If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Dopalnenie,otnosno likvidnostta - problemi s tozi zakon niama, prosto horata sa sviknali s oblagane na
pechalbi ot spekulativna targovia.Koito, investira dalgosrochno(vreme poveche ot 1 godina), ne plashta danaci
varhu realizirani pechalbi!
Podkrepiam mnenieto na Brain, iskam da dopalnia, che tozi zakon, ne samo go ima,no i mnogo dobre se spazva.
Razlichnite brokeri kato MAXBLUE.DE ili SBROKER.DE dori sa dlajni da davat informacii na danachnite.
Eto i edno izvlechenie ot zakona za spekulativni pechalbi:
"Der Spekulationsgewinn im Einkommensteuerrecht wird als Gewinn aus einem privaten Verau?erungsgeschaft bezeichnet. Er ergibt sich durch den Abzug der Anschaffungs- oder Herstellungskosten sowie der Werbungskosten (z.B. Abschreibung) vom Verau?erungspreis. Steuerpflichtig ist dieser Gewinn, wenn der Zeitraum zwischen Anschaffung und Verau?erung bei Grundstucken und entsprechenden Rechten (z.B. Erbbaurecht, Mineralgewinnungsrecht) nicht mehr als zehn Jahre und bei anderen Wirtschaftsgutern (insbesondere WERTPAPIEREN) nicht mehr als ein Jahr betragt (§ 23 Einkommensteuergesetz). Als Anschaffung gilt auch die Uberfuhrung eines Wirtschaftsguts in das Privatvermogen des Steuerpflichtigen durch Entnahme oder Betriebsaufgabe."
Увиснал е я, ама си го има. Предполагам и при нас така ще стане- ще си го има законът, ама ще си виси и няма да се прилага. Е, освен ако не реши някой да се заяде с теб.
Brain az sum v Avstria no me kasaeshe tozi problem v Germania. Zakonite ne gi znam, no e fakt che ne se prilaga tozi zakon. Az za 3 godini nishto ne sum platil i nishto ne sa mi iskali. Govoril sum s brokeri tam i te sushtoto mi kazaha. Tozi zakon znachi e uvisnal vuv vuzduha
Бонкин, провери пак това дето го пишеш за германия. Ако искаш хвърли и едно око на § 23 Abs. 1 Nr. 2 EStG, там е написано много хубаво за Spekulationsgewinn. Иначе най-добре да не се прилага, с това съм съгласен.
V Germania go predlojiha no ne go prieha! Edna ot prichinite beshe che likvidnostta na pazara shte se namali zaradi danucite i mnogo hora shte si iztegliat parite ottam. Kakvo ostava za BFB? Losho e tova mnogo. Ne e momenta sega da go praviat ama shtom sa reshili. Po prinzip zavisi ot brokera vi dokolko shte vi zasegne tova neshto. Az imam smetki v Germania i v BG i dosega nishto ne sum plashtal. Spored men tova shte se otrazi losho na nashta borsa i mnogo hora moje i da se otdrupnat. Kolko shte e danuka?
S risk da se povtoria: 95% ot finansovia sektor v Germania se protivopostavi na tozi zakon i mnogo skandali imashe. Vie triabva sushto da napravite taka oshte poveche che na BFB sa malko hora i moje da se organizira spored men neshto. Eto Investora moje da vi sudeistva predpolagam!
ako e v tova vuprosa, to tazi praktika e oficialno vpisana i v austriiskia zakon, no ot opit shte vi kaja, 4e nikoi ne go spazva. A spazi li go vednaj, ostava na mushkata na danu4nite za cial jivot, dokato si v Austria
Коментар