Ако инвестираме 4 милиарда в земеделие, за една година ще пожънем 8 милиарда приход с всичките му кражби по веригата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правителството предвижда увеличение на държавния дълг
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнениеЕ,с един лаф спря дискусията;-)) Ами и едно секретно финансиране на банка май имаше.Дето ипотекира за лев,а продава за 5 стотинки.Има ли официален документ за намеренията,или е предизборно говорене?
държавата отива към фалит - ТЯ Няма работеща икономика
вместо правителството да се намеси и да извади държавата от тежката ситуация то е до утрепаLast edited by all_trader2; 27.10.2011, 03:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениеДянков няма общо с решенията - те се взимат отвън - от неговите господари - Световната банда а искате ли да ви кажа защо ще взимат дълг ???? ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ИЗПЛАТЯТ ВЕРЕСИИТЕ НА ХОТЕЛЧЕВ - 800 МЛН евро само 2013-ТА трябва да напуснат страната
това което трябваше да направи това правителство беше да пусне фискалния резерв в обръщение и да свали лихвитите по кредитите - точно обратното стана
БЪЛГАРИЯ НЯМА МАКРОИКОНМИЧЕСКА ПОЛИТИКА - всичко е наобратно иконмиката на страната лети надолу в бездната благодарение на неадекватните изпълнения на това и другите правителства
вече е късно да се взима дъл за да се раздвижи икономиката - това трябваше да стане 2009-та
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова трябваше да го направят още преди две години. И сега не е зле, но не би трябвало да пипат резерва. Въпреки оптимизма на Дянков банковата ни система далеч не е в толкова добра форма и не е зле да има резерв за неотложни случай, ако там нещо се оплеска.
Между другото интересно е ако това с увеличаването на дълга сега е факт, то как ти ще го коментираш. Две години герберите се скъсахте да плювате подобна мярка с всевъзможни изсмукани от пръстите доводи. Загубихме две години в рецесия за да може Дянков да не взима дълг и сега изведнъж действа наопаки. Нищо лошо по-добре късно да му дойде акъла от колкото никога, но е малко странно.
това което трябваше да направи това правителство беше да пусне фискалния резерв в обръщение и да свали лихвитите по кредитите - точно обратното стана
БЪЛГАРИЯ НЯМА МАКРОИКОНМИЧЕСКА ПОЛИТИКА - всичко е наобратно иконмиката на страната лети надолу в бездната благодарение на неадекватните изпълнения на това и другите правителства
вече е късно да се взима дъл за да се раздвижи икономиката - това трябваше да стане 2009-таLast edited by all_trader2; 25.10.2011, 17:08.
Коментар
-
Чисто технически, момци...на 15 януари 2013 имаме падежиращи глобални облигации, които ще бъдат рефинансирани...това няма нужда да стане едновременно (въпреки днешния иновативен финансов инструмент), доста по-гладко ще се случи ако предварително се емитира нов инструмент, кеша постъпи и след това се погасят...и това да е в края на 2012...така че е важно да имаме одобрен по-висок лимит за външния дълг.
Просто мисли без да съм гледал какво всъщност предлага МФ.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Аз тва не го вярвам - че Дянков ще вземе 4 милиарда дълга и ще увеличи пенсиите. После на следващата година трябват още толкова плюс лихвите на първите - освен ако не са открили злато или нефт или Дянков има някаква информация, която ние нямаме - примерно очаква някакви големи приходи повече. Другия вариант е Бойко да го е привикал и да му е казал - виж сега цайс трябва да спечелим изборите през 2013 г пък после ще му мислим и ще орязваме пак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеКакво да ти кажа чисто популистки ход предвиден за края на 2012 година ако е вярно де щото той и дефицита щеше да е 2.5% после стана 1.3%
Така че единствения вариант в контрола на самото правителство е да емитира дълг, за предпочитане навън, като се успокоят пазарите и да вкара тези пари във вътрешния оборот. Не може да се създаде устойчив ръст само от харчене за пенсии. Но така се връща усещането за сигурност в икономиката. Това че казват че няма да правят реформи също ще помогне, защото реформите са за добри времена, иначе вдигат несигурността в населението. Пък когато несигурността и така си е висока това удря потреблението.
А усещане за сигурност само с мантри не се създава трябват и пари зад тях за да може да им се вярва. Достатъчно е да вдигне с малко заплатите, и да каже че няма да има съкращения поне на работещи от бюджета и ето заедно с пенсионерите 2/3 от населението вече ще се чувства по-добре. И съответно ще харчи повече. А като харчи повече и останалата 1/3 до шест месеца ще почне да се чувства по-добре. А към края на 2012 е възможно и безработицата да вземе да пада значително.
Така че поне на пръв поглед това изглежда доста добър бюджет. И може би наистина първи с действително антикризисен потенциал. Но това е наистина само пръв поглед и дали ще подейства зависи предимно от това дали ще емитират дълг в подобен размер и дали ще успеят да създадат усещане за икономическа сигурност в населението. Сигурен съм че това е в интерес и на самите ГЕРБ.
Коментар
-
Какво да ти кажа чисто популистки ход предвиден за края на 2012 година ако е вярно де щото той и дефицита щеше да е 2.5% после стана 1.3%
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение4 милиарда за инфраструктура и строителството ще прегрее, то и с 2 милиарда ще прегрее. Точно за образование и пенсии трябват да отиде най-значителната част част. Образованието ни затъва постоянно, а това са бъдещите работещи. Пък пенсионерите потребяват български стоки, което ще бъде глътка въздух за дребния и среден български бизнес.
П.С. сега погледнах че точно за пенсии и за образование вдига парите. Чак да се учуди човек, на мен повече да ми харесват действията на Дянков отколкото на теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАко парите отидат за увеличаване на заплати и подобни съм абсолютно против.
Ако отидат за инфраструктура - може
Като цяло не ми харесва много идеята.
П.С. сега погледнах че точно за пенсии и за образование вдига парите. Чак да се учуди човек, на мен повече да ми харесват действията на Дянков отколкото на тебLast edited by ravnovesie; 25.10.2011, 02:11.
Коментар
-
Ако парите отидат за увеличаване на заплати и подобни съм абсолютно против.
Ако отидат за инфраструктура - може
Като цяло не ми харесва много идеята.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Между другото интересно е ако това с увеличаването на дълга сега е факт, то как ти ще го коментираш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеПонеже има отворена подобна тема за намалението на резерва до 3 млд догодина, където група юнаци предвиждат края на БГ реших да отворя тази. Тук сумата е доста по-голяма - ще се увеличава дълга с около 4 милиарда. Та поне дежурните плювачи във форума да имат още един повод да плюят.
Между другото интересно е ако това с увеличаването на дълга сега е факт, то как ти ще го коментираш. Две години герберите се скъсахте да плювате подобна мярка с всевъзможни изсмукани от пръстите доводи. Загубихме две години в рецесия за да може Дянков да не взима дълг и сега изведнъж действа наопаки. Нищо лошо по-добре късно да му дойде акъла от колкото никога, но е малко странно.
Коментар
-
Правителството предвижда увеличение на държавния дълг
Понеже има отворена подобна тема за намалението на резерва до 3 млд догодина, където група юнаци предвиждат края на БГ реших да отворя тази. Тук сумата е доста по-голяма - ще се увеличава дълга с около 4 милиарда. Та поне дежурните плювачи във форума да имат още един повод да плюят.25Вървим към фалит40.00%10Застой20.00%5Вървим в правилната посока28.00%7Не знам, не разбирам от икономика12.00%3The poll is expired.
Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар