В свободните страни и стачките са позволени Никой няма право да казва на другите да не искат повишение на заплатата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Учителска стачка=22% ДДС....
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesieКой остана с 350 лева средна заплата - аз друга такава професия не знам.--
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieПонякога се чудя дали Петър Димитров наисти мисли нещата, които говори, или пък изобщо не мисли. двойно увеличение на заплата на учителите е я има я не 400 милиона отгоре, което дори и за българския бюджет е нищо особено. Още повече че 40% от това увеличение ще се върне пак в бюджета под формата на данъци.
Коментар
-
Не се връзвайте на долнопробната пропаганда на П. Димитров!
Пари има - вижте бюджетния излишък. А се готвят и да купят някаква ненужна военна техника за 1 млд евро (с лихвите), ако не знаете за какво дойде Саркози...
Учителският труд е кошмарен, по цял ден да надвикват нашите келеши. Не им бройте ваканциите, защото съсипията е голяма. Питайте познат учител. А и обществото отдавна не ги брои за нищо. Има десетки хиляди кадърни учители, на които ние, бащите и децата ни дължим много. Не е нормално полицаят и шофьорът да получават повече от учителя.
ТВЪРДО ЗА СТАЧКАТА!! УСПЕХ НА УЧИТЕЛИТЕ! НЕ СЕ ОГЪВАЙТЕ!
Коментар
-
Понякога се чудя дали Петър Димитров наисти мисли нещата, които говори, или пък изобщо не мисли. двойно увеличение на заплата на учителите е я има я не 400 милиона отгоре, което дори и за българския бюджет е нищо особено. Още повече че 40% от това увеличение ще се върне пак в бюджета под формата на данъци.
Коментар
-
+2% ДДС за учителите
+2% ДДС за лекарите
+2% ДДС за такситата + 10% бакшиш
и т.н.
и какво стана сега? Баницата свърши. Аз лично съм твърдо против учителската стачка. Ако трябва министъра да обяви нулева година, нека го направи. Отговорът не е в увеличението на заплатите, а увеличаване покупателната способност на всеки лев. След промоциите от лятото не мисля че правителството се грижи за горното.--
Коментар
-
Нагли са не учителите, а т.нар. министър... Толкова ли няма откъде да вземат кинти? Толкова ли много са умителите, че заради повишаването на заплатите да ни вдигат данъците двойно? Защо не спрат да плащат памощи на мангалите, които ОТКАЗВАТ да работят? Защо не съкратят паразитната държавна администрация, при положение, че поне 50% от чиновниците само си дръгнат задниците и вземат заплати за това?
Не - мизерникът просто се опитва да настрои обществото срещу учителите, които си търсят правата. Не може Българският учител да взема по-малко (често в пъти) от колегите си в Румъния, че дори от сръпските и македонските даскали. Да не би в Румъния данъкът да е 40% заради учителските заплати?
Просто тава правителство трябва да бъде натикано в пандизът... най-малкото. Няма такава сбирщина от некадърници, крадци и наглеци.
Проблемът не е в учителите - проблемът е, че всеки работещ Българин, освен семейството си, храни по един чиновник и един мангал.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Учителска стачка=22% ДДС....
и увеличение на плоския данък до15-20%. Малко е да се каже,че съм бясна. Милите ни учители работят по 4 часа на ден, имат толкова ваканции и какво ли още не, изнудват родителите и искат 1000лв. заплати. В резултат на което всички вероятно ще плащаме по-високи данъци, за да имат те горките заплати. Това е повече от нагло.
Министър Димитров:
Пари за учителите = 22 на сто ДДС
Ако не вдигнат данъците, няма по-големи заплати
Заплатите на учителите може да се вдигнат двойно само ако увеличим данъците. Това отсече икономическият министър Петър Димитров след поредния рунд преговори между стачници и кабинет. ДДС трябва да стане 22 на сто вместо 20, а плоският данък няма да е десятък, а 15-20%. Иначе няма откъде да се вземат милионите за такъв скок на заплатите в училище, обясни Димитров. По думите му в парламента вече се чуват предложения в тази връзка. Ако се реши средствата за образование да не са 4,2% от БВП, както е тази година, а повече, трябва да има съгласие в обществото, настоя министърът. Той даде пример с бившата Западна Германия, където гражданите плащат 5,5% допълнителен данък върху доходите си до 2020 г., за да може стандартът на живот в източната част на страната да се изравни с техния. Ако дадем на учителите, ще поощрим цяла вълна от искания, заяви още Димитров. Опитват се да настроят хората срещу нас, скочиха веднага възмутени учители.
източник www.standartnews.comТагове: Отмаркиране на всички
Коментар