и фирма да направиш и да си самоосигуряващ, държавата чака такива като тебе да те яхне и да те дои. Намери си някой да ти издава фактура, оставяй му 20%+ ддс а тези разходи ги калкулирай на клиента...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Като какъв да се регистрирам и изобщо има ли смисъл
Collapse
X
-
Като какъв да се регистрирам и изобщо има ли смисъл
Здравейте, студент съм и когато закъсам правя фрийланс проекти, най-често за клиенти от европейски съюз. Това се случва 4-5 пъти годишно. Тъй като някаква част от тези клиенти са фирми, ми изискват фактура. Та разбрах някои неща за издаване на фактури и по точно, че за да издавам фактури към фирми от страни членки на ЕС трябва да имам фирма или да съм самоосигуряващо се лице, като и в двата случая трябва да съм регистриран по ЗДДС. За да мога да се регистрирам като самоосигуряващо се лице ми трябва диплома или сертификат за извършваната дейност, а аз нямам такива, но ще получа, ако ми потрябва. А и не мисля, че има смисъл да се регистрирам като такъв, тъй като не изкарвам много пари и накрая мога да излезна на загуба. Ако регистрирам фирма мисля че данъците пак ще са много, но не съм наясно с този въпрос. Та в моя случай изобщо има ли легален начин за издаване на фактури и като какъв трябва да се регистрирам при положение, че извършвам дейност няколко пъти годишно. Ако няма начини, то тогава единственото решение ще е да намеря фирма, която да издава фактури вместо мен.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар