IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В България съдебната система НЕ РАБОТИ !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Обвиняем може да получи по-лека присъда, заради съдия Владимира Янева
    Председателката на СГС спряла да си насрочва дела от края на март


    Владимира Янева, която беше избрана в началото на юни за председател на Софийския градски съд, е спряла да насрочва дела от края на месец март тази година. Това показа проверка в деловодната система на СГС. Става дума за общо 12 дела, които са и били разпределени и които по закон трябва да бъдат насрочени до два месеца.

    Едно от делата, които й е било разпределено, е предложение за споразумение, което според НПК задължително се насрочва в едноседмичен срок. По него прокуратурата се договоря с адвокатите на Петър Петков и Красимир Дамянов, които са обвиняеми за държане на наркотици в големи размери и им налага съответно 1 г. 6 месеца условно осъждане и 1 г. и 6 м. пробация. Предвид факта, че споразуменията са като присъда и влизат в сила веднага, ако Владимира Янева беше разгледала споразумението в законоустановения срок, обвиняемият щеше да се води осъждан.

    Последното обстоятелство хич не е без значение - Петър Петков е задържан повторно на 15 юли за притежение на наркотици (множество опаковки амфетамин и марихуана). Ако съдия Владимира Янева беше спазила закона и разгледала споразумението при първото задържане, Петър Петков може би щеше да се въздържи от това да извършва ново престъпление. Той щеше да знае, че ще получи по-тежко наказание и условната присъда от предходното осъждане щеше да стане ефективна.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      Реформа? Вие шегувате ли се?
      ЕК показа, че не вярва на формулата "ние ги хващаме, те ги пускат"

      Без секунда дебат, без да обсъдят всеобщоизвестните и силно притеснителни факти около единия кандидат или също толкова плашещата анонимност на другия, те избраха двама нови членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. За целта дори влязоха в тихо съглашателство не с кого да е, а с ДПС. Благодарение на техните гласове ГЕРБ изпрати в съвета един най-емблематичните играчи в прокуратурата през последните 20 години - Нестор Несторов. Веднага след избора в кулоарите на парламента той получи горещ поздрав от някогашния активист на СДС, а сега народен представител от ДПС Христо Бисеров.
      Цитирам финалът на статия в http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15258755,00.html
      ,,Приспивна песничка за Готъм

      Настоящият доклад показа, че и тази година ЕК гласува вот на недоверие към политическата класа на България. Между редовете на доклада може да се разчете следното недоумение: ако 5 години в София са писани закони, които не са прилагани, защо гражданското общество в страната толерира това положение?

      Да повторим: в Готъм няма гражданско общество - това е място, в което командват престъпни групировки и корумпирани политици, място, в което правосъдната система не работи, а населението безропотно и покорно се тътри след силните на деня.''

      ...................
      от тук следва ,че някой не умее да чете между редовете на докладът .

      "А тате, тате, кога ще се оправим?"
      "Ще се оправим, тате, как няма да се оправим." http://vbox7.com/play:8135fd1d&al=1&vid=3052468
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Реформа? Вие шегувате ли се?
        ЕК показа, че не вярва на формулата "ние ги хващаме, те ги пускат"

        Без секунда дебат, без да обсъдят всеобщоизвестните и силно притеснителни факти около единия кандидат или също толкова плашещата анонимност на другия, те избраха двама нови членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. За целта дори влязоха в тихо съглашателство не с кого да е, а с ДПС. Благодарение на техните гласове ГЕРБ изпрати в съвета един най-емблематичните играчи в прокуратурата през последните 20 години - Нестор Несторов. Веднага след избора в кулоарите на парламента той получи горещ поздрав от някогашния активист на СДС, а сега народен представител от ДПС Христо Бисеров.

