IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препродажба на стока от eBay

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре, разбрах! Ако не видят фактурата и не решат до отворят пратката минава за подарък. Но решават да отворят и виждат ооооо стока която е на много по висока цена от декларираната могат да те накарат да платиш ддс и мито на пазарна цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Loli22 Разгледай мнение
      Всички пратки извън ЕС се обмитяват доколкото знам, дори и подаръците за 10 долара.
      Ще получиш известие по пощата или ще ти се обадят да ти кажат къде, какво и колко ще ти струва.
      Купувал съм много стока, като физическо лице от държави извън ЕС, но досега само на две пратки са ме викали на митниците. По обемисти и цена над 50 лева. Във всички други случаи мито не са ми искали..
      Но при положение, че стоката е фактуриранa и цената й се знае, а митницата вижда цената на плика... тук става объркването.

Поздрави!
      Last edited by DKosev; 05.02.2014, 22:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от DKosev Разгледай мнение
        няколко въпроса:

- ако купувам стока от държави извън ЕС и стоката по фактура е 200 долара (над лимита за мито), а на пощенския плик е обявена за подарък 10 долара и не я спрат на митница. То тогава каква е процедурата, трябва да занеса стоката до митница и да платя ДДС-то или мога да си осчетоводя фактурата и да забравя?
        Всички пратки извън ЕС се обмитяват доколкото знам, дори и подаръците за 10 долара.
        Ще получиш известие по пощата или ще ти се обадят да ти кажат къде, какво и колко ще ти струва.
        Но ще имаш фактура на която пиши подарък - 10 долара или ще имаш фактура за 200 долара???????

Коментар

• Първоначално изпратено от Loli22 Разгледай мнение
          Счетоводител нямаш ли???
          Имам, трябва ми информация от няколко места, за да съм сигурен в нещата..
          Ако имате информация, споделете..

Поздрави!

Коментар

• Счетоводител нямаш ли???

Коментар

• Първоначално изпратено от DKosev Разгледай мнение
              Здравейте,

направих фирма ЕООД, имам печат, касов апарат.. и вече официално фирмата ми развива дейност.
              Вече мога да започна с покупката на стоката, но изкочиха няколко въпроса:

- ако купувам стока от държави извън ЕС и стоката по фактура е 200 долара (над лимита за мито), а на пощенския плик е обявена за подарък 10 долара и не я спрат на митница. То тогава каква е процедурата, трябва да занеса стоката до митница и да платя ДДС-то или мога да си осчетоводя фактурата и да забравя?

- при покупка на стока от Ибей, как да докажа произхода на самата стока? Някой търговци практиткуват следния модел - Физическо лице купува стоката от Ибей и след това я препродава на търговеца, който в последстие я продава в БГ..

Още доста въпроси ще изкочат, ако може някой информиран да удари едно рамо!

Поздрави!
              направети си клубове в провинцята

Коментар

• Препродажба на стока от eBay

Здравейте,

направих фирма ЕООД, имам печат, касов апарат.. и вече официално фирмата ми развива дейност.
                Вече мога да започна с покупката на стоката, но изкочиха няколко въпроса:

- при покупка на стока от Ибей, как да докажа произхода на самата стока? Някой търговци практиткуват следния модел - Физическо лице купува стоката от Ибей и след това я препродава на търговеца, който в последстие я продава в БГ..

Още доста въпроси ще изкочат, ако може някой информиран да удари едно рамо!

Поздрави!
              Working...
              X