IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

13-та заплата!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blah blah
    Първоначално изпратено от Остап Бендер
    Първоначално изпратено от vsko
    Дето са ги глобявали за отсъствия- сега ще си вземат обратно парите.
    Ще гушнат 800 хилки. Лошо няма. Само от Атка декларираха, че са против премиите, което си е направо удар в десятката. Атака печели все повече симпатизанти, което от своя страна парви пътя ми до депутатската банка все по къс.
    А знаеш ли, че някой си Вальо Хърков от Атака е вносителят на предложението за депутатски пенсии по 1500 лв., ако са навършили 55 години и не са ги преизбрали.
    Под неговия подпис има още много други депутати... защо ги забравяте?! Или така е най-угодно особенно като са от най-многобройната група в Парламента.

Коментар

• eй, и за нещо толкова приятно и важно за работещите хора, пак се намериха тролове ...
      А колкото до Парламента не съм чувал да имат PR, защото ако имат то той не върши работа! Наистина е трудно да видиш нещо позитивно в него ...

Коментар

Първоначално изпратено от Остап Бендер
        Ще гушнат 800 хилки. Лошо няма. Само от Атка декларираха, че са против премиите, което си е направо удар в десятката. Атака печели все повече симпатизанти, което от своя страна парви пътя ми до депутатската банка все по къс.
        А знаеш ли, че някой си Вальо Хърков от Атака е вносителят на предложението за депутатски пенсии по 1500 лв., ако са навършили 55 години и не са ги преизбрали.
        Този го изритахме от Атака. Ние в Атака не си поплюваме когато става на въпрос за политка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Остап Бендер

Коментар

• Първоначално изпратено от vsko

Коментар

• Абре, аз миналата година не съм получил 13-та заплата, тая също няма.

Но миналата година ми се вързаха едни сносни кинти при преизчисляване на годишния данък, ама тая година май не можеме да лежиме на тая, шот нема кво да му се преизчислява на плоския данък,а ?

Коментар

• Дето са ги глобявали за отсъствия- сега ще си вземат обратно парите.

Коментар

• Добре е, че не се мисли само за заплати и бонуси, но и за едно развитие на транспорта у нас.

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=12025&r=86

Мутафчиев забрани 13-а заплата и бонуси
                  Мариана Конова

Без коледни бонуси и 13-а заплата ще останат служителите от министерството на транспорта.
                  Това съобщи транспортният министър Петър Мутафчиев преди редовното заседание на кабинета.
                  Той изрази очакването си, че ще получи много добро отношение и съпричастност от всички работещи от железопътния транспорт и припомни, че средствата в министерството на транспорта не са само за заплати, а и за подобряване на инфраструктурата за Национална компания „Железопътна инфраструктура".
                  Трябва да бъдат закупени още 50 мотриси за обслужване на крайградските райони, тъй като в момента дружеството разполага само с 50 такива.
                  Министерството на транспорта ще търси възможности и за възстановяването на завода в Дряново, съобщи още министър Мутафчиев.

Коментар

• http://www.dnes.bg/article.php?id=62838

По 2000 коледни лв. за депутатите
                    18.12.2008 09:00

За администрацията може и да няма 13-а заплата, но Дядо Коледа ще донесе премия на депутатите и чиновниците в парламента.
                    Народните представители ще получат по около 2000 лв. “горница”, изчислили за вестник “Труд” членове на бюджетната комисия.
                    Не е ясно колко ще вземат чиновниците, които са около 700. Парите ще са от икономии в хазната на Народното събрание.
                    Икономиите на парламента са 1 730 000 лв. 60 % от тях трябва да бъдат върнати в бюджета, тъй като са от фонд “Издръжка” и не могат да бъдат харчени за друго.
                    Депутатите от подкомисията в бюджетната, чийто шеф е Надя Андонова (БСП), смятат, че за премии могат да бъдат осигурени 650 000 лв. Отделно има събрани 40 000 лв.
                    Председателят на НС Георги Пирински каза, че има основания за премии, защото депутатите работели много интензивно през последната сесия. Всички групи били съгласни.
                    Пирински допълни, че са били отчетени “мненията и смущенията в обществото” дали това е уместно.
                    При взимането на решението надделяла позицията, че НС не иска допълнителни пари от бюджета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
                      Въпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
                      Това е мъдро. Друг е въпросът, че някои от бачкерите няма да го оценят.

Коментар

Първоначално изпратено от Radoslava
                        Нужно ли е да се дава 13-та заплата, когато кризата наближава?
                        Не е ли под-бре да затегнем коланите и да се подготвим за наближаващата криза, вместо да се харчат пари за нищо?
                        Вярно, че всеки иска премия и бонус, но не е сега момента, по-добре е да се изчака по-благоприятно време.
                        Да ти еба майката боклук смрадлив.
                        НА ПЪРВИЯ КОЛЕГА ЩЕ МУ ПОЖЕЛАЯ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ В ЖИВОТА СИ ДА НЯМА ИСТИНСКИ ,ДА НЯМА ПАРИ И ХЛЯБ ДА СИ КУПИ И ТОГАВА ДА ГО ВИДЯ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ...ИЗВИНЯВАЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПЪРЖАТ В ТИГАНА И ТИ ДА КАЗВАШ...КАК ХУБАВО МИРИШЕ....ИЗВИНЯВАЙТЕ НЕ ИСКАМ ДА ОБИДЯ НИКОЙ ВЪПРОС НА МНЕНИЕ...

Коментар

• Първоначално изпратено от aq1
                          Първоначално изпратено от Repoman
                          Ще има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.

http://news.ibox.bg/news/id_377742331

Депутатите си гласуваха коледни премии

Народните представители ще получат коледни премии.
                          За това са се договорили на Председателски съвет представители на всички парламентарни групи.
                          Председателят на парламента Георги Пирински обясни, че на съвета е бил обсъден въпросът дали е редно депутатите да вземат коледни премии при положение, че повечето български граждани няма да получат такива.
                          Надделяло е обаче мнението, че парламентът е свършил огромно количество работа и е работил извънредно.
                          Затова народните представители трябва да получат допълнително пари.
                          Колко ще са те обаче, председателят Пирински не уточни.
                          Той използва случая да направи изявление по повод на нападките към институцията и депутатите в последните дни от страна на медии:
                          „Това, което се прави в последните дни от някои медии, е пряка заплаха за нормалното функциониране на държавата, за спазването на законите и за решаването на въпросите от жизнена важност за всеки отделен български граждани", коментира Пирински
                          Ще има, защо да няма.
                          НО само за тези които са работили през годината, и са заслужили.
                          Нека да не се слагаме всички в кюпа и да искаме пари на калпак, защото първо трябва да погледнем какво сме работили през годината и после да искаме.
                          Добре де, ами за държавните служители защо не се очаква да има 13-та заплата?
                          Нали има бюджетен излишък от 5-6 млрд. лв., т.е. спестени пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman
                            Ще има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.

За това са се договорили на Председателски съвет представители на всички парламентарни групи.
                            Председателят на парламента Георги Пирински обясни, че на съвета е бил обсъден въпросът дали е редно депутатите да вземат коледни премии при положение, че повечето български граждани няма да получат такива.
                            Надделяло е обаче мнението, че парламентът е свършил огромно количество работа и е работил извънредно.
                            Той използва случая да направи изявление по повод на нападките към институцията и депутатите в последните дни от страна на медии:
                            „Това, което се прави в последните дни от някои медии, е пряка заплаха за нормалното функциониране на държавата, за спазването на законите и за решаването на въпросите от жизнена важност за всеки отделен български граждани", коментира Пирински
                            Ще има, защо да няма.
                            НО само за тези които са работили през годината, и са заслужили.
                            Нека да не се слагаме всички в кюпа и да искаме пари на калпак, защото първо трябва да погледнем какво сме работили през годината и после да искаме.

Коментар

• Ще има, ще има, и 13-та а може и 14-та заплата дори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                                Първоначално изпратено от ПИЧ
                                Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
                                Въпреки всичко ще направя банкет и ще раздам 13та заплата. Имам резерви трупани по малко през годините и не мисля и да съкращавам. Мога да издържа 12-15 месеца, като се съкратят някой от разходите може и повече. Според мен хората са най-ценния капитал и след време тия хора ще ми върнат много повече от това което съм им дал.
                                БРАВО НА ХЕНРИ БУКОВСКИ - РАЗБИРА ГИ ЧОВЕКА НЕЩАТА. Даденото ще му се върне многократно.
                                То браво на човека, ама докато си пази кадрите и някой друг ще го измести от нишата която е заел...

Как по скоро ще ме измести?Като затваря обекти и съкращава персонал ли?? По възможно е аз да изместя някой, който не си е правил добре сметка през последните няколко години

Коментар

Working...
                                X