Първоначално изпратено от PLP
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Днес се сблъсках с корумпиран данъчен служител
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ПесOставете ги да взимат подкупи, щото и те ще се разпискат, че са им ниски заплатите. Току-виж и държавната администрация излязла на стачки :lol:
Проблемът е в пирамидата. Държавните служби си имат свой собствен закон.
- трябва да платиш еднократна сума за да те назначат, естествено ти гледаш да си избиеш разходите като врънчиш за подкупи.
- трябва да плащаш месечна "рента" на някой над теб за мястото на което са те назначили.
- най-лошото - заплатите са толкова ниски на повечето длъжности, че без "страничните доходи" повечето държавни длъжности са абсолютно безмислени за съотетния чиновник. Шефовете знаят това, но си затварят очите за да не срутят цялата системата. С ЕДНА ДУМА, ПОДКУПИТЕ СА СИСТЕМООБРАЗУВАЩ ФАКТОР И ОТДАВНА СА ИНСИТИТУЦИОНАЛИЗИРАНИ!
Коментар
-
Bobi75
БРАВО Мариане
препоръка е
Коментар
-
Днес се сблъсках с корумпиран данъчен служител
Собствеността носи проблеми, трябвало да регистрирам в данъчните новото си МПС в двумесечен срок от покупката. Малко късно разбрах и ето ме отивам 5 месеца след покупката.
Докато попълвах документите общителния данъчен научи доста неща за мен и веселяшки подхвърли, че ще трябва да платя 5 лв. за бланка, ако си поискам трети формуляр на декларацията, след като обърках първия и взех втори. Казах му, че няма проблеми, ще си платя, защото искам все пак да регистрирам колата.
"Моля затвори вратата.... Виж сега с твоето закъснение от 3 месеца акта ще ти е между 100 и 1 000 лв., остави 50 лв. на масата на колежката и няма да има акт, ако не каквито са заблеяни колежките сигурно ще ти пишат 500-600 лв. глоба".
Съответния служител, беше доста изненадан, когато извадих журналистическата карта и му поисках името. В крайна сметка не ми писа акт, а ми прие документите. Часът беше 12:00 на 25 септември (вторник).
Питате се как могат да хванат служителя, който днес ми поиска подкуп?
Много лесно, да го питат защо ми е приел декларацията за регистрация на МПС без да ми пише акт? Могат да проверят колко често са регистрирани МПС извън срока, без да има акт и държавата е лишавана от глобата между 100 и 1000 лв. не само от въпросния служител на общинските служби за местни данъци, но и от всички други държавни служители.
Тоест не е нужно да се клеветим със данъчния, просто могат да го уволнят за несправяне с работата, след като не пише актове на провинилите се, а за всички ще е ясно, че говорим за корупция, при която служителя глобява "по-евтино" от Държавата и гражданина е "доволен".
Разбира се трябва да уволнят и колежката му, която беше в същата стая, когато му бяха поискани 50 лв., които трябваше да оставя именно на нея. Може би трябва да уволнят доста хора, а на останалите да вдигнат заплатите, който данъчните сега си взимат по един или друг начин.
Сигнала ще бъде отправен до общинските служби за местни данъци и ще видим какво ще стане. Но ще го отправя след 2 дни, за да не може данъчния служител да ми напише акт със задна дата и да си измие ръцете.
Мариян Йорданов
Журналист
Investor.bgТагове: Отмаркиране на всички
Коментар