тези такси не са нови, просто сега им обръщате внимание, но те нямат отношение към търгуващите с КОБОС
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не пускайте лимитирани поръчки,проблемни са,пускайте пазарни
Collapse
X
-
И понеже се втрещих от изказванията на някои пишман инвеститори ги моля да прочетат това: http://www.sfund-bg.com/
Въпреки, че е трябвало да го прочетат преди да започнат да се занимават с борсова търговия. Или поне преди да започнат да пишат глупости ида се излагат.
А не да реват защо така стана и къде са ми парите. И да ги е страх да се приберат вкъщи, че ще ги бие майка им.
Коментар
-
И аз днес погледнах новите тарифи на Елана. И все още не мога да проумея защо ми взимат 0.5% от кеша. В белите страни някои посредници ти дават лихва върху свободния капитал, че ти ползват парите, а те ми взимат. Досега бях доволен от тях, по-точно от обслужването на хората, които работят там, но явно мениджмънта не е на тяхното ниво. Не, че сумата, която ще ми вземат на година е съществена, но самият факт, че се опитват да ме прецакат толкова на дребно ме дразни.
И сложили тези комисиони на последния ред. Затова и не съм ги видял досега. Номера на селския тарикат. Не знам дали ще се откажа от тях, но знам, че вече няма да ги препоръчам на никой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ordinary ManПървоначално изпратено от ariman_007Първоначално изпратено от ariman_007Първоначално изпратено от Ordinary ManПървоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от Люк СкайуокърИнвестиционен посредник Елана, от началото на тази година, е въвел и директно удържа следните такси:
0,1 % годишно върху стойността на портфейла за попечителството върху ценните книжа
0,5% годишно за свободните парични средства по сметката, пак като попечителство.
Доколко това е правилно и не е в нарушение на разпоредбите?
Елана не са в нарушение на разпоредбите, от тях си зависи какви такси ще удържат, вноските са за Фондът за гарантиране сетълмента на сделките /т.е. ако стане проблем с плащането по някоя сделка, поради невъзможност на едната страна да я покрие примерно/. Фонд за компенсиране на инвеститорите НЯМА! Такова животно няма никъде по света. Тук нямаме банков депозит /само те са гарантирани и то до 40 хил. лв./! Хаки, предполагам, че в случая си се объркал.
Що се отнася до темата - това си е жива манипулация и авторът й би трябвало да отнесе едно 20 хилядно поздравление от КФН.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariman_007Първоначално изпратено от ariman_007Първоначално изпратено от Ordinary ManПървоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от Люк СкайуокърИнвестиционен посредник Елана, от началото на тази година, е въвел и директно удържа следните такси:
0,1 % годишно върху стойността на портфейла за попечителството върху ценните книжа
0,5% годишно за свободните парични средства по сметката, пак като попечителство.
Елана не са в нарушение на разпоредбите, от тях си зависи какви такси ще удържат, вноските са за Фондът за гарантиране сетълмента на сделките /т.е. ако стане проблем с плащането по някоя сделка, поради невъзможност на едната страна да я покрие примерно/. Фонд за компенсиране на инвеститорите НЯМА! Такова животно няма никъде по света. Тук нямаме банков депозит /само те са гарантирани и то до 40 хил. лв./! Хаки, предполагам, че в случая си се объркал.
Що се отнася до темата - това си е жива манипулация и авторът й би трябвало да отнесе едно 20 хилядно поздравление от КФН.
Коментар
-
Re: Не пускайте лимитирани поръчки,проблемни са,пускайте паз
Първоначално изпратено от лимитираниЧух, че в няколко акта на КФН като аргумент за нарушение се сочи, че сделките са станали след лимитирани поръчки.
Доколкото разбрах лимитираните поръчки ограничавали възможността на другите участници да участват в сделките и опреедляли цената, което е манипулация
.
Само бюрократ може да измисли подобно нещо!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ariman_007Първоначално изпратено от Ordinary ManПървоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от Люк СкайуокърИнвестиционен посредник Елана, от началото на тази година, е въвел и директно удържа следните такси:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ordinary ManПървоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от Люк СкайуокърИнвестиционен посредник Елана, от началото на тази година, е въвел и директно удържа следните такси:
Коментар
-
Това е от ЗППЦК:
Чл. 77а. (Нов - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Създава се Фонд за компенсиране на инвеститорите, наричан по-нататък "фонда", като юридическо лице със седалище София.
(2) Фондът осигурява изплащане на компенсация на клиентите на инвестиционен посредник и на неговите клонове в приемащите държави при условията и по реда на този закон чрез набраните във фонда средства в случаите, когато инвестиционният посредник не е в състояние да изпълни задълженията си към клиентите поради причини, пряко свързани с неговото финансово състояние.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2006 г.) Всеки инвестиционен посредник, който държи, администрира или управлява пари и/или финансови инструменти на клиенти и за който по тази причина могат да възникнат задължения към клиенти, е длъжен да прави парични вноски във фонда съгласно чл. 77н, ал. 1 и 2.
===============================================
Чл. 77н.
.......
(2) Инвестиционният посредник прави годишна вноска в размер:
1. до 0,5 на сто от общия размер на паричните средства; и
2. до 0,1 на сто от общия размер на останалите клиентски активи за предходната година, определен на средномесечна основа."The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Първоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от Люк СкайуокърИнвестиционен посредник Елана, от началото на тази година, е въвел и директно удържа следните такси:
Коментар
Коментар