IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И Сомони, БенчМарк и ОББ с актове заради Трейс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мислите ли, че е редно и добре КФН да обявява не само, колко броя актове е съставила на ИП и за какво, а да обявава и какъв е размера на глобите, по наказателнителните постановления , които издава. А може би е добре, КФН да ни информира, дали тези глоби са платени, кога и пр. Така, само ни хвърля прах в очите, за някакво морално удоволетворение, без да знаем какъв е крайния резултат, щото нещата не завършват с тези съставени актове, а едва сега започват.
    Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Re: Да имаме ли доверие на такива посредници

[quote="Marta51"]Не знам каква е сумата на всеки един акт. Мисля, че това не е толкова важно. Срамното е, че ИП са нарушили разпоредби. Занапред всеки клиент би трябвало да си зададе въпросът: Мога ли да имам доверие на подобен посредник и негови служители. Няма ли утре да измами и мене? Какво мислите[/quot

щом един път са го направили, значи пак ще го направят, естествено ще не трябва да им имаме доверие на тези посредници.
      Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Какво те е ощетил посредника ти?

Коментар

• [Би ли ми казал някои юрист - ако се смятам за ощетена, мога ли да съдя ИП за нанесени ми щети quote]
          Ощетена си определено, но от природата...на крива подводница водораслите и пречат...[/quote]

Коментар

• Както се казва "Лакомо дупе .............."

Коментар

• ОЩЕТЕНИТЕ МОГАТ ЛИ ДА СЪДЯТ ИП

Би ли ми казал някои юрист - ако се смятам за ощетена, мога ли да съдя ИП за нанесени ми щети. Може ли като основание за подобен иск да се използва заключението на комисията:
              1.)„Обединена българска банка” АД значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности, да получат право да запишат желания брой акции от емисията, като по този начин е застрашилo интересите им..."

2)"С посочените действия “Бенчмарк Финанс” АД значително е намалилo шансовете на останалите си клиенти, подали поръчки според реалните си финансови възможности, да получат право да запишат желания брой акции от емисията, като по този начин е застрашилo интересите им..."

3)1)„Сомони Файненшъл Брокеридж” ООД е извършило дейност по начин, който застрашава стабилността на пазара на ценни книжа

Коментар

• Да имаме ли доверие на такива посредници

Не знам каква е сумата на всеки един акт. Мисля, че това не е толкова важно. Срамното е, че ИП са нарушили разпоредби. Занапред всеки клиент би трябвало да си зададе въпросът: Мога ли да имам доверие на подобен посредник и негови служители. Няма ли утре да измами и мене? Какво мислите

Коментар

• Посредниците сигурно ще обжалват, нищо не е свършило. Чак пък максимални глоби, такова нещо няма никъде. Клиентите са си подали заявки съобразно правилата за участие. Такива своеволия няма да издържът.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                    ... ясно им е било че ще се правят пари и .....
                    Клиентите им кучетата ги яли.
                    Учат се от "батковците"!!!
                    http://www.nytimes.com/2007/12/02/bu...ewanted=2&_r=2

Това е резултата: Тлъсти бонуси в Goldman Sachs

Коментар

• Сега въпроса е дали ще погнат след това и лицата подали поръчките -КФН за пазарни манипулации, АФР и данъчните за произход на средствата и т.н. ?!

Коментар

• Ако законът казва, да ок е да разбиваш главата на всеки с бухалка, проблемът е в закона, полицаят няма за какво да се намесва. Иначе ставаме полицейска държава. Ако не си съгласен с това, че законът разрешава това или онова, промени закона и търси вината в този, който го е приел.

Коментар

• Аз не разбрах. Посредниците ли са наказани, или служители на посредниците?

Коментар

• Първоначално изпратено от haralampi
                            Не мога да разбера защо се забравя, че КФН беше приела проспект, в който определяше правилата за ИПО-то на Трейс и посредниците пускаха поръчки спрямо тези правила.

Явно на база на очакванията за резултатите от ИПО-то посредниците са преценили, че предоставените поръчки могат да бъдат платени ако се наложи - те поемат риск и облагодетелстват своите клиенти. Щом това не е нарушение на правилата - никъде няма изискване в проспекта да се дават поръчки за не повече от 100 пъти кеша, или 200, 1000 или пък служители да не пускат поръчки... Ето защо, не разбирам защо ги глобяват.

Факт е, че поемат риск, но в същото време защитават интересите на своите клиенти, обратното са пропуснати ползи когато си имал законова възможност да направиш друго.

Това, че правилата, одобрени от КФН, за ИПО-то доведоха до такова презаписване говори вероятно говори, че не са добри (и бяха променени), но все пак това бяха правилата.

Стига с това лов на вещици...
                            Ако те срещна на улицата, разбия ти главата с бухалка, а един полицай ни гледа в този момент, ама се прави на ударен, аз няма да имам никаква вина по твоята логика ...

Коментар

• Първоначално изпратено от toma23
                              е Камене проявата на лошо възпитание май не е в кобосите а на твойте колеги ИП що аз не пуснах за 22 милиона и сега да ги развържа на 300 лв а за треиса щом отмине шоуто ще си купя на 100 лв но малко не много
                              Купи си 136 акции - да си една напред без да "си залагаш милионите"!!!
                              :-D :-D :-D

Коментар

• Не мога да разбера защо се забравя, че КФН беше приела проспект, в който определяше правилата за ИПО-то на Трейс и посредниците пускаха поръчки спрямо тези правила.

Явно на база на очакванията за резултатите от ИПО-то посредниците са преценили, че предоставените поръчки могат да бъдат платени ако се наложи - те поемат риск и облагодетелстват своите клиенти. Щом това не е нарушение на правилата - никъде няма изискване в проспекта да се дават поръчки за не повече от 100 пъти кеша, или 200, 1000 или пък служители да не пускат поръчки... Ето защо, не разбирам защо ги глобяват.

Факт е, че поемат риск, но в същото време защитават интересите на своите клиенти, обратното са пропуснати ползи когато си имал законова възможност да направиш друго.

Това, че правилата, одобрени от КФН, за ИПО-то доведоха до такова презаписване говори вероятно говори, че не са добри (и бяха променени), но все пак това бяха правилата.

Стига с това лов на вещици...

Коментар

Working...
                                X