        Коментар


        • И адвокатурата се възмути от нападките на Цветанов срещу съдаВСС продължава да мълчи, въпреки че Европейската асоциация на съдиите го прикани да участва активно в отстояването на независимостта на съдебната система

          08 юли 2011 | Правен свят | 519 прочитания | 19 коментара
          И адвокатурата се присъедини към протеста срещу постоянните нападки на вътрешния министър Цветан Цветанов срещу съда."Изявленията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов рушат устоите на държавата и надхвърлят всички предели на обществената търпимост". Това се казва в писмо на Висшия адвокатски съвет (ВАС) до президента, председателя на Народното събрание и до лидерите на всички парламентарно представени политически партии.
          Съюзът на съдиите нееднократно е реагирал на нападките на Цветанов. Сега към техния протест се включиха и адвокатите от цялата страна.
          В писмото, подписано от председателя на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска, се казва, че още от началото на мандата си Цветанов е възприел поведение, което "грубо нарушава Конституцията и законите на Република България. Той системно обругава публично независимия български съд, руши доверието в него, създава атмосфера на омраза към съдебната институция и упражнява натиск за постановяването на удобни за полицията актове".
          Изтъква се, че Цветанов си позволява да обижда и унижава съдиите, които "не се съобразяват с неговата истина". А наскоро е отправил и "скандални заплахи" към тях – да назовава полицейските операции с техните имена, когато "не удовлетворяват направените искания за задържане под стража."
          В писмото се цитира едно от последните интервюта на вътрешния министър, в което той се оплаква от "перфектната стиковка на адвокати и съдии", която определя като "симбиоза на организираната престъпност с правораздаването у нас".Неприкрито се накърняват конституционните принципи за правовата държава и разделението на властите, нарушава се презумпцията за невиновност, прокламирана от Конституцията, българското законодателство и международните актове, по които Република България е странапишат още от ВАС.
          Припомнят, че Съюзът на съдиите нееднократно е настоявал за преустановяване на това поведение. Припомнят още и доклада на Европейската асоциация на съдиите, която след посещението си у нас установи, че "нереалистичните очаквания за тежки присъди, предположенията и дори обвиненията на министъра на вътрешните работи за корупция и липса на компетентност от страна на съдиите излагат на риск независимостта на съдебната система и сериозно нарушават върховенството на закона."
          Припомня се и изявлението на специалния докладчик на ООН по правата на човека и независимостта на съдии и адвокати Габриела Кнаул, която каза, че се оказва натиск върху съда да не зачита презумпцията за невиновност.
          От Висшия адвокатски съвет поставят въпроса"Какво още трябва да се случи, за да реагират държавните органи и институции срещу погазването на правовия ред от един министър, който преди да встъпи в правомощията си, е изрекъл: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната…"?"Писмото завършва с призива: Висшият адвокатски съвет, който представлява близо 12 000 адвокати, се обръща към Вас с настоятелно искане да упражните конституционните си правомощия и да спрете рушенето на държавността и демокрацията.
          Вие дължите това усилие на България."
          Органът, който всъщност пръв трябваше да реагира на думите на Цветанов за кръщаването на полицейските акции на имената на съдиите, бе Висшият съдебен съвет (ВСС). Но той спази практиката си, наложена през последните години, и остави съдиите сами да се оправят. Нито един член на съвета не каза нито дума в защита на магистратите. Въпреки че Европейската асоциация на съдиите призова ВСС да защитава независимостта на съдебната система. Заради мълчанието на кадровия орган на Темида други организации трябваше да се противопоставят на Цветанов и да защитят независимостта на съда и върховенството на закона.
          http://legalworld.bg/show.php?storyid=23845
          ....
          пп Не е зле авокатите да започнат да изкарват кирливите ризи от работата на управляващите ,от тяхната некадърност,некомпетентност,подкупност.и т.н. Да си кажат официано мнението за лъжите на Tzv Tzv /името е взето от тук http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=802280 / относно апартаментите му и вилата му.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

          Коментар


          • Още две знакови дела се препънаха в съдебната зала

            Две дела от значителен обществен интерес се препънаха в сряда в съдебната зала. Първо Софийският районен съд върна на прокуратурата делото за "водното огледало" на Кърджали, което се води срещу кмета на града Хасан Азис.

            Почти по същото време Софийският апелативен съд не даде ход на делото срещу дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, известни като Братя Галеви, заради молба на един от гражданските ищци.

            Преди ден Софийският градски съд върна на прокуратурата заради допуснати значителни процесуални нарушение и делото "Батко" за конфликт на интереси в пътния фонд.

            В сряда Софийският районен съд на свой ред върна за втори път на прокуратурата делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис. През май съдът отказа да даде старт на процеса, защото Азис не бе получил в законовия срок копие от обвинителния акт.



            ГЕРБ безмълвно прие доклада на ВСС

            Само “независимите” депутати се застъпиха за гласуването на управляващите

            Коментар


            • - Ще ме държи той. За една друга работа

              Коментар


              • Батко - еманация на съдебното безсилие
                Казусът с пътния фонд е тест, на който България продължава да се проваля

                С определение от днес Софийският градски съд прекрати съдебното производство срещу Веселин Георгиев и върна делото на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебната фаза.

                Това е вторият път, когато делото за злоупотребите във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" се връща на изходна позиция. Предишният път това се случи, заради кариерното издигане на съдията Георги Колев. От шеф на Софийския градски съд той беше избран за председател на Върховния административен съд.

                Тъй като Колев беше докладчик и по делото "Батко", след напускането му се наложи цялото дело да бъде възложено на друг магистрат, който тепърва да се запознае с десетките томове доказателства и свидетелски показания. Самият избор на заместващ съдия се забави с няколко месеца, тъй като се оказа, че в СГС няма свободен човек, който да го поеме. Виновен за това е Висшият съдебен съвет, който вече две години отказва да назначи конкурси за кариерно израстване на магистрати. Накрая, за да бъде намерено някакво решение, се наложи да бъде командирована съдийка от Софийския районен съд. Именно тя откри допуснатите "съществени процесуални нарушения" в обвинението срещу Веселин Георгиев.
                Шенген ли? През крив макарон ще видим Шенген... Марш в гетото България! Там Мутрата ще ни държи на къса каишка...
                Last edited by SEBULBA; 28.06.2011, 19:58.

                Коментар


                • ааа не работи ба4ка си и е на пе4алба дори систамата в мангалия
                  молим?айде нема нужда

                  Коментар


                  • Вижте само, какви честни сини очи !

                    Тоест, колкото са честни, толкова са и сини
                    Last edited by Pyramid; 28.06.2011, 19:50.

                    Коментар


                    • Колко много такива въпроси са задавани....
                      eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

                      Коментар



                      • Пет (засега) въпроса за Владимира Янева, които все още чакат отговор

                        Защо има разминаване около купената от нея къща и терен срещу Медицинска академия?

                        Според имотния регистър, през 1999 г. Владимира Янева купува за 10866 лв. 1/3 идеална част от къща (93.9 кв.м.) и парцел (485 кв.м.).
                        Самата Янева декларира през 2003 г., че е купила идеални части от 90 кв.м. къща и 400 кв.м. място (вместо 485), като стойността на сделката е 6671 лв.


                        Три години по-късно, Янева декларира друго обстоятелство - къщата и парцела (съответно 90 и 400 кв.м.) не са купени, а са дарени.
                        Шест години по-късно, Янева ще декларира, трето обстоятелство купила е 1/3 идеална част от място с къща (този път е само 90 кв.м.), като цената е нова - 4195 лв.


                        Въпросът е - кое от декларираните обстоятелства е невярно и кое вярно?

                        Със сигурност не може да е повече от едно и със сигурност поне два пъти Владимира Янева е декларира нещо, което не е вярно.

                        Пропуснала ли е Владимира Янева да декларирала закупени имоти през 2005 г.?

                        Според Имотния регистър през септември 2005 г. съпругът и купува апартамент (107 кв.м.) и гараж (21.36 кв.м.) срещу 23884 лева. В декларацията си за тази година Владимира Янева не обявява тази сделка. Обявява го чак през 2009 г., когато декларира апартамент от 107 кв.м., придобит от нея и съпруга и през 2005 г. за 23884 лв. Тя не декларира купеният тогава гараж.

                        Това ли е реалната стойност на сделките?

                        От декларираното става ясно, че Владимира Янева придобива имоти в София на цени от 186 лева за кв.м. (кв. Стрелбище, 2005 г.) и 427 лв. на кв.м. (кв. Зона Б-5, 2000 г.) Тази стойност може и да съвпада с данъчните оценки на жилищата, но със сигурност не отгoваря на пазарната към онзи момент. Когато е купуван апартаментът през 2005 г. в кв. Стрелбище същата фирма е правила сделки за същата сграда на двойно по-висока стойност.
                        в-к Капитал
                        Last edited by SEBULBA; 28.06.2011, 13:39.

                        Коментар


                        • Тая се подиграва с обществото:
                          написа:
                          Владимира Янева писа на ВСС, че е болна

                          Писмото й е изпратено непосредствено преди да бъде изслушана от комисията по конфликт на интереси към съвета

                          Председателят на СГС Владимира Янева, непосредствено преди да бъде изслушана от комисията по конфликт на интереси към ВСС, е изпратила писмо, че е постъпила на лечение

                          Владимира Янева е в психиатрия .Диагнозата на съдийката е “биполярно афективно разстройство”
                          http://www.cross-bg.net/balgariya/88...ska-bolnitzaq-
                          Шефката на Софийски градски съд Владимира Янева е постъпила в психиатричното отделение на “Александровска болница”. Съдийката, която днес трябваше да бъде изслушана от Висшия съдебен съвет заради проверката по делата й за скандалното дружество “Софийски имоти”, е настанена в болницата в петък миналата седмица.
                          Владимира Янева е приета в 16,41 ч., съобщи за БЛИЦ дежурната сестра Петя Цветанова. Тя допълни, че диагнозата на пациентката е “биполярно афективно разстройство”, втора степен. Според данните в приемния й картон, състоянието и е “остро”.

                          Като близък човек, съдия Владимира Янева е посочила баща Яне Янев, който е доцент в “Александровска болница”. Той е специалист – уролог.

                          Биполярното разстройство е сериозно заболяване. То кара хората да възприемат нормални идеи като нещо изключително. Състоянието е известно още като маниакална депресия.

                          Хората, изпитващи това страдание, живеят с постоянни клатушкания в настроението - от весело и приповдигнато до потиснато и депресивно усещане за света и живота. Това състояние придружава страдащият през целия му живот.
                          http://www.blitz.bg/news/article/111942
                          Александровска болница-> доц. Яне Янев.-уролог. http://www.bgmedicine.info/lekariv.php?key=206 >помага някой негов колега от психиатричното отделение на “Александровска болница''и пъзела се подрежда.Чудно ми е Янева дали е в отделението или си е в къщи??Ако имаме независими журналя това лесно може да го проверят.
                          Last edited by коки; 28.06.2011, 08:01.
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Ситуацията сега и преди пет или десет години не се е променила по отношение на съдебната система. С две думи - пълна лудница!!! Остава да облечем по една осмирителна риза и без тва ни побъркаха отвсякъде ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              Българският съд: реформирането невъзможно?

                              Татяна Ваксберг, Дойче Веле

                              Когато грешките се окажат непоправими...
                              Случаят с новата председателка на Софийския градски съд поставя един радикален въпрос по отношение на съдебната система: дали тя не е навлязла в етап, в който реформирането й е вече невъзможно? Анализ на Т. Ваксберг.


                              Проблемите с избора на Владимира Янева са много повече от един. В основата, разбира се, е самият избор – това, че начело на най-големия съд беше избрана съдийка, която почти не е имала стаж, но в краткото време, в което е работила, е гледала дело на фирма, с която е имала лични взаимоотношения.

                              Само че този проблем беше основен само в началото, когато току-що беше открит и когато все още изглеждаше решим. Нататък обаче, покрай въпросите за това как може да се поправи тази грешка, стана ясно не просто това, че грешката е непоправима, а и това, че са възможни рецидиви на подобни постъпки. Точно това поражда един въпрос, който е по-скоро скандален: сигурно ли е, че прочутата с проблемите си българска съдебна система изобщо подлежи на реформиране? Случаят с Владимира Янева дава доста основания да се отговори отрицателно на този въпрос.



                              Тая се подиграва с обществото:


                              БГ ЦИРК - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО

                              Коментар


                              • Кауза пердута

                                Коментар

                                Working...
                                X