Първоначално изпратено от blah blah
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
13-та заплата!?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от Остап БендерПървоначално изпратено от vskoДето са ги глобявали за отсъствия- сега ще си вземат обратно парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Остап БендерПървоначално изпратено от vskoДето са ги глобявали за отсъствия- сега ще си вземат обратно парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vskoДето са ги глобявали за отсъствия- сега ще си вземат обратно парите.
Коментар
-
pastir
Абре, аз миналата година не съм получил 13-та заплата, тая също няма.
Но миналата година ми се вързаха едни сносни кинти при преизчисляване на годишния данък, ама тая година май не можеме да лежиме на тая, шот нема кво да му се преизчислява на плоския данък,а ?
Коментар
-
Добре е, че не се мисли само за заплати и бонуси, но и за едно развитие на транспорта у нас.
http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=12025&r=86
Мутафчиев забрани 13-а заплата и бонуси
Мариана Конова
Без коледни бонуси и 13-а заплата ще останат служителите от министерството на транспорта.
Това съобщи транспортният министър Петър Мутафчиев преди редовното заседание на кабинета.
Той изрази очакването си, че ще получи много добро отношение и съпричастност от всички работещи от железопътния транспорт и припомни, че средствата в министерството на транспорта не са само за заплати, а и за подобряване на инфраструктурата за Национална компания „Железопътна инфраструктура".
Трябва да бъдат закупени още 50 мотриси за обслужване на крайградските райони, тъй като в момента дружеството разполага само с 50 такива.
Министерството на транспорта ще търси възможности и за възстановяването на завода в Дряново, съобщи още министър Мутафчиев.
Коментар
-
http://www.dnes.bg/article.php?id=62838
По 2000 коледни лв. за депутатите
18.12.2008 09:00
За администрацията може и да няма 13-а заплата, но Дядо Коледа ще донесе премия на депутатите и чиновниците в парламента.
Народните представители ще получат по около 2000 лв. “горница”, изчислили за вестник “Труд” членове на бюджетната комисия.
Не е ясно колко ще вземат чиновниците, които са около 700. Парите ще са от икономии в хазната на Народното събрание.
Икономиите на парламента са 1 730 000 лв. 60 % от тях трябва да бъдат върнати в бюджета, тъй като са от фонд “Издръжка” и не могат да бъдат харчени за друго.
Депутатите от подкомисията в бюджетната, чийто шеф е Надя Андонова (БСП), смятат, че за премии могат да бъдат осигурени 650 000 лв. Отделно има събрани 40 000 лв.
Председателят на НС Георги Пирински каза, че има основания за премии, защото депутатите работели много интензивно през последната сесия. Всички групи били съгласни.
Пирински допълни, че са били отчетени “мненията и смущенията в обществото” дали това е уместно.
При взимането на решението надделяла позицията, че НС не иска допълнителни пари от бюджета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хенри Чарлз БуковскиВъпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от RadoslavaНужно ли е да се дава 13-та заплата, когато кризата наближава?
Не е ли под-бре да затегнем коланите и да се подготвим за наближаващата криза, вместо да се харчат пари за нищо?
Вярно, че всеки иска премия и бонус, но не е сега момента, по-добре е да се изчака по-благоприятно време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от aq1Първоначално изпратено от RepomanЩе има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.
http://news.ibox.bg/news/id_377742331
Депутатите си гласуваха коледни премии
Народните представители ще получат коледни премии.
За това са се договорили на Председателски съвет представители на всички парламентарни групи.
Председателят на парламента Георги Пирински обясни, че на съвета е бил обсъден въпросът дали е редно депутатите да вземат коледни премии при положение, че повечето български граждани няма да получат такива.
Надделяло е обаче мнението, че парламентът е свършил огромно количество работа и е работил извънредно.
Затова народните представители трябва да получат допълнително пари.
Колко ще са те обаче, председателят Пирински не уточни.
Той използва случая да направи изявление по повод на нападките към институцията и депутатите в последните дни от страна на медии:
„Това, което се прави в последните дни от някои медии, е пряка заплаха за нормалното функциониране на държавата, за спазването на законите и за решаването на въпросите от жизнена важност за всеки отделен български граждани", коментира Пирински
НО само за тези които са работили през годината, и са заслужили.
Нека да не се слагаме всички в кюпа и да искаме пари на калпак, защото първо трябва да погледнем какво сме работили през годината и после да искаме.
Нали има бюджетен излишък от 5-6 млрд. лв., т.е. спестени пари?
Коментар
-
aq1
Първоначално изпратено от RepomanЩе има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.
За това са се договорили на Председателски съвет представители на всички парламентарни групи.
Председателят на парламента Георги Пирински обясни, че на съвета е бил обсъден въпросът дали е редно депутатите да вземат коледни премии при положение, че повечето български граждани няма да получат такива.
Надделяло е обаче мнението, че парламентът е свършил огромно количество работа и е работил извънредно.
Той използва случая да направи изявление по повод на нападките към институцията и депутатите в последните дни от страна на медии:
„Това, което се прави в последните дни от някои медии, е пряка заплаха за нормалното функциониране на държавата, за спазването на законите и за решаването на въпросите от жизнена важност за всеки отделен български граждани", коментира Пирински
НО само за тези които са работили през годината, и са заслужили.
Нека да не се слагаме всички в кюпа и да искаме пари на калпак, защото първо трябва да погледнем какво сме работили през годината и после да искаме.
Коментар
-
Ще има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ПИЧПървоначално изпратено от Хенри Чарлз БуковскиВъпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
Как по скоро ще ме измести?Като затваря обекти и съкращава персонал ли?? По възможно е аз да изместя някой, който не си е правил добре сметка през последните няколко години
Коментар
Коментар