Първоначално изпратено от AfterDark
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Учителска стачка=22% ДДС....
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kefalaВишистки с" публична администрация" работещи като шивачки ,също.!!!
Това на което те учат няма нищо общо с това което научаваш! За да научиш трябва самоинициатива, отвън вливане на мозък няма!!! И най-добрия учител ако ще и с Нобелова награда по физика, химия, биология и педагогика едновременно неможе да те научи на каквото и да е ако сам не го желаеш!не е препоръка за нищо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от kefalaНаливането на пари в сегашната образователна система си е живо разхищтение!!!
И тройно повече пари да им даваш, аз си мисля, че няма да работят по-добре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Джей,аз пък смятам ,че системата е точно от преди 89 год.Циганина в сроителството не ми трябва да е образован.Грамотен ,да.За мен има разлика между грамотност и образованост.И системата на образованието трябва да се нагоди именно на този принцип.Иначе дипломирани неграмотници има колкото искаш."Вишистки с публична администрация" работещи като шивачки ,също.!!!
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от lussanderа да и строг контрол вурху частните уроци
Системата трябва да е така структурирана, че смисълът от тях (уроците) да е значително по-малък.
Коментар
-
Ако от мен зависеше:
1. Споразумение със синдакатите за около 65-70% на 3 пъти(примерно 3х20%)
2. Съкращения на учители, училища, инспекторати и т.н...демек всичко което може и без него. По този начин ще бъдат съкратени доста учители от сегашното(некачествено) поколение. А след 3-4 години ще има недостиг на учители и тогава да се взимат само новозавършили учители.
3. Добре обосновано диференцирано заплащане според елитарността на училището, както може да се реализира идеята за изходни изпити на afterdark
4. Курсове за увеличаване на квалификацията.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от lussanderЕ за тройно повече си мисля че качеството ще се повиши. В момента педагогическите специалности се заемат последни при кандидатстване в университетите, т.е. последните по бал, като главната причина кандидат-студентите с висок бал да не ги предпочитат е точно НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ.
А 10г. ще се плащат тройни заплати залудо.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от korkПървоначално изпратено от kefalaНаливането на пари в сегашната образователна система си е живо разхищтение!!!
И тройно повече пари да им даваш, аз си мисля, че няма да работят по-добре.
Коментар
-
имаше идея поне в училищата в центровете на големите и курортни градове да се направят паркинги и училището да си дели паричките с инвеститора???
какво стана- май се заформи много публично и беше ясно, че няма да има далавера с хиляди проценти печалба...за някои чиновници, но това си е добро решение и за СОФИЯ и за ВАРНА и за ПЛОВДИВ ......
иначе се забелязва една неефективност, ама то си е до мениджмънта !!! обикновенно по света първо даваш и се доказваш и тогава ти дават, а сега...застанете пред едно училище и питайте децата колко от даскалите си гледат работата...
Спора е безсмислен - реформа и за даскалите и за заплатите им !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalПървоначално изпратено от kefalaНаливането на пари в сегашната образователна система си е живо разхищтение!!!
Да не забравяме, че нивото на средното ни образование при всичките му недостатъци тогава, бе много по-високо от това на страни като САЩ и тогавашния СССР.
С тъпа и неграмотна нация, растеж на БВП не се прави.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар