IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не пускайте лимитирани поръчки,проблемни са,пускайте пазарни

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За мен остава голяма загадка и още един факт : как може да се реши, че сделките са манипулативни, когато всички те са сключени на среднопретеглената цена от търговията от предишния ден. Все си мислех, че манипулация е , когато искаш да "бутнеш" цената нагоре, за да продадеш по-скъпо или да натиснеш цената надолу за да купиш по-евтино, но явно не рабирам

Прави ми впечатление, че доста хора коментират сделките на Мариан без изобщо да са запознати с случая и разбира се ситуацията става типично българска "абе всички са маскари".

Коментар

• с това, че мислиш много ме разсмя
      в бг това много вреди
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
        Първоначално изпратено от Джони
        Първоначално изпратено от wannarock
        каква друга умисъл? мариян да не е знакова фигура
        Честно казано не знам на кого пречи или не пречи Мариян и до колко е знакова фигура, но ако за момент приемем, че аргументите на глобяващите са ок, тогава абсолютно всички брокери и значителна част техните клиенти трябва да бъдат глобени с по 20 000 лева, защото ежедневно сключват на БФБ с лимитирани поръчки предварително договорени сделки!
        ти защо си мислиш, че те не си плащат по един или друг начин?
        Все си мисля, че живеем в правова държава, член на ЕС и т.н, но може просто да съм много наивен....

Коментар

• Първоначално изпратено от Джони
          Честно казано не знам на кого пречи или не пречи Мариян и до колко е знакова фигура, но ако за момент приемем, че аргументите на глобяващите са ок, тогава абсолютно всички брокери и значителна част техните клиенти трябва да бъдат глобени с по 20 000 лева, защото ежедневно сключват на БФБ с лимитирани поръчки предварително договорени сделки!
          ти защо си мислиш, че те не си плащат по един или друг начин?

Коментар

Коментар

• каква друга умисъл? мариян да не е знакова фигура

Коментар

Първоначално изпратено от Джони
                нещо не разбирам какво е направил журналиста Мариян? наистина ли ще го глобяват?
                Нищо осъдително не е направил Мариян!!! Лично го познавам и казусът за мен е пълен абсурд!!!! Ето ги фактите:

С цел да може да отчете като разход лихвите от бъдещи репа Мариян решава да прехвърли акциите си от собствено име на притежаваното от него ООД. Това е икономически мотивирана и абсолютно законна сделка.

Сделката става на борсата на няколко транша по средата между най-добрите ордери купува и продава.

КФН глобява Мариян с 20 000 лева със следното обяснение:

Няма реална смяна на собственика!!!! (Как да няма??? По българското законодателство има огромна разлика между едно физическо и юридическо лице и техните отговорности)

Има съмнения за манипулация, защото сделката е извърщена с лимитирани поръчки и така другите инвеститори са нямали възможност да вземат отношение по сделката???? (Боже мой!!!! От кога са забранени лимитираните поръчки и с какво те манипулират???? Как да са нямали възможност другите инвеститори да се намесят??? Ако някой беше сложил предварително лимитирана поръчка на нивото или е достатъчно бърз можеше да се намеси!!! На БФБ ежедневно минават стотици уговорени по телефона сделки!!! Те всички манипулация ли са??? )

Целият случай е едно голямо недоразумение!!! Явно някой иска да отчита дейност и се е престарал....
                познат сценарий а според теб защо точно него глобяват?
                Добър въпрос, но не искам и да си мисля, че зад глобата може да стои друга умисъл освен престараване....

Коментар

• Първоначално изпратено от Джони
                  нещо не разбирам какво е направил журналиста Мариян? наистина ли ще го глобяват?
                  Нищо осъдително не е направил Мариян!!! Лично го познавам и казусът за мен е пълен абсурд!!!! Ето ги фактите:

С цел да може да отчете като разход лихвите от бъдещи репа Мариян решава да прехвърли акциите си от собствено име на притежаваното от него ООД. Това е икономически мотивирана и абсолютно законна сделка.

Сделката става на борсата на няколко транша по средата между най-добрите ордери купува и продава.

Няма реална смяна на собственика!!!! (Как да няма??? По българското законодателство има огромна разлика между едно физическо и юридическо лице и техните отговорности)

Има съмнения за манипулация, защото сделката е извърщена с лимитирани поръчки и така другите инвеститори са нямали възможност да вземат отношение по сделката???? (Боже мой!!!! От кога са забранени лимитираните поръчки и с какво те манипулират???? Как да са нямали възможност другите инвеститори да се намесят??? Ако някой беше сложил предварително лимитирана поръчка на нивото или е достатъчно бърз можеше да се намеси!!! На БФБ ежедневно минават стотици уговорени по телефона сделки!!! Те всички манипулация ли са??? )

Целият случай е едно голямо недоразумение!!! Явно някой иска да отчита дейност и се е престарал....
                  познат сценарий а според теб защо точно него глобяват?

Коментар

Коментар

• не се ли сетихте,че пускането на пазарни поръчки при тоя спад е равно на паника при играчите.И неможе да те глобяват за това,че си пуснал лимитирана за да държиш цената да не пада,нито да бъдат забранени.

Нали се сетихте още,че докато има държавен дял в борсата,дълго ще се надявате на ликвидност.На една борса трябва да има маркет мейкър,не държавен дял и ловене на духове.

Коментар

• нещо не разбирам какво е направил журналиста Мариян?

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
                          Тая тема не я ли закриха вече?!?!

Ако на БФБ търгуват и половината от изказалите мнение тук, то пазарът ни си заслужава участта...
                          Ха ха ха, лошото е че май са повече от половината

Коментар

• Тая тема не я ли закриха вече?!?!

Ако на БФБ търгуват и половината от изказалите мнение тук, то пазарът ни си заслужава участта...

Коментар

• Първоначално изпратено от dimilov
                              Проиграват историята с Ал Капоне-не го съдят за убийства,рекет и др.там престъпления с чисто физическо въздействие,а за неплатени данъци.Все тая-важното било да го вкарат на топло.Тук явно Мариян не се е харесал с нещо на някого и са му спретнали глобата.За мен е така"на първо четене",защото не съм запознат с материалите и аргументите на другата страна.Всички говорят за безристрастност,но това е по-скоро израз на страх от невъзможността да сме безпристрастни. Като цяр срещу това са измислени законите.Само ,че на практика и те се тълкуват и прилагат от хора.
                              По-вероятно е случая да е за назидание,предвид известността му.
                              Айде стига глупости. Мариан е нарушил правилата и следва да бъде наказан. Язък за морала му, журналиста трябва да е журналист с морал и после да се вживява като спекулант. Де го сега що се крие?
                              Когато наказват други дори невинни е първи лешояда!!!

Коментар

• Проиграват историята с Ал Капоне-не го съдят за убийства,рекет и др.там престъпления с чисто физическо въздействие,а за неплатени данъци.Все тая-важното било да го вкарат на топло.Тук явно Мариян не се е харесал с нещо на някого и са му спретнали глобата.За мен е така"на първо четене",защото не съм запознат с материалите и аргументите на другата страна.Всички говорят за безристрастност,но това е по-скоро израз на страх от невъзможността да сме безпристрастни. Като цяр срещу това са измислени законите.Само ,че на практика и те се тълкуват и прилагат от хора.
                                По-вероятно е случая да е за назидание,предвид известността му.

Коментар

Working...
                                X