IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уеб услуги и фирма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vkp Разгледай мнение
    Какво общо има въпроса ми с това какъв съм? Не се обиждам, зададох въпроса прекалено просто:

Предлагам изработка на уеб сайт, ще се плаща по банков път, за целта трябва ли ми фирма и ако ДА, мога ли да ползвам на роднина, тоест продажбите на уеб сайтове, да минава през фирмата на роднината...и всичко да си е законно и никой да не ме закача
    Минавайки през фирма на роднина, освен ако не може да се изкарват парите на черно е същото, като да плащат на теб самия като самоосигуряващ се. Другата възможност е да те назначат на работа.
    Така че, прави си фирма и си свиркай.

Коментар

• Какво общо има въпроса ми с това какъв съм? Не се обиждам, зададох въпроса прекалено просто:

Предлагам изработка на уеб сайт, ще се плаща по банков път, за целта трябва ли ми фирма и ако ДА, мога ли да ползвам на роднина, тоест продажбите на уеб сайтове, да минава през фирмата на роднината...и всичко да си е законно и никой да не ме закача

Коментар

• Първо да те питам, програмист ли си, т.е. уеб девелопер?
        Не се обиждай, но имам чувството че си нямаш и най-малка представа какво питаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от vkp Разгледай мнение
          Българи, предполагам няма да има чужденци
          Като клиенти не очаквам много...но не се знае, то ако знам, че ще има доста клиенти, направо, ще направя фирма и т.н., но сега като не ми е сигурно нищо, не смея да предприемам такава стъпка, затова питам тук.

Значи от написаното от теб да разбирам че:

1. Спокойно мога да издавам касови бележки от фирмата на роднина
          2. Ако плащанията са по банков път, не съм длъжен да издавам касов бон? Тоест отпада нуждата да издавам касов бон, понеже всичко ще се плаща по банков път, директно в моя сметка?
          Принципно за тия въпроси има счетоводители . Плати на някои 50-100 лева и пита на воля.

Можеш и без фирма да работиш , порсто се регистрирваш като свободна професия и си правиш граждански договори за поръчките. Трябва и да се самоусигуряваш. В тоя случаи платеца ще ти удържа и внася данъка.

Другия вариант е да си правиш фирма , тогава издаваш фактура. При плащане по банкова сметка касов бон не се издава ! Касов бон се издава при плащане в брои а не през банка. Пак трябва да се самоусигуряваш. Ако имаш фирма се плаща не директно в личната ти сметка а в фирмената
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Българи, предполагам няма да има чужденци
            Като клиенти не очаквам много...но не се знае, то ако знам, че ще има доста клиенти, направо, ще направя фирма и т.н., но сега като не ми е сигурно нищо, не смея да предприемам такава стъпка, затова питам тук.

Значи от написаното от теб да разбирам че:

1. Спокойно мога да издавам касови бележки от фирмата на роднина
            2. Ако плащанията са по банков път, не съм длъжен да издавам касов бон? Тоест отпада нуждата да издавам касов бон, понеже всичко ще се плаща по банков път, директно в моя сметка?

Коментар

• Клиентите българи ли са или имаш и чужденци?
              Какъв оборот очакваш?

Ако прохождаш в тази сфера може да драскаш фактурки и от името на роднината, но ако имаш сериозни клиенти и ще се развиваш е добре да регистрираш едно еоод.

Ако работиш с чужденци задължително си регни фирма защото за да търгуваш с европа трябва да си регистриран по ддс и с еоод ще ти е най-лесно.

ПП: Ако всички плащания са по банков път може и без касов, но ако приемаш пайпал/епай и всякакви подобни ще ти трябва.
              Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Уеб услуги и фирма?

Здравейте на всички, нов съм във форума, не разбирам нищичко от фирми и закони и т.н., затова реших да се обърна къв вас.
                Ето и моята дилема:

Ще развивам уеб сайт, който ще предлага изработка на сайтове за крайни потребители или фирми, тоест, ще си предлагам услугите за които, ще се заплаща САМО по банков път.

Въпросите ми:

Ако се плаща по банков път необходими ли са касови бонове, фактури...изобщо трябва ли ми фирма за тази цялата дандания? Изобщо какво трябва да сторя, за да осъществя тези си услуги.

Имам роднина с действаща фирма, мога ли през нея да пускам касови бонови и фактури и пречи ли това, че фирмата е в съвсем различна сфера?

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
              Working...
              X