If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В щатите дължиш данъци за дивиденти. За тях не бери грижа - ще ти ги удържат от сметката. За капиталова печалба данъци в US не дължиш след като си попълнил съответната форма за това че не си гражданин на US. Иначе в БГ дължиш данъци на общо основание. Само дето ако решиш да ги плащаш ще се сбъркаш от бумащина. Щото в БГ никой данъчен няма да ти приеме като доход положителната делта в сметката, а ще искат да разпределиш печалбите и загубите по сделки. Освен това може да се стигне до ситуация, когато като резултат си на загуба, а трябва да платиш данъци. Това е случая когато имаш например 100 печеливши сделки с печалба общо 1500 долара и 100 губещи със загуба 2000 долара. Крайният резултат е 500 загуба. Обаче не седи така въпроса при данъчните. Те ти облагат 1500-те лева, а за 2000 не получаваш никакъв данъчен кредит. Най добрият вариант е да търгуваш с офшорка, но тогава трябва да имаш предвид, че ще плащаш професионални такси за Data feed.
Извинявам се, че въпроса ми не е точно по темата, но някои може ли да даде инфо как стои въпроса с данъците при инвестиране във щатски акции.
Благодаря!
ami az nesym milioner , nito kandidat milioner ama tyi kato prekaleno 4esto teglq ot forex akaunta si naistina se pritesnqwam kakwo trqbwa da platq za taq godina
super ot tazi tema sigurno shte stanesh milioner:P
a ako niakoi ima tolkova silno jelanie da plashta danuci moje da se oburne kum men shte mu pomogna az sum dilur na danuchno upravlenie Varna!:P
Коментар
Петър Караиванов
Данъци и печалби от FOREX
Тъй като ми омръзна всяка седмица всеки "открил" FOREX за себе си да пита какви са данъците и таксите които трябва да плаща след като направи МИЛИОНИТЕ , реших да отворя тази тема.
Нека в нея всички кандидат МИЛИОНЕРИ си дискутират на воля печалбите и данъците които трябва или НЕ трябва да платят.Ако има и адвокаи които искат да "прилапат" клиенти МИЛИОНЕРИ нека се включат в дискусията.
Успех на всички Спекуланти кандидат МИЛИОНЕРИ,адвокати и данъчни !
Коментар