IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Днес се сблъсках с корумпиран данъчен служител

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki

netware5, изумен съм, че си объркал така нещата! За какви местните данъци ми говориш ? Данъкът за МПС се администрира от данъчната аминистрация . Въпросните корумпирани служители са данъчни, а не общински чиновници. Освен това при първо нарушение обикновено глобяват на минимума И БЕЗ ДА се усмихнеш - 100 лв. - ГАРАНТИРАНО! .
    АКО СИ ПЛАТИЛ ДАНЪКА НА НЯКОЕ МПС , ВИЖ КОЙ ТИ Е ИЗДАЛ КВИТАНЦИЯТА . ПОГЛЕДНИ И какво пише НА ГОЛЕМИЯ ЗЕЛЕН ПЕЧАТ.
    РАЗБИРАМ ТЕ НАПЪЛНО , АКО НЯМАШ МПС ИЛИ АКО НИКОГА НЕ СИ СИ ПЛАЩАЛ ДАНЪКА.
    Е, polki, мисля че колегите вече ти обясниха, че си в грешка. Друг път се изказвай по-подготвен А кола имам, вече ти казаха каква, и то нова.... Така че иронията ти е неуместна..... Въобще те съветвам да следваш златното правило "Три пъти мери - веднъж режи", преди да напишеш нещо във форума.

Нищо лично, и не се заяждам ....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex2511
      Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от netware5
      Марияне, изумен съм, че си объркал така нещата! За каква НАП ми говориш, за какви данъчни? Данъкът за МПС се администрира от общините по Закона за местните данъци и такси! Въпросните корумпирани служители са не данъчни, а общински чиновници. Освен това са те преметнали за глобата - тя е от 20 до 200 лева! Обикновено глобяват на минимума, като се усмихнеш. И на мен ми се случи така.

В случая си попаднал на някой отворко, който е искал да те работи. Трябва да се оплакваш на ББ , а не на НАП. Или е трябвало да сезираш икономическа полиция. Дай e-mail да ти пратя процедурата от АПИС на .pdf файл, за да си наясно. Без майтап, ама съм забравил да се "запозная" с теб в zip.bg и сега не мога да ти видя e-maila-a Така че провери си и акаунта в zip.bg за да се "запознаеш" с мен

netware5, изумен съм, че си объркал така нещата! За какви местните данъци ми говориш ? Данъкът за МПС се администрира от данъчната аминистрация . Въпросните корумпирани служители са данъчни, а не общински чиновници. Освен това при първо нарушение обикновено глобяват на минимума И БЕЗ ДА се усмихнеш - 100 лв. - ГАРАНТИРАНО! .
      АКО СИ ПЛАТИЛ ДАНЪКА НА НЯКОЕ МПС , ВИЖ КОЙ ТИ Е ИЗДАЛ КВИТАНЦИЯТА . ПОГЛЕДНИ И какво пише НА ГОЛЕМИЯ ЗЕЛЕН ПЕЧАТ.
      Има netware5 МПС, кара Saab.
      Какъв СААБ? Ако е Аеро - бива.

Коментар

• polki, по-скоро ти се изказваш без да си сигурен

От началото на 2006 г. местните данъци и такси (сред които данък сгради, такса смет, данъците върху превозните средства, данъците при придобиване на имущества, данъците върху наследствата) вече се обслужват от общинската администрация, а не от данъчната, както беше до края на 2005 г. За повече подробности за заплащането на местни данъци и такси, свържете се с поделението на общинската администрация по постоянния ви адрес.

http://www.nap.bg/ospage?id=173

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
          Първоначално изпратено от netware5
          Марияне, изумен съм, че си объркал така нещата! За каква НАП ми говориш, за какви данъчни? Данъкът за МПС се администрира от общините по Закона за местните данъци и такси! Въпросните корумпирани служители са не данъчни, а общински чиновници. Освен това са те преметнали за глобата - тя е от 20 до 200 лева! Обикновено глобяват на минимума, като се усмихнеш. И на мен ми се случи така.

