Съобщение
Collapse
No announcement yet.
откриване на обменно бюро
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mypoints Разгледай мнениемисля си, че или си по ДДС или си на патент - не може и двете. едното е републикански данък - другото местен данък, затова не може и двете!
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениемисля че тази дейност е с висок патент и заради това правят доброволна регистрация
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеако оборота е от валутни сделки , този праг не важи ......и 50 000 000 оборот да направиш , няма регистрация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЙосифе да те подсетя за един Софийски прокурор, Ваше момче, Голеееем борсов играч, чукни в Гуглето, принципа е същия.... Ама що ли ми се струва че искеме да употребим темата малко по-Герпаджийски
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениенещо намекваш , но как точно .ето отварям си ченч бюро ,но нямам капитали (защото са мръсни не мога да ги запиша като капитал) ..... та после какво правя
Коментар
-
Първоначално изпратено от mypoints Разгледай мнениеа когато си ЕТ плащаш 10 % плосък данък ли?
а що се отнася до регистрацията по ЗДДС, то тя е задължителна при достигане на оборот от 50 000.00 лв. за предходните 12 месеца, а това че сделките с валута по занятие са освободени от налог е вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЩе ги спечелиш без ДДС, с/у само 10% по ЗКПО, отговорил си си по-горе
а що се отнася до регистрацията по ЗДДС, то тя е задължителна при достигане на оборот от 50 000.00 лв. за предходните 12 месеца, а това че сделките с валута по занятие са освободени от налог е вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЩе ги спечелиш без ДДС, с/у само 10% по ЗКПО, отговорил си си по-горе
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеби ли ми казал как точно става пране на пари през ченч бюро............ очевидно си профи и ще ми е интересно да разбера кака става.....
Ето аз имам 1 млн. мръсни пари и искам да ги изпера...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mypoints Разгледай мнениенеобходимо ми е разяснение относно това, дали трябва да се регистрирам по ДДС? и какъв софтуер за управление на дейността да намеря за да контролирам нещата точно?
отнсно софт за валутно бюро - да има .потърси в Нета.......мисля че струва около 200 - 300 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеКолега ти задаваш елементарен въпрос ....Как става регистрацията на пункт за Обмяна на валута и група незнайковци започнаха да дават какви ли не акъли и да се правят на интересни ...................
а отговора са крие на сайта на Мин.Фин ...... където има наредба за реда и начина на регистрацията.............
ще маркирам някои неща..
Първо трябва да си обурудваш съответно помещение по изискване на тази наредба .....няколко хилядарки
след като си готов трябва да си извадиш от Полиция и Пожарна сертификати за ОБ- около 200 лева
и трето си пускаш искане до МФ за Регистрация - 1000 лева.....
и старт на дейноста
необходимо ми е разяснение относно това, дали трябва да се регистрирам по ДДС? и какъв софтуер за управление на дейността да намеря за да контролирам нещата точно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеДа не говорим за лирата и курс купува=продава.
Ако е извън София, съдейки по валутите най-вече по морето - ОК, но иначе пералнята на пълни обороти.
Ето аз имам 1 млн. мръсни пари и искам да ги изпера...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mypoints Разгледай мнениеискам да открия обменно бюро - понастоящем съм получил само регистрация от НАП. необходима ми е повече информация за последващите неща които трябва да се направят, а те са важни, като например:
- какви регистрации и отчети трябва да направя още във връзка с осъществяваната дейност? /какво представлява отчет № 51 за БНБ?/
- на патентен данък /местен данък/ ли ще бъда или ми е необходима регистрация по ДДС /републикански данък?
- необходим ми е софтуер за обменното бюро, препоръчайте ми такъв с който сте работили?
а отговора са крие на сайта на Мин.Фин ...... където има наредба за реда и начина на регистрацията.............
ще маркирам някои неща..
Първо трябва да си обурудваш съответно помещение по изискване на тази наредба .....няколко хилядарки
след като си готов трябва да си извадиш от Полиция и Пожарна сертификати за ОБ- около 200 лева
и трето си пускаш искане до МФ за Регистрация - 1000 лева.....
и старт на дейноста
Коментар
Коментар