IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официално платежно средство ли е в ЕС еврото?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
    Ще разкажа една история.
    Приятел който работи в банка ми даде 3 банкноти по 500 евро, очевидно фалшиви, лошо качество. След седмица имах бизнес среща но ме нервира бизнес партньорката и без да мисля пъхнах парите под възглавничаката на нейния диван преди да седнем, като оставих 1/3 от парите да се виждат. Бяхме в кафе в мол. Само като скивала паричките докато сядаше ги прибрала мацката с изтънчено движение (аз нарочно отидох на бара да не ме заподозре), пихме около 10 мин чай, и тя вика аз ще ходя до един магазин да си купя едни ботуши
    Та викаш гадината нещя да даде 4000 лв. за бц в пирамидата и ти, поне да не си единствения прецакан, ѝ пробута хартийките да ходи да се черви в магазина и да види хубаво ли е като е лошо. Само така пич!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Фалшименто, кво да правиш.
      Набий им го с 4 петдесетачки, не са лоши тоже. Даже май и по-добри от 200-те.
      Бетер автогол ще им дойде.
      Ще разкажа една история.
      Приятел който работи в банка ми даде 3 банкноти по 500 евро, очевидно фалшиви, лошо качество. След седмица имах бизнес среща но ме нервира бизнес партньорката и без да мисля пъхнах парите под възглавничаката на нейния диван преди да седнем, като оставих 1/3 от парите да се виждат. Бяхме в кафе в мол. Само като скивала паричките докато сядаше ги прибрала мацката с изтънчено движение (аз нарочно отидох на бара да не ме заподозре), пихме около 10 мин чай, и тя вика аз ще ходя до един магазин да си купя едни ботуши
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Не е чудо невиждано.
        В България ако искаш да си купиш вестник с банкнота от 100лв. може и да не ти я приемат.
        В Англия плащането с банкнота от 50 GBP на някои места си е приключение - то е гледане под лупа, сумтене, чесане по главата...
        Можеш да си търсиш правата, най-вероятно ще успееш да ги отстоиш, ама ако те накарат да чакаш един час да ти донесат рестото, едва ли ще си много щастлив.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
          Друг път когато не ти приемат парите , вземи стоката и им кажи да викат полиция, да видиш как ше се огънат.
          Не искам да се разправям с полиция, а просто да си плащам. Като има проблем с банкнотите от 200 и 500 евро нека да ги забранят, но докато са си официално платежно средство всички би трябвало да са задължени да ги приемат.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
            Въпросът може да изглежда тъп, но все по често срещам написи в различни търговски обекти в Европа, че не приемат банкноти от 200 и 500 евро! Въз основа на какъв закон могат да ми откажат да приемат законното платежно средство на еврозоната?

Фалшименто, кво да правиш.
            Набий им го с 4 петдесетачки, не са лоши тоже. Даже май и по-добри от 200-те.
            Бетер автогол ще им дойде.

Коментар

• Друг път когато не ти приемат парите , вземи стоката и им кажи да викат полиция, да видиш как ше се огънат.
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Официално платежно средство ли е в ЕС еврото?

Въпросът може да изглежда тъп, но все по често срещам написи в различни търговски обекти в Европа, че не приемат банкноти от 200 и 500 евро! Въз основа на какъв закон могат да ми откажат да приемат законното платежно средство на еврозоната?
              Working...
              X