IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Увеличение на капитала на АД на цена под 1 лв./акция ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само че тези "персонални" оферти за големи суми пари на по-височка лихва моментално попадат в графата "негарантирани от фонда" и при проблем веднага изгарят първи. Нали така, адвокат Недев?

Enjoy the real success with 70-410 exam questions - braindumps.com exam and cisco ccna ICDL training programs and latest The Johns Hopkins University Also prepare for next level with qualitywikipedia questions and answers of sscp Dallas Theological Seminary
    Last edited by emmasam; 13.11.2014, 08:47.
    faari

Коментар

• Ето за твоя казус.

http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/44576

Това е така нареченият ривърс сплит

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
        Благодаря. Звучи добре, но ако дружеството е публично.

А ако е непублично как може да се направи?
        Увеличават си капитала с Х броя акции по 1 лев номинал , но ТЗ позволява да не се плаща всичко веднага. Тоест плащат си по 70 стотинки за акция, останалата част се разсрлочва в бъдещето , мисля че минимума беше 30% за плащане при увеличение.......
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• За сплит и ривърс сплит няма наистина писано в ТЗ. Законодателят по всяка вероятност е омаловажил подобни действия, когато не се променя капитала и би приел това да стане единствено с промяна в устава и решение на ОСА, което да вземе решение за промяна на номиналната стойност и разпореждане с неделимите акции.

А иначе спокойно си увеличавай капитала по номинал с 1 акция за всеки 10 притежавани. Който не е съгласен - да го духа

Може да ползваш и едновременно намаляване и увеличаване 203 ТЗ
          Конкретен казус ли имаш?

Коментар

Просто не мога да намеря нищо за сплит в търговският закон. И затова ми се струва, че може би има изискване за сплит дружеството да е публично.
            Не мога да помогна с подробности, това си е юридическа материя. Но според няма никакъв проблем едно дружество просто да си намали броя на акциите и да си вдигне номинала на акциите. Все пак търговския закон закон важи и за публичните дружества. А не мисля че има по-малко изисквания за тях в сравнение с непубличните. По-скоро е на обратното.

Коментар

• Просто не мога да намеря нищо за сплит в търговският закон. И затова ми се струва, че може би има изискване за сплит дружеството да е публично.
              Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

Благодаря. Звучи добре, но ако дружеството е публично.

Че то има ли някаква разлика колко ще е номинала на акция според това дали едно АД е публично или не.

Коментар

• Благодаря. Звучи добре, но ако дружеството е публично.

Коментар

До колкото мога да се ориентирам в информацията в интернет и закона при увеличение на капитала номиналната цена на новите акции не може да е под 1 лев.
                    Ако старата ном. цена на акция е 1 лев, как може да се направи увеличение пимерно 10% на ном.цена 1 лв. НО акционерите да заплаят цена по-малка от 1 лев. ? Примерно по 70 ст.

Случаят е актуален при актуална реална цена 70 ст., при която за акционерите не е изгодно да участват в увеличението на капитала на 100 ст. , но биха участвали при 70 ст.

Предварително благодаря
                    Ривърс сплит 10/1 и след това увеличение на капитала на 7 лева.

Коментар

• Увеличение на капитала на АД на цена под 1 лв./акция ?

До колкото мога да се ориентирам в информацията в интернет и закона при увеличение на капитала номиналната цена на новите акции не може да е под 1 лев.
                      Ако старата ном. цена на акция е 1 лев, как може да се направи увеличение пимерно 10% на ном.цена 1 лв. НО акционерите да заплаят цена по-малка от 1 лев. ? Примерно по 70 ст.

Случаят е актуален при актуална реална цена 70 ст., при която за акционерите не е изгодно да участват в увеличението на капитала на 100 ст. , но биха участвали при 70 ст.

Предварително благодаря
                    Working...
                    X