Добре, разбрах! Ако не видят фактурата и не решат до отворят пратката минава за подарък. Но решават да отворят и виждат ооооо стока която е на много по висока цена от декларираната могат да те накарат да платиш ддс и мито на пазарна цена.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препродажба на стока от eBay
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Loli22 Разгледай мнениеВсички пратки извън ЕС се обмитяват доколкото знам, дори и подаръците за 10 долара.
Ще получиш известие по пощата или ще ти се обадят да ти кажат къде, какво и колко ще ти струва.
Но при положение, че стоката е фактуриранa и цената й се знае, а митницата вижда цената на плика... тук става объркването.
Поздрави!Last edited by DKosev; 05.02.2014, 22:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DKosev Разгледай мнениеняколко въпроса:
- ако купувам стока от държави извън ЕС и стоката по фактура е 200 долара (над лимита за мито), а на пощенския плик е обявена за подарък 10 долара и не я спрат на митница. То тогава каква е процедурата, трябва да занеса стоката до митница и да платя ДДС-то или мога да си осчетоводя фактурата и да забравя?
Ще получиш известие по пощата или ще ти се обадят да ти кажат къде, какво и колко ще ти струва.
Но ще имаш фактура на която пиши подарък - 10 долара или ще имаш фактура за 200 долара???????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Loli22 Разгледай мнениеСчетоводител нямаш ли???
Ако имате информация, споделете..
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DKosev Разгледай мнениеЗдравейте,
направих фирма ЕООД, имам печат, касов апарат.. и вече официално фирмата ми развива дейност.
Вече мога да започна с покупката на стоката, но изкочиха няколко въпроса:
- ако купувам стока от държави извън ЕС и стоката по фактура е 200 долара (над лимита за мито), а на пощенския плик е обявена за подарък 10 долара и не я спрат на митница. То тогава каква е процедурата, трябва да занеса стоката до митница и да платя ДДС-то или мога да си осчетоводя фактурата и да забравя?
- при покупка на стока от Ибей, как да докажа произхода на самата стока? Някой търговци практиткуват следния модел - Физическо лице купува стоката от Ибей и след това я препродава на търговеца, който в последстие я продава в БГ..
Още доста въпроси ще изкочат, ако може някой информиран да удари едно рамо!
Поздрави!
Коментар
-
Препродажба на стока от eBay
Здравейте,
направих фирма ЕООД, имам печат, касов апарат.. и вече официално фирмата ми развива дейност.
Вече мога да започна с покупката на стоката, но изкочиха няколко въпроса:
- при покупка на стока от Ибей, как да докажа произхода на самата стока? Някой търговци практиткуват следния модел - Физическо лице купува стоката от Ибей и след това я препродава на търговеца, който в последстие я продава в БГ..
Още доста въпроси ще изкочат, ако може някой информиран да удари едно рамо!
Поздрави!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар