Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преглед на микробус и неплатени данци за 10 год. назад
Collapse
X
-
-
Не мисля че сме изчезващ вид, просто сме прекалено пасивни и незаинтересовани !
Позицията си изразяваме само като мрънкаме в интерент ......... но явно за власт имащите това не е достатъчно меродавно.
Хаиде веки от нас който твърди че е средна класа , плаща си данъците и осигуровките , не лежи на гърба на държавата да си признае кога за последен път е застанал с цялата си енергия зад някаква обществено полезна кауза !
Нещо с което се е опитал да промени бита или повечението на общността към по добро.....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеизключително точен въпрос - един от големите проблеми на страната ни е липсата на имуществен ценз (за избори, за здравеопазване и т.н.). Няма как моят глас да е равен на мангал с 1-ви клас образование или на изкукалия пенсионер, чийто живот вече и свършил и би гласувал за всеки, който му обещае 5 кинта отгоре на пенсията. Няма как аз, който внасям максимума, като ида в болница да не влизам първи, а да чакам на опашка. Няма как моята жалба в съда да не се разглежда приоритетно и т.н. и т.н. Знам, че това сса утопии, но ако не се случат бъдещето ни е обречено......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнениеСамо да попитам, аз като се осигурявам на максимума, имам ли право да се оплаквам? Защо няма преференции за хора като мен, за да имат стимул?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеАбе боклук, да съм написал някъде, че така ще спести данъка ?
Първоначално изпратено от 2012най-големите боклуци с най-големи претенции пишат в този форум и за пореден път това се доказваLast edited by 2012; 04.07.2011, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениемдам, интересна тема, доста Андрешковска, ама то обществото си ни е такова - осигурява се на 240 кинта и реве как нямало пари за пенсии, не възпитава децата си и мрънка че даскалите са виновни, не си плаща пътния данък и квичи, че били разбити пътищата, ползва парно и топла вода без пари и се оправдава, че Топлофикация го лъжели и т.н. и т.н.Отврат.....
Коментар
-
мдам, интересна тема, доста Андрешковска, ама то обществото си ни е такова - осигурява се на 240 кинта и реве как нямало пари за пенсии, не възпитава децата си и мрънка че даскалите са виновни, не си плаща пътния данък и квичи, че били разбити пътищата, ползва парно и топла вода без пари и се оправдава, че Топлофикация го лъжели и т.н. и т.н.Отврат.....
Иначе, да, възможно е д се мине на преглед при друг(че даже има и не малко съвсем фиктивни прегледи - плащаш си 15-20 кинта отгоре и си готов със стикерчето) - просто ситемите не са свързани и спокойно може да се ползва тази дупка. В един щастлив момент обче ще те хванат и тогава вече ще е весело - само дето такива трябва да ги дънят до дупка, за да си платят и за тарикатлъкаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Абе боклук, да съм написал някъде, че така ще спести данъка ?
Написах начин за минаване на преглед. А след колко време ще го открие общината е съвсем отделен въпрос. Рано или късно ще трябва да плати данък за 5 години назад.
И ако напише за вносител ФЛ , вместо ЕООД-то, ще го открият за 3 дена , ама на куково лято.
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениенай-големите боклуци с най-големи претенции пишат в този форум и за пореден път това се доказва
Ха - ха - ха
основанието е ясно, но трябва да се посочи за кое МПС точно става на въпрос или по-простичко да ти го кажа за да ме разбереш, че трябва да се впише и регистационния номер на МПС-то ................... и тогава следва изненадата .................... нали някоя служителка ще вкара по партидата на фирмата внесената сума , а няма да има такова МПС и ще те намерят за 3 дни точно
в колкото и форуми да влезеш ................ ефекта е един и същ ....................... идва време да си плащаш за тарикатлъкаLast edited by SStoilov; 02.07.2011, 19:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
какво е общото на служителката в банката чрез която си превел данъка си със служителката в общината и как така се получава, че все ти влизаш в някакъв филм
щото на скоро пак имах разкарване и разправии с плащане на данък
- в пощата ми идва бележка за дължимия данък (за един селски имот) в община Антоново отивам с бележката на която пише и банковата сметка в ДЗИ и от там ми казват, че такъв клиент с такава сметка няма
е тия общини ако не могат да си организират събирането на данъците като хората, кво става с останалата част от задълженията им ....
п.с. а иначе това за банковата служителка просто го споделих, какво е нивото на обслужване и компетентноста в Общинска банка - същото каквото е и в самите общиниLast edited by ceneto; 02.07.2011, 12:00.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеХАХАХА мисля, че няма да го намерят за 3 дни
миналата година плащах по банков път и лелката ме посъветва да закръглим сумите вместо 158.58 да внеса 159 за по сигурно - данъка го внасям март месец да ползвам 5 % отстъпка.
