IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Учителска стачка=22% ДДС....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от AfterDark
    Това с контрола не работи.

Системата трябва да е така структурирана, че смисълът от тях (уроците) да е значително по-малък.
    Да.. щото сега излиза, че смисълът от училището е...... не голям...

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
      Вишистки с" публична администрация" работещи като шивачки ,също.!!!
      Дайте първо се научете как се пише "ВИСШЕ" а не више (така е може би на сръбски) пък после давайте компетентни мнения за образованието в България.

Това на което те учат няма нищо общо с това което научаваш! За да научиш трябва самоинициатива, отвън вливане на мозък няма!!! И най-добрия учител ако ще и с Нобелова награда по физика, химия, биология и педагогика едновременно неможе да те научи на каквото и да е ако сам не го желаеш!
      не е препоръка за нищо...

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
        Първоначално изпратено от kork
        Първоначално изпратено от kefala
        Наливането на пари в сегашната образователна система си е живо разхищтение!!!
        Още един съгласен
        Точно така!

И тройно повече пари да им даваш, аз си мисля, че няма да работят по-добре.
        Некадърният няма да работи по-добре - но при високи заплати системата на образованието ще привлече по-способни кадри.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Джей,аз пък смятам ,че системата е точно от преди 89 год.Циганина в сроителството не ми трябва да е образован.Грамотен ,да.За мен има разлика между грамотност и образованост.И системата на образованието трябва да се нагоди именно на този принцип.Иначе дипломирани неграмотници има колкото искаш."Вишистки с публична администрация" работещи като шивачки ,също.!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
            а да и строг контрол вурху частните уроци
            Това с контрола не работи.

Системата трябва да е така структурирана, че смисълът от тях (уроците) да е значително по-малък.

Коментар

• а да и строг контрол върху частните уроци
              Нека да ги има, ама да си плащат данъците и да спазват закона.

Коментар

• Ако от мен зависеше:

1. Споразумение със синдакатите за около 65-70% на 3 пъти(примерно 3х20%)
                2. Съкращения на учители, училища, инспекторати и т.н...демек всичко което може и без него. По този начин ще бъдат съкратени доста учители от сегашното(некачествено) поколение. А след 3-4 години ще има недостиг на учители и тогава да се взимат само новозавършили учители.
                3. Добре обосновано диференцирано заплащане според елитарността на училището, както може да се реализира идеята за изходни изпити на afterdark
                4. Курсове за увеличаване на квалификацията.

Коментар

• А ще се спре ли това безумие с частните уроци

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
                    Е за тройно повече си мисля че качеството ще се повиши. В момента педагогическите специалности се заемат последни при кандидатстване в университетите, т.е. последните по бал, като главната причина кандидат-студентите с висок бал да не ги предпочитат е точно НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ.
                    Да, ще се повиши след 10г., когато вече е станало престижно да се учи педагогика и новите студенти са завършили.

А 10г. ще се плащат тройни заплати залудо.

Коментар

• Е за тройно повече си мисля че качеството ще се повиши. В момента педагогическите специалности се заемат последни при кандидатстване в университетите, т.е. последните по бал, като главната причина кандидат-студентите с висок бал да не ги предпочитат е точно НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                        Още един съгласен
                        Точно така!

И тройно повече пари да им даваш, аз си мисля, че няма да работят по-добре.

Коментар

• имаше идея поне в училищата в центровете на големите и курортни градове да се направят паркинги и училището да си дели паричките с инвеститора???

какво стана- май се заформи много публично и беше ясно, че няма да има далавера с хиляди проценти печалба...за някои чиновници, но това си е добро решение и за СОФИЯ и за ВАРНА и за ПЛОВДИВ ......

иначе се забелязва една неефективност, ама то си е до мениджмънта !!! обикновенно по света първо даваш и се доказваш и тогава ти дават, а сега...застанете пред едно училище и питайте децата колко от даскалите си гледат работата...

Спора е безсмислен - реформа и за даскалите и за заплатите им !!!

Коментар

• Е аз като продукт на "всестранно развитата личност" няма как да кажа, че не е била по-добра системата. .

Акъл не мога да дам, но в Европа трябва да са измислили нещо по въпроса?!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                              Още един съгласен

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                                Така си е, който не е съгласен да даде примери за добра практика...
                                Съгласен съм, че си има много недостатъци, но то е защото затриха тази от преди 89 година.
                                Да не забравяме, че нивото на средното ни образование при всичките му недостатъци тогава, бе много по-високо от това на страни като САЩ и тогавашния СССР.

С тъпа и неграмотна нация, растеж на БВП не се прави.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X