IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дублиращи се данъци както и такива които никога няма да видим полза от тях

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По принцип във 21 век всички насилствени/задължителни данъци са неморални.
    Данък = РЕКЕТ! Данък = РОБСТВО!

    Всички данъци, такси, акцизи и осигуровки трябва да бъдат премахнати. Може би трябва да се остави само 4-5% данък върху доходите за да може все пак държавата да има някакъв сигурен бюджет на разположение.

    Администрацията трябва се намали със поне 90% и да се въведе напълно функционираща автоматизирана електронна администрация при която всички услуги, регистрации и издаване на документи да бъдат безплатни и налични от един онлайн портал. Всеки гражданин да има парола за достъп и да се обслужва сам.

    Осигуровките за пенсии също трябва да бъдат премахнати. Всеки да си прави сметката и да си спестява сам както намери за добре.
    Хората трябва да се научат да поемат отговорност а не да чакат на държавата!
    Трябва да има само един национален гаранционен фонд който да служи като буфер в случаи на кризи или фалити.

    Управлението на страната трябва да стане децентрализирано чрез прилагане на директна демокрация и елиминиране на посредниците. Например обществените инфраструктурни проекти ще се финансират на принципа на краудфъндинга. Всеки гражданин на страната който отговаря на дадени критерии ще може да внася предложения за нови проекти. Народа гласува онлайн и проектите които получат най голяма подкрепа се включват във националната система за набиране на средства чрез краудфъндинг. Условието ще бъде че общините няма да могат да лобират за собствените си проекти.
    Когато даден проект бъде одобрен и финансиран от народа директно ще започва неговото изпълнение като фирмите също ще се одобряват чрез онлайн гласуване. Всичко ще бъде в ръцете на народа. Няма политици, няма мафия, няма корупция. Навсякъде пълна прозрачност! Всеки един гражданин ще знае къде точно отиват дарените от него пари.
    (Не е ли това основата на републиката за която е мечтаел Левски?)
    Last edited by alphaomega; 01.02.2018, 04:18.

    Коментар


    • Jay Gould - По принцип истинската причина да съществуват данъци и да се плащат е за да се остойностяват парите които държавата емитира и да не и се налага да емитира пари така че да обезцени вече емитираните. Другото е зомбиране на овцете.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Не търси логика в данъците. Овцете ги стрижат и дерат, точно защото са овце. Навремето журналистите обясняваха на простия българин, че акцизите от бензина ще идат за нови пътища директно, а тия върху цигарите в здравното обслужване на нацията. Оттогава насам нацията е намаляла с около 1.5 милиона човека, а магистрала Хемус не е и мръднала.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

        Коментар


        • Цената на винетката НЯМА ОТНОШЕНИЕ към това има ли колата катализатор или няма...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
            Не съм много убеден, че разбирам напълно дискусията (освен че ,явно ,някой не иска да си слага катализатор).
            https://en.wikipedia.org/wiki/Government_spending
            Тук се виждат разходите на правителството като % БВП. България не е в челото на тази класация. Така че явно не събира някакви умопомрачително данъци. Как точно са структурирани едва ли е особено важно. Огромният проблем е как се харчат тези пари и дали не се стига до дублиране на разходи за услуги, които държавата трябва да осигурява. Типичен пример е гигантският бюджет на МВР от една страна и необходимостта за много хора да ползват частни охранителни схеми (СОТ) от друга.
            Пенсионното осигуряване е съвсем отделна тема. Но и тук проблемът не е дали трябва да се събират вноски, а по-скоро как да става това.
            Ного се краде , па нема още никой у панделата !

            Коментар


            • Не съм много убеден, че разбирам напълно дискусията (освен че ,явно ,някой не иска да си слага катализатор).
              https://en.wikipedia.org/wiki/Government_spending
              Тук се виждат разходите на правителството като % БВП. България не е в челото на тази класация. Така че явно не събира някакви умопомрачително данъци. Как точно са структурирани едва ли е особено важно. Огромният проблем е как се харчат тези пари и дали не се стига до дублиране на разходи за услуги, които държавата трябва да осигурява. Типичен пример е гигантският бюджет на МВР от една страна и необходимостта за много хора да ползват частни охранителни схеми (СОТ) от друга.
              Пенсионното осигуряване е съвсем отделна тема. Но и тук проблемът не е дали трябва да се събират вноски, а по-скоро как да става това.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                majnata - калпава разбира се нали като ти одере кожата те осакатява и няма да създадеш поколение и после кого ще дерат - на баба си хвърчилото.
                Те да напълнят гушата докат са на власт , па мене кучета ме яли ...

                Коментар


                • majnata - калпава разбира се нали като ти одере кожата те осакатява и няма да създадеш поколение и после кого ще дерат - на баба си хвърчилото.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • [QUOTE=supertrader;n3291672]Dies Irae - Калпава данъчна система ...

                    Да бе , калпава ...по три кожи ти смъква от гърба !

                    Коментар


                    • Dies Irae - очевидно е ирационално да има 100 вида данък за едно и също нещо и той би могъл да бъде само един данък, на практика замърсяваш толкова колкото гориво консумираш и ползваш пътищата пак толкова колкото гориво издухаш по тях. За другото - норми на изхвърляните вредни газове трябва да има контрол а как ще ги чисти автомобила въобще не трябва да е обект на тези които контролират - дали има катализатор или няма. От техническа гледна точка е напълно възможно автомобил с катализатор да изхвърля повече вредни емисии от автомобил без катализатор, защото нищо не гарантира че катализатора има капацитета да изчисти газовете когато изгаряната порция гориво моментно е много висока и автомобила с катализатор ще бълва отрови в количества в каквито един автомобил на метан никога няма да изхвърли през ауспуха си - НИКОГА. Калпава данъчна система и калпав контрол на изхвърляните емисии.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Дублиращи се данъци както и такива които никога няма да видим полза от тях

                        Здравейте,
                        Днес трябва да си взема винетка и се замислих докато гледах табелата с цените -
                        Защо има различна цена за МПС-та с катализатор и без?
                        След като има такава разлика, значи в цената на винетката има еко такса. Обаче когато си плащаш данъка на автомобила има значение колко коня е и дали е с катализатор. Значи и в него има еко такса.
                        Освен това в цената на горивата има акциз - такса за замърсяване когато потребяваш тази стока, а за да се движи МПС, то има нужда от гориво.
                        От това излиза, че 3 пъти плащаш еко такса! Защо?
                        Не следва ли когато си купил винетка да зареждаш гориво на цена без акциз и ДДС ставката върху акциза.
                        От този ред на мисли - след като имаш винетка и си разбиеш ходовата част - защо ремонта + труда имат ДДС? Ти вече си платил за качеството на пътищата и освен факта, че отново трябва да платиш (части + труд), то плащаш и ДДС за това удоволствие.
                        Същото важи и при ремонт на горивна система. (вече си платил акциз и ДДС на горивата които си ползвал, а всички знаем колко плачевно е качеството им).
                        Данък смет ( колкото и куриозно да звучи, ти вече си платил данък за ползването на дадения предмет, чрез ДДС-то)
                        Със сигурност има и други примери, просто в момента не се сещам за тях.

                        Освен този казус има и друг който много ме вълнува - пенсионната осигуровка.
                        Аз съм на 29 години (1988). След като много пъти от различни места се доказа, че всички пенсионирали се след набор 77 пенсия няма да имат (или ще е минимална), то тогава защо все още дори не се дискутира крещящата нужда всички след този набор да са освободени от пенсионна осигуровка (след като пенсия няма да видят) и кога ще ни се възстановят вече внесените досега пенсионни осигуровки.
                        Дори и да остане задължението за пенсионно осигуряване и след като вече има възможност за прехвърляне на събраните суми от частен фонд към НОИ защо все още няма възможност за обратното? Аз лично (а предполагам и много от вас) бих искал частен фонд за първи и втори стълб. Тъй като там те поне се онаследяват ако аз почина преди да ги ползвам.
                        Моля за вашите коментари и мнения.
                      Working...
                      X