IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Деклариране и облагане на печалба от акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Монка Бабешки Цъкли - ти ли си това? Не те познах веднага...

Апропо - докато плациках, изчислих, че мога да си намаля данъците така, че да платя под 50% от данъчната основа сега и около 40% догодина. И това съвсем законно.

Апропо - нали знаете, че който има инвестиционна човекозастраховка, може да ползва 10% данъчни облекчения? Жалко, че не мога да ползвам 20% след като имам две...
    Минутки за реклама - Импа и неговото Животозастраховане Пирамиди, фараони и т.н.

Законно може да се намаляват данъците - така е. Но не и да се укриват.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
      И в трите. Никое от тези съображения не те освобождава от плащане на данъци.
      Монка Бабешки Цъкли - ти ли си това? Не те познах веднага...

Апропо - докато плациках, изчислих, че мога да си намаля данъците така, че да платя под 50% от данъчната основа сега и около 40% догодина. И това съвсем законно.

Апропо - нали знаете, че който има инвестиционна човекозастраховка, може да ползва 10% данъчни облекчения? Жалко, че не мога да ползвам 20% след като имам две...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• И да кажем, че теоретично печалбата от търговия с акции не се облага, но се декларира - къде точно се посочва това в декларацията?

http://portal.nap.bg/preview_news?p_news_id=1218

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Абе отворко, кат не разбираш, що се отваряш?
          Това че и ти криеш доходи и сделки не е нещо ново

Масово наблюдавам подобни случаи - всъщност останалите са редки...

Коментар

Жейми - и къде в грешка ?!?
            Първо:
            Акции аз купил с личните си пари, върху които ВЕЧЕ съм платил данъци.
            Второ:
            Ако Бабешки цъкли поиска да си делкаме печалбите, значи трябва да си делкаме и загубите при падащ пазар.
            Трето:
            Достатъчно е, че тия свине ми вземат данък дивидент, макар че компанията, която го изплаща ВЕЧЕ е платила данък печалба, тоест плащам два пъти данък върху едни и същи пари.
            И в трите. Никое от тези съображения не те освобождава от плащане на данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Galant Разгледай мнение
              Аз лично не търгувам на БФБ....интересувам се от декларирането на сделките, които се извъшват там. Но както виждам не искате да декларирате или облагате доходите си и за това така лесно или безразсъдно отговаряте лаишки без доводи.
              Ако търгуваш на БФБ си декларраш доходите от капиталови печалби, но те са необлагаеми... Ако имаш сделки извън регулиран пазар плщаш данък печалба. ...
              Дивидента, ако си физическо лице независимо дали става дума за БФБ или нерегулиран пазар не декларираш нищо, защото данъка се удържа при източника...

Мисля, че достатъчно ясно го написах.
              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Аз лично не търгувам на БФБ....интересувам се от декларирането на сделките, които се извъшват там. Но както виждам не искате да декларирате или облагате доходите си и за това така лесно или безразсъдно отговаряте лаишки без доводи.

Коментар

• Жейми - и къде в грешка ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                    ..................
                    Но специално за търговията на БФБ - не се облагат, но се декларират. ...............
                    Абе отворко, кат не разбираш, що се отваряш?
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Galant Разгледай мнение
                      11. (изм.- ДВ, бр.106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) "Разпореждане с финансови
                      инструменти" за целите на чл. 13, ал. 1, т. 3 са сделките:
                      а) с дялове на колективни инвестиционни схеми, акции и права, извършени на регулиран
                      пазар по смисъла на чл. 73 от Закона за пазарите на финансови инструменти

Това ли е точката, която доказва, че трябва да се декларират и данък не се дължи при търговия с акции на БФБ?

И къде точно се декларират тези доходи, в приложение 5 ли?
                      Тежък случай си ти .... защо въобще търгуваш на БФБ след като не можеш да прочетеш, осмислиш и разтълкуваш елементарни законови разпоредби .......
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Кога не се подава годишна данъчна декларация:

Освободени от задължението да подават данъчна декларация са само онези лица, които през 2010 г. са придобили само:

2. Необлагаеми доходи

http://portal.nap.bg/ospage?id=176
                        Last edited by puf paf; 06.02.2011, 02:22.

Коментар

• 11. (изм.- ДВ, бр.106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) "Разпореждане с финансови
                          инструменти" за целите на чл. 13, ал. 1, т. 3 са сделките:
                          а) с дялове на колективни инвестиционни схеми, акции и права, извършени на регулиран
                          пазар по смисъла на чл. 73 от Закона за пазарите на финансови инструменти

Това ли е точката, която доказва, че трябва да се декларират и данък не се дължи при търговия с акции на БФБ?

И къде точно се декларират тези доходи, в приложение 5 ли?
                          Last edited by Galant; 06.02.2011, 01:29.

Коментар

Първо:
                            Второ:
                            Ако Бабешки цъкли поиска да си делкаме печалбите, значи трябва да си делкаме и загубите при падащ пазар.
                            Трето:
                            Достатъчно е, че тия свине ми вземат данък дивидент, макар че компанията, която го изплаща ВЕЧЕ е платила данък печалба, тоест плащам два пъти данък върху едни и същи пари.
                            Импе - принципно си в голяма грешка, ама туй си ти е в природата.

Но специално за търговията на БФБ - не се облагат, но се декларират. Облагат се дивидентите обаче.

Коментар

• Първо:
                              Второ:
                              Трето:

Коментар

• С каски или без каски?
                                Тези които са ходели в казармата, ще ме разберат.Не трябва и толкова.

Коментар

Working...
                                X