В случая си попаднал на някой отворко, който е искал да те работи. Трябва да се оплакваш на ББ , а не на НАП. Или е трябвало да сезираш икономическа полиция. Дай e-mail да ти пратя процедурата от АПИС на .pdf файл, за да си наясно. Без майтап, ама съм забравил да се "запозная" с теб в zip.bg и сега не мога да ти видя e-maila-a Така че провери си и акаунта в zip.bg за да се "запознаеш" с мен

Има netware5 МПС, кара Saab.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Въпроса е, че всички трябва да действат като Мариян. Едва ли има някой, който да не е нарушавал закон някога. А за проблемите му с КФН - успех на Мариян с делото, скъсай ги.
              Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                На Мариянчо Йорданов е трябвало да му сложат един акт 500 лв. да му дойде акъла в главата.
                Абе Мариане каква е тази твоя орисия
                или КФН или данъчни те гонят
                вземи се в ръце и бъди по сериозен към държавните институции!

Коментар

• На Мариянчо Йорданов е трябвало да му сложат един акт 500 лв. да му дойде акъла в главата.

Коментар

• Я ми кажете,обявявате ли подобрения в имота две седмици след като сте ги направи от което пък следва нова данъчна оценка и ще последва следващата година по-висок данък сгради и такса смет.Например затварям си балкона със зидария,слагам PVC дограма,окачен таван,топлоизолация,мазилка,приобщавам балкона към хола,сменям радиатора,теракот на пода има няма общо 5000 лв. подобрения. Въпросът е някой обявява ли тези подобрения в декларация?

Коментар

• Пичове, между другото в неделя се качихме с приятели до Шипка. Преговорих си отново онзи момент от величествени мигове за цяла БГ. Помислих от какво значение е всичко това за нас сега.

И да си призная сега ми става тъпо че и аз съм подклаждал корупцийка, ама тово е по линия на по-малкото съпротивление. Кажете виновен ли съм за това?

Коментар

• Ааа, да добавя само - да не помислите че оправдавам корупцията. Целия държавен апарат трябва да се отреже с поне 80%, за да стане ефективен. Докато това не стане, винаги ще има някой който да си поиска...

Коментар

• Първоначално изпратено от 98КилаКрасота
                          Първоначално изпратено от PLP
                          Пропуснал е срока за регистрация в данъчното.
                          аха. и откога нарушаването на един закон е оправдание за корупцията?!
                          Въпроса беше че е нарушил закона а не че е оправдание за искания рушвет.

Коментар

• Ако аз съм темата на разговора .. да пропуснах срока. Но не това е проблема. В една нормална държавица ако го направя ще ми лепнат една глоба в рамките на нормалното и ще ме пуснат да си ходя по живо по здраво, на което съм съгласен, докато тук ако не "вържеш", не стига че ще ми лепнат най-високата възможна 1000 лева, а и ще ме накарат три дни да ходя по мъките, което те изтощава и финансово и психически и физически, само и само онзи държавен служител да се възползва от правото си на власт и да гледа как може да раздава "справедливост".
                            Затова предпочитам по пързалката отколкото по стълбите /ако някой разбира какво искам да кажа де, че май и аз изгубих нишката/.

Коментар

• За първотото мога да ти гарантирам, че не се плаща "сума за назначаване", а "рентата" за която говориш се дава за да не те изритат, след като са те хванали в нарушение.

п.п. нарушаването на закона не е оправдание за корупция (дори и поради незнание), но не познавам човек, който ще се радва да си плати истинското наказание...

Коментар

• Марияне, изумен съм, че си объркал така нещата! За каква НАП ми говориш, за какви данъчни? Данъкът за МПС се администрира от общините по Закона за местните данъци и такси! Въпросните корумпирани служители са не данъчни, а общински чиновници. Освен това са те преметнали за глобата - тя е от 20 до 200 лева! Обикновено глобяват на минимума, като се усмихнеш. И на мен ми се случи така.

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X