IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

откриване на обменно бюро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Да не говорим за лирата и курс купува=продава.
    Ако е извън София, съдейки по валутите най-вече по морето - ОК, но иначе пералнята на пълни обороти.
    правил съм някаква сметка за ползата от това да се открие обменно бюро и да се разчита на шарените валути, но все още регламентацията дейността ме затруднява - не съм наясно с режимите на данъчна и административна регистрация

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
      Указания № РД 22 - 1734/30.07.2010 г. за подаването в БНБ на ежедневен отчет за сключените сделки с чуждестранна валута срещу български левове на територията на страната (в сила от 3 август 2010 г.) http://www.bnb.bg/AboutUs/AULegalFra...ines/index.htm
      Да разбирам ли че във връзка с дейността на обменно бюро, такъв Отчет 51 към БНБ не следва да се подава, понеже такъв е необходимо да подават банки и финансови институции?

Коментар

• Първоначално изпратено от mypoints Разгледай мнение
        разчитам на добра локация в провинцията и валути като TRL и RUB
        Да не говорим за лирата и курс купува=продава.
        Ако е извън София, съдейки по валутите най-вече по морето - ОК, но иначе пералнята на пълни обороти.

Коментар

искам да открия обменно бюро - понастоящем съм получил само регистрация от НАП. необходима ми е повече информация за последващите неща които трябва да се направят, а те са важни, като например:

- какви регистрации и отчети трябва да направя още във връзка с осъществяваната дейност? /какво представлява отчет № 51 за БНБ?/
          - на патентен данък /местен данък/ ли ще бъда или ми е необходима регистрация по ДДС /републикански данък?
          - необходим ми е софтуер за обменното бюро, препоръчайте ми такъв с който сте работили?

Указания № РД 22 - 1734/30.07.2010 г. за подаването в БНБ на ежедневен отчет за сключените сделки с чуждестранна валута срещу български левове на територията на страната (в сила от 3 август 2010 г.) http://www.bnb.bg/AboutUs/AULegalFra...ines/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Ако нямаш пари за препиране и място на кюше, където да има наплив на добри курсови разлики, какво очакваш?

В София има бюра, котиращи 1,955/1,956. За 1000 лева трябва да врътнеш милион еврака.
            разчитам на добра локация в провинцията и валути като TRL и RUB

Коментар

искам да открия обменно бюро - понастоящем съм получил само регистрация от НАП. необходима ми е повече информация за последващите неща които трябва да се направят, а те са важни, като например:

- какви регистрации и отчети трябва да направя още във връзка с осъществяваната дейност? /какво представлява отчет № 51 за БНБ?/
              - на патентен данък /местен данък/ ли ще бъда или ми е необходима регистрация по ДДС /републикански данък?
              - необходим ми е софтуер за обменното бюро, препоръчайте ми такъв с който сте работили?
              Ако нямаш пари за препиране и място на кюше, където да има наплив на добри курсови разлики, какво очакваш?

В София има бюра, котиращи 1,955/1,956. За 1000 лева трябва да врътнеш милион еврака.

Коментар

• откриване на обменно бюро

Working...
              X