Тази година отивам да си платя в брои и се оказва, че имам недобор данък за миналата - след разправията се оказва, че системата била очела, че не съм платил, защото сумата не била точна. Да се оправи цялата тази работа ходих 4 пъти до общината писах молба до началника после се оказа, че трябва искане за въстановяване да напиша и след това трябваше да отида лично да си ги взема не можело по банков път. Толкова много администратори има, че всеки ще ти каже различно, какво трябва да направиш, затова за по-сигурно си напиши различна сума да видим за колко дни ще те открият
иначе знам, че има много мисирки които вместо да си вършат работата на държавната си ясла седят по цял ден по форумите и ръсат акъл
представи, че някой случайно си свърши задълженията и види, че получава пари за пътен данък за МПС което го няма регистрирано и никога не е плащан данък
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеп.с. а в банката за такса от 3 лв ми написаха автомобила марка "фолцваген", а на другата кола сбъркаха буквите на номера, а услугата беше извършена за около 30 минути
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
Ха - ха - ха
основанието е ясно, но трябва да се посочи за кое МПС точно става на въпрос или по-простичко да ти го кажа за да ме разбереш, че трябва да се впише и регистационния номер на МПС-то ................... и тогава следва изненадата .................... нали някоя служителка ще вкара по партидата на фирмата внесената сума , а няма да има такова МПС и ще те намерят за 3 дни точно
миналата година плащах по банков път и лелката ме посъветва да закръглим сумите вместо 158.58 да внеса 159 за по сигурно - данъка го внасям март месец да ползвам 5 % отстъпка.
Тази година отивам да си платя в брои и се оказва, че имам недобор данък за миналата - след разправията се оказва, че системата била очела, че не съм платил, защото сумата не била точна. Да се оправи цялата тази работа ходих 4 пъти до общината писах молба до началника после се оказа, че трябва искане за въстановяване да напиша и след това трябваше да отида лично да си ги взема не можело по банков път. Толкова много администратори има, че всеки ще ти каже различно, какво трябва да направиш, затова за по-сигурно си напиши различна сума да видим за колко дни ще те открият
п.с. а в банката за такса от 3 лв ми написаха автомобила марка "фолцваген", а на другата кола сбъркаха буквите на номера, а услугата беше извършена за около 30 минути“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
най-големите боклуци с най-големи претенции пишат в този форум и за пореден път това се доказва
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеПравиш преглед на друго място.
Иначе би могъл (само предположение) да отидеш в първата банка и да преведеш някаква сума на общината с основание данък за МПС за 2011 . Хаха.
Първоначално изпратено от rusanova Разгледай мнениеМикробус,собственост на ЕООД не е регистриран в общината откакто е купен 2001г.Сега не може да мине на техн.преглед,защото му искат документ за платен год.данък...
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЕ те това ни е държавицата.
Реват че имало дупки по пътищата , пенсиите били малки, детските също, нямало стабилна държава и т.н. но като стане дума за плащания към държавата.....не ги търси.
Така няма да станем европеиска държава никога, ще си тънем в балканското блато докато мнозинството продължава да мисли така.....
Аз пък съм горд че съм си платил данък сгради , данъците върху автомобилите , корпоративния данък , данък дивидент , данък върху общия доход и осигуровките.
Знам че за някои " тарикати " тук съм бълък но ако искаме да станем европейска държава така трябва да бъде !Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение+1
Но също толкова важно е и другата част от задачата да е изрядна - харченето на данъците и благата, които се създават от това.
При сегашното състояние на обществените отношения си мисля, че е в правото на всеки да прецени как точно да постъпва.
Държава има там и тогава, когато нещата функционират по общоприет регламент и справедливост. Когато такива липсват, действат законите на джунглата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЕ те това ни е държавицата.
Реват че имало дупки по пътищата , пенсиите били малки, детските също, нямало стабилна държава и т.н. но като стане дума за плащания към държавата.....не ги търси.
Така няма да станем европеиска държава никога, ще си тънем в балканското блато докато мнозинството продължава да мисли така.....
Аз пък съм горд че съм си платил данък сгради , данъците върху автомобилите , корпоративния данък , данък дивидент , данък върху общия доход и осигуровките.
Знам че за някои " тарикати " тук съм бълък но ако искаме да станем европейска държава така трябва да бъде !
Коментар
-
Е те това ни е държавицата.
Знам че за някои " тарикати " тук съм бълък но ако искаме да станем европейска държава така трябва да бъде !Last edited by markov; 01.07.2011, 04:45.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар