Първоначално изпратено от Тъпо парче
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба на софтуер от физическо лице!
Collapse
X
-
-
Пишете един граждански договор за разработка и поддръжка на софтуер, и не се занимаваш с глупости. Въпроса с осигуровките и данъците е, според зависи колко доходи имаш по трудовия договор...но би трябвало счетоводителката (тая дето ще плаща по гражданския договор) да ти ги удържа още на всяко плащане, като за целта трябва да и дадеш документ на колко те осигуряват по трудовия договор, както и ще ти дадат служебна бележка колко са ти удържали през годината, и на края на годината да подадеш декларация за ДОД.
- 1 like
Коментар
-
Още не съм се спрял на вариант, но или ще го продам с граждански договор или ще
се регистрирам като лице упражняващо свободна професия. Очаквания доход на месец, зависи от това на колко хора успея да продам софтуера. Да речем от 500 до 1000 лева месечно (дай Боже и повече). До края на седмицата ще се консултирам със счетоводител и ще реша окончателно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеПитай счетоводител - всичко ще ти каже как е!!
Ако нямаш 50 лв. налични седни на Витошка с паничка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от woodmonster Разгледай мнениеМалко прекалявам с въпросите, но съм абсолютно неук на тази тема! Извинете ме - дано не Ви писне! И ВИ благодаря за всеки един отговор!
А какво е съотношението приблизително?
Има ли вариант да се договорим възложителя да внася целата сума по осигуровките, като тази сума се приспадне от сумата за месечния абонамент?
Ако нямаш 50 лв. налични седни на Витошка с паничка!"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнениеразбира се че ще плащаш но не точно в това съотношение.
А какво е съотношението приблизително?
Има ли вариант да се договорим възложителя да внася целата сума по осигуровките, като тази сума се приспадне от сумата за месечния абонамент?
Коментар
-
Първоначално изпратено от woodmonster Разгледай мнениеТова за "не" ли да го разбирам? В смисъл, аз не трябва да плащам осигуровки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнениене чети повече там
Коментар
Коментар