Това е лично мнение и не е никаква препоръка за каквото и да било. Така го мисля, така го правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
      Първоначално изпратено от psycoholic
      Сега, премията, давана от работодателя, се дава, не защото работодателя е добър чиляк, а защото така се дава инициатива на служителя да стои след 8-мия час и да дава максимума от себе си! Ако сега орежат премиите, догодина всички ще сме скатавка, нали?
      13тата заплата не се дава заради доброто сърце на началството, а се купуват изтисканите допълнителни часове от служителя!
      Премията се дава, когато годината е успешна. Тия премии се дават за да могат служителите да си изкарат едни хубави празници. Тия премии се дават защото добрите резултати са постиганти заради тях. Премиите се дават за да видят служителите, че като са работили и са постигали резултати ще бъдат възнаградени. Те не се дават заради извънаредната работа. Извънаредната работа се заплаща отделно.
      Айде ся, утопии разни! :-)
      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Коментар

• И на служителите на БФБ нямало да им дават премии

Коментар

• Сега, премията, давана от работодателя, се дава, не защото работодателя е добър чиляк, а защото така се дава инициатива на служителя да стои след 8-мия час и да дава максимума от себе си! Ако сега орежат премиите, догодина всички ще сме скатавка, нали?
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
              Първоначално изпратено от Aleator
              Първоначално изпратено от Боримечката
              Хане, аз нещата ги виждам така ... глобална финансова криза има - факт, свирепа - факт ...

но частни фирми, които ще запишат положителни финансови резултати, трябва да компенсират служителите си.
              Малко ще е странно, да обявиш ХХ милки печалба, но си резнал бонусите като се оправдаваш с финансовата криза.

виж - държавната администрация - в чувал, мърдите там не си заслужават реално дори и заплатите, колкото и мижави да са те, че камо ли бонуси
              Абсолютно съгласен съм - не би трябвало да има корелация 1:1 между финансовите резултати на частна компания и раздаваните от нея бонуси въз основа на тях, от една страна и "международното положение" от друга. Но от друга страна предходни години губещи компании се принуждаваха да дават "бонуси" по Коледа, защото всички други даваха и така биха прибавили още един проблем - бягство на персонал. Така, че в момента, макар и да не е етично спрямо работещите, някой печеливши към момента може пък да решат да не дават - персонала в момента не е много склонен да бяга. Въпрос на фирмена политика.
              Извиненията с кризата са изключително подли. Ако някой от хората ти не си върши работата го махаш. Но другите които продължават да работят за теб трябва да си получат 13та заплата, бонуси и както си му е реда. Щом ги държиш значи си доволен от служителите си. Четох съседната тема за купуването на бг стоки. Години наред бг предприемачите(повечето) не се опитаха да създават вътрешно търсене, т.е. издевателстваха над работниците си и им плащаха смешни пари като заплати. За осигуровки да не говорим. Бълваха продукция и продаваха на потребители с ниски доходи но с лесен достъп до кредитни пари. Не се замисляха, че тази комбинация е по лоша от бомба. Ако имахме стабилно вътрешно търсене сега, т.е. базирано на по-високи доходи, нещата нямаше да излгеждат толкова лоши. Да не забравяме класиците - предлагането създава търсене. В тоя ред на мисли според мен на повечето не трябва да им се помага, като им се купуват стоките. Има и малка група предприемачи, която се грижеше за персонала и развиваше бизнеса си. За съжаление приказката - на война като на война важи с пълна сила. Сега покрай сухото ще гори и суровото...

Айде лек ден и весели празници
              То по тази логика, дай да дадем премии и на цлужителите от държавния сектор, защото бюджетът е преизпълнен и имаме бюджетен излишък?
              Е как да стане?
              По-скоро трябва да затягаме коланите за да си знаем че иде криза, а ние сме свикнали от край време да затягаме коланите, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Aleator
                Първоначално изпратено от Боримечката
                Хане, аз нещата ги виждам така ... глобална финансова криза има - факт, свирепа - факт ...

но частни фирми, които ще запишат положителни финансови резултати, трябва да компенсират служителите си.
                Малко ще е странно, да обявиш ХХ милки печалба, но си резнал бонусите като се оправдаваш с финансовата криза.

