IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данъци и печалби от FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• още един въпрос

Как смятате че трябва да се отчитат парите изплатени от ИП на клиент по доверително управление. Срещнахме този проблем с подавенето на справка по чл.57. От една страна сумите които се изплащат са от портфейла на клиента, а от друга в тях може да се включват и суми от изплащане на цк. Как го третират данъчните? Всяко мнение ще е полезно. Блягодаря предварително

Коментар

• Приходите, който ми превеждат не са от валутна търговия, търговия с акции и подобни. Просто искам всичко, което ми се превежда да стига до мен, а не 30% от парите да остават за държавата.

Писах в тази тема, защото в другата, която отворих(Международни банкови преводи) никой не даде детаили за офшорните банки...

Коментар

• :-)
        милички защо искате да образовате НАПАаджиите, те и без това съвсем скоро ще бъдат супер компютърни спецове (това съвсем сериозно) и от началото на 2007 всички банки,митници и данъчни подеразделения ще бъдат вързани в мрежа и ако попаднете в мрежата на случайните проверки със сигурност ще бъдете уплетени...няма да е проблем с няколко кликания на мишката да се проверят избрани банки какви поименно преводи е получила от чужбина и с още едно кликване да се разбере получателят дали си е платил данъците и ако не....

още един съвет , що не си водите дискусията чрез лични съобщения, а ? ... ;-)...не си мислете,че и в интернет сте инкогнито, следите винаги остават...;-)...най-добре по на бира :-)
        Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• печалбите от форекс (дори акции и фючърси) си ги декларираш сам! Ако решиш да не го правиш, никой не може да ти каже колко си направил и каква ти е облагаемата печалба! При подписването на договорите с посредниците се декларира, че клиента поема отговорността да обявява печалбите си пред данъчните. Най-елементарен вариант е да се търгува през български брокер, представител на чужда банка. Парите са ти в Бг, но никой няма достъп до информация за тях (де юре ги няма а де факто са ти на едно позвъняване със заявка за теглене). Лично аз търгувам от много време по подобен начин, като на първите ми печалби им изтече данъчната давност без никой да се заинтересува какви пари харча и от къде са! Тези неща с офшорките просто са начин да си усложните живота! Ако ще обсъждаме начини за пране на пари дайте да разгъваме многоъгълниците и да подкарваме и Кипър, и Кайманите и Вирджинските острови! Става въпрос как да си вземем това което сме спечелили без някой да ни бърка в джоба....нали така!?

Коментар

• Re: Данъци и печалби от FOREX

Първоначално изпратено от Isstinski Runer
            става въпрос за сметка на физическо лице в офшорна банка, няма такси като за офшорна фирма,
            а само такса за откриване на сметката и разноските по документите които ще получиш по пощата,
            и разноските по спедитора като им изпращаш легализираните си документи.
            Май ставаме повечко питащите Кумчо, сподели повечко по въпроса защото стана интересно, а като гледам имаш какво да кажеш.

Thx

Коментар

• Кумчо вълчо, можеш ли да ми кажеш коя офшорна банка ползваш?
              Общо колко ти струваше да си отвориш сметката?
              Трябва ли кредитната карта, с която теглиш да е свързана със сметката в офшорната банка?

Коментар

• Може ли да ми дадете сайт на офшорна банка, която ползвате за тази идея с Виза картата или някаква по-подробна информация? Благодаря предварително!

Коментар

• Данъци и печалби от FOREX

Аз това и правя не политизирам казвам нещата както са !

Коментар

и да политизираме проблема и да не го политизираме, това еднакво ще се отрази
                    на нашата лична сметка. По-важното е да си помогнем помежду си .

Коментар

Не оспорвам качествата ти Кумчо!Просто знам какви такси се перат от банки и банкомати в България ако ти превеждат пари по картова сметка-пак сме наравно с Афганистан в това отнощение,а това си е разход който спонсорира дупедайците банкери,т.е. протежета и наследници на Луканов ,Дойнов и ДС!

Коментар

аз не работя с БГ посредници, нито някога ще работя,
                        на времето Делтата в самото начало бяха IB на американски форекс-брокер
                        и паралелно създадоха тяхната БГ платформа и усетиха колко сладко нещо е това...
                        и прекратиха да са IB и българчетата кълва ли кълват при тях
                        помните статистиката за 95 % губещи трейдери май е по-добре паричките да остават при тях ,
                        нали ?
                        А за преводите за въпросната ВИЗА не се безпокой, по -важното е да има наличност по нея,
                        която ако си добър трейдер не трябва да те вълнува

Коментар

кумчо вълчо, а каква е точно ползата от сметка в офшорка ако търгуваш през БГ посредник
                          или то е ясно, че за да има полза посредника трябва да е в чужбина

Коментар

Ами разходите по преводи на "Виза"-та май ще е по добре да скриеш тука данъците си!

Коментар

става въпрос за сметка на физическо лице в офшорна банка, няма такси като за офшорна фирма,
                              а само такса за откриване на сметката и разноските по документите които ще получиш по пощата,
                              и разноските по спедитора като им изпращаш легализираните си документи.

Коментар

Нищо не се знае кога данъчните ще узреят да накарат нашите банки да им дават
                                информация колко сте спечелили от форекс или сделки на фондовата борса и не сте им
                                ги декларирали.
                                Препоръчвам открийте си сметка в офшорна банка аз вече го направих.
                                После можете да си напарвите VIZA card и да си харчите на воля и тук и навън.

Коментар

Working...
                                X