IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

13-та заплата!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето че ще има 13-та заплата, кой каза че няма да има:

http://www.dnes.bg/article.php?id=62761
    Депутатите замезват с 13-а заплата за Коледа
    17.12.2008 07:05

Седмица след голямото пушене на полицаите за 13-а заплата и достойни условия на труд, депутатите очакват своите коледни премии.
    Днес на последния за годината председателски съвет шефовете на парламентарни групи ще решат окончателно дали и колко пари ще си разпределят избраниците.
    Неофициалните сондажи между управляващи и опозиция показали, че няма противници на идеята.
    "Това не е 13-а заплата, защото такава няма предвидена, а спестени от самия парламент средства", коментира лидерът на червените депутати Ангел Найденов.
    Става дума за средства, събрани от глоби за отсъствия от заседания и комисии, както и други икономии.
    "Те всяка година се разпределят по този начин", уточни той.
    Според вестник "24 часа" сумата, която избраниците ще получат, варира между 50 и 80% от заплатата им.
    Отделно служителите на администрацията на НС ще получат коледна надбавка.
    "Популистко е да се отказваме от парите, още повече че много от нас ги даряват в избирателните си райони", коментира и шефът на синята ПГ Йордан Бакалов.

Коментар

• Мисля, че сега ще си проличат качествените фирми, които държат на служителите си и лицемерното поведение на мениджърите ще се покаже на яве.

Силна година - бонуси, слаба година - няма бонуси. Мисля, че тази беше доста силна, като изключим само някои сектори - предимно свързани с БФБ. Така че съм на мнение, че трябва да има коледни добавки и да не се злоупотребва с финансовата криза.

Всеки знае колко е работил и колко работа е имала компанията в която работи, какво е постигнал и т.н. Поне ще си проличи кой е измекяр и кой не...

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslava
        Нужно ли е да се дава 13-та заплата, когато кризата наближава?
        Не е ли под-бре да затегнем коланите и да се подготвим за наближаващата криза, вместо да се харчат пари за нищо?
        Вярно, че всеки иска премия и бонус, но не е сега момента, по-добре е да се изчака по-благоприятно време.
        Да ти еба майката боклук смрадлив.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ
          Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
          Въпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
          БРАВО НА ХЕНРИ БУКОВСКИ - РАЗБИРА ГИ ЧОВЕКА НЕЩАТА. Даденото ще му се върне многократно.
          То браво на човека, ама докато си пази кадрите и някой друг ще го измести от нишата която е заел...

Коментар

• Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
            Въпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
            БРАВО НА ХЕНРИ БУКОВСКИ - РАЗБИРА ГИ ЧОВЕКА НЕЩАТА. Даденото ще му се върне многократно.

Коментар

• [quote="Вълчо-34"]
              Първоначално изпратено от dnb
              Първоначално изпратено от Radoslava
              Не е ли под-бре да затегнем коланите и да се подготвим за наближаващата криза, вместо да се харчат пари за нищо?
              Вярно, че всеки иска премия и бонус, но не е сега момента, по-добре е да се изчака по-благоприятно време.[/quote

така е , хората да си дадат и 12-тата заплата , за да може да се смени автопарка на правителството , че те остаряха вече тези едногодишни лимузини .. !

радославо , чумата да те тръшна мама ти стара ]
              Извинявай, кой е в ролята на чумата? :-)
              а де.. незнам кой ще се навие да е чумата

Коментар

• [quote="dnb"]
                Първоначално изпратено от Radoslava
                Вярно, че всеки иска премия и бонус, но не е сега момента, по-добре е да се изчака по-благоприятно време.[/quote

така е , хората да си дадат и 12-тата заплата , за да може да се смени автопарка на правителството , че те остаряха вече тези едногодишни лимузини .. !

Извинявай, кой е в ролята на чумата? :-)
                И това ще мине ...

Коментар

• 57% от фирмите ще вдигат заплатите

"С по-високи заплати ще зарадват догодина служителите си само 57% от българските фирми. Въпреки кризата работодателите са готови да плащат повече заради липсата на квалифицирана работна ръка. Това показва проучване на Българската стопанска камара. 36% от предприятията възнамеряват да инвестират в обучение на персонал, а голяма част ще освободят неквалифицираните си служители."

Вестник Труд
                  if u don't know...now u know

Коментар

• Относно 13-та заплата моя приятел Брус има една песен -
                    http://www.youtube.com/watch?v=tAyvJtlpgWU
                    Life won't wait for you.

Коментар

• [quote="Radoslava"]Нужно ли е да се дава 13-та заплата, когато кризата наближава?

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                        Първоначално изпратено от Остап Бендер
                        13 заплата имаше при социализма. Ще плачете за социализма, мишки нещастни.
                        Остапе, сега в някои бизнеси спокойно си дават награди по 2 пъти в годината, а в държавната сфера това са средствата спестени от болнични, незаети щатни бройки и спестени средства от отпуски - неплатени, за учене и т.н. , нека има добри изненади за повече хора!
                        Добре е чиновниците да са сравнително добре платени защото при тези ниски доходи в държавната администрация остана само некадърна и крадлива паплач.

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер
                          13 заплата имаше при социализма. Ще плачете за социализма, мишки нещастни.
                          Остапе, сега в някои бизнеси спокойно си дават награди по 2 пъти в годината, а в държавната сфера това са средствата спестени от болнични, незаети щатни бройки и спестени средства от отпуски - неплатени, за учене и т.н. , нека има добри изненади за повече хора!

Коментар

• 13 заплата имаше при социализма. Ще плачете за социализма, мишки нещастни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЛЕКС
                              Каква 13-та заплата при криза?
                              Яките компании трябва само да не уволняват кадърната част от персонала си, а останалите да очакват не 13-та, а намаление на заплатите, съкращения, закриване на отдели, цехове и цели фабрики, а още по нататък и цели фирми и подотрасли.
                              Но това ще е докато стигнем дъното, после ще е лесно, защото .... ще е равно....
                              Но да не дразним форума с щуротии.

Коментар

• "Хиляди пушат пред МВР
                                Градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" е пълна с цивилно облечени служители на МВР.
                                Те се събраха на граждански протест да изпушат по цигара в 11.00"

Чудя се де ли е сега Ники Маус да им каже нещо за 13тата заплата.

Абе, нашите куки само пушачи ли са?

Коментар

Working...
                                X