виж - държавната администрация - в чувал, мърдите там не си заслужават реално дори и заплатите, колкото и мижави да са те, че камо ли бонуси
                Абсолютно съгласен съм - не би трябвало да има корелация 1:1 между финансовите резултати на частна компания и раздаваните от нея бонуси въз основа на тях, от една страна и "международното положение" от друга. Но от друга страна предходни години губещи компании се принуждаваха да дават "бонуси" по Коледа, защото всички други даваха и така биха прибавили още един проблем - бягство на персонал. Така, че в момента, макар и да не е етично спрямо работещите, някой печеливши към момента може пък да решат да не дават - персонала в момента не е много склонен да бяга. Въпрос на фирмена политика.
                Извиненията с кризата са изключително подли. Ако някой от хората ти не си върши работата го махаш. Но другите които продължават да работят за теб трябва да си получат 13та заплата, бонуси и както си му е реда. Щом ги държиш значи си доволен от служителите си. Четох съседната тема за купуването на бг стоки. Години наред бг предприемачите(повечето) не се опитаха да създават вътрешно търсене, т.е. издевателстваха над работниците си и им плащаха смешни пари като заплати. За осигуровки да не говорим. Бълваха продукция и продаваха на потребители с ниски доходи но с лесен достъп до кредитни пари. Не се замисляха, че тази комбинация е по лоша от бомба. Ако имахме стабилно вътрешно търсене сега, т.е. базирано на по-високи доходи, нещата нямаше да излгеждат толкова лоши. Да не забравяме класиците - предлагането създава търсене. В тоя ред на мисли според мен на повечето не трябва да им се помага, като им се купуват стоките. Има и малка група предприемачи, която се грижеше за персонала и развиваше бизнеса си. За съжаление приказката - на война като на война важи с пълна сила. Сега покрай сухото ще гори и суровото...

Айде лек ден и весели празници

Коментар

Първоначално изпратено от Aleator
                  Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
                  Въпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
                  +1
                  И аз така ще направя!
                  Евала!
                  В кой сектор на икономиката се подвизавате?

Посредничество и търговия

Коментар

• Анкетата е неточна, няма отговор ВЕЧЕ ПОЛУЧИХ
                    На нас ни дадоха още мин. месец коледните 80% от заплатата, а бонусите ще ги раздават април, но те са 100% сигурни защото имам подписан специален договор, който урежда това плащане, засега криза няма никаква при мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката

Коментар

Първоначално изпратено от Rapor
                        Първоначално изпратено от be_google
                        и мене ми казаха, че ще имам едно бонусче ей!
                        колегите си потрошиха телефоните от радост...
                        Честито!!!
                        Явно, че ще имаме бонуси и тази година, въпреки опитите за манипулация че имало било криза по света и затова у нас не трябвало да има бонуси.
                        То при нивото на заплатите в БГ, да няма бонус на края на годината си е чист грабеж
                        Хихи, а на мен ми казаха, че ще ми дадат палката и синия букран и ще ме пратят на бул. Черни връх да заработя за елха! Ако ви спре интелигентно на вид ченге не се правете на дългосрочни инвеститори, а кихайте, да не се суровакаме! :-)
                        ще участваш ли в "Голямото пушене"?

Коментар

• Хане, аз нещата ги виждам така ... глобална финансова криза има - факт, свирепа - факт ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor
                            Първоначално изпратено от Han Krum
                            Честито!!!
                            Явно, че ще имаме бонуси и тази година, въпреки опитите за манипулация че имало било криза по света и затова у нас не трябвало да има бонуси.
                            То при нивото на заплатите в БГ, да няма бонус на края на годината си е чист грабеж
                            "опитите за манипулация, че имало било криза по света" - абе колега ти малоумен ли си , сляп ли си или си на 7-то небе, че ще ти дадат 300 лв за коледа
                            Е не така. Нещо не си дочел: "въпреки опитите за манипулация че имало било криза по света и затова у нас не трябвало да има бонуси".
                            Мисълта ми беше не че по света няма криза, има, а че след като у нас няма криза и сме остров на стабилността, защо да не се дадат заслужени премии и бонуси на всички нас, ние които сме направили страната ни да е остров на стабилност и да няма криза у нас?
                            О.к

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                              Честито!!!
                              "опитите за манипулация, че имало било криза по света" - абе колега ти малоумен ли си , сляп ли си или си на 7-то небе, че ще ти дадат 300 лв за коледа
                              Е не така. Нещо не си дочел: "въпреки опитите за манипулация че имало било криза по света и затова у нас не трябвало да има бонуси".
                              Мисълта ми беше не че по света няма криза, има, а че след като у нас няма криза и сме остров на стабилността, защо да не се дадат заслужени премии и бонуси на всички нас, ние които сме направили страната ни да е остров на стабилност и да няма криза у нас?

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapor
                                Честито!!!
                                Хихи, а на мен ми казаха, че ще ми дадат палката и синия букран и ще ме пратят на бул. Черни връх да заработя за елха! Ако ви спре интелигентно на вид ченге не се правете на дългосрочни инвеститори, а кихайте, да не се суровакаме! :-)

Коментар

Working...
                                X