IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на ЕООД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да не забравиш и трудова медицина. Аз платих около 120 лева. Излишна работа, но при проверка от министерство на труда го изискаха.
    Пелетни котли

Коментар

• 120 осигуровки + 50-100 за счетоводител ~= 200 лева поне, всеки месец ще се ръсиш. И това без печалбата и при най-простия вариант. Казах ти, консултирай се с някой счетоводител. Има вариант и накрая на всяка година да ти обработват документите и да ти подават отчета.
      Спри да се излагаш по форумите.
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• А означавали, че ако не съм на печалба не трябва да плащам 10% ?
        А тези разходи за интернет,офис,ток и др. са ми ясни, но не са ми ясни разходите по самата фирма за месец и година, разходи от типа на данаци и др. ако има.
        До момента ми е ясно, че ако има ЕООД, края на годината ще платя 10% от печалбата, ясно ми е че на 360лв заплата ще платя около 150лв отделно осигоровка, други какви такива разходи имам за месец и година ?
        За момента нямам счетоводител защото не съм регистрирал фирма така като не мога да сметна реално дали ще съм на печалба и дали си струва.
        Студент съм в Русе.

Коментар

• Първоначално изпратено от inrabota Разгледай мнение
          Извинявам се много,
          Студент 2-ра година съм на 20 години и сигорно заради това не мога да разбера точно какво ми обяснявате.
          Искам да регистрирам точно EOOD.
          Интересувам се какво трябва да плащам на месец ако месечния ми оборот средно е 1000лв.
          разбрах, че накрая на годината трябва да внеста 10% от годишния оборот, но какво прява през месеците ?
          Ако освен аз който съм управител има назначен още един служител и му плащам по 300лв на месец каква осигоровка трябва да внеса на служитела ми ? Колко процента е усигоровката от заплатата или как се смята осигоровката ? КАКВИ ДРУГИ РАЗХОДИ ИМАМ ПО ЕООД ОСВЕН ОСИГОРОВКИТЕ И 10% ДАНАК КРАЯ НА ГОДИНАТА ?
          УАУ.......къде си студент.....?

Коментар

Извинявам се много,
            Студент 2-ра година съм на 20 години и сигорно заради това не мога да разбера точно какво ми обяснявате.
            Интересувам се какво трябва да плащам на месец ако месечния ми оборот средно е 1000лв.
            разбрах, че накрая на годината трябва да внеста 10% от годишния оборот, но какво прява през месеците ?
            Ако освен аз който съм управител има назначен още един служител и му плащам по 300лв на месец каква осигоровка трябва да внеса на служитела ми ? Колко процента е усигоровката от заплатата или как се смята осигоровката ? КАКВИ ДРУГИ РАЗХОДИ ИМАМ ПО ЕООД ОСВЕН ОСИГОРОВКИТЕ И 10% ДАНАК КРАЯ НА ГОДИНАТА ?
            Ами и аз също като теб тръгнах преди около 3 месеца. Излезнаха куп дребни разходи - интернет, сот, чистачка (на сградата), легален софтуер и още извънредни разходи. А иначе 10% вкарваш ако си на печалба. Значи за 360 лева на служител плащам в порядъка на 150 лева. Тези неща ще ти ги обесни счетоводителя ти.
            Пелетни котли

Коментар

• Извинявам се много,

Коментар

• Регистрация на ЕООД

Не скачай веднага на ЕООД.
                Можеш да опиташ с нещо по-евтино и по-лесно:
                1. Регистрация на свободна професия.
                2. Регистрация на дружество по ЗЗД.
                А как да го направиш, можеш да видиш тук:
                http://redor.bg/#/Article/id=1529974
                http://redor.bg/#/Article/id=1354473
                С пожелание за успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jack Bauer Разгледай мнение
                  Може да ти обясня и без формула,защото сметките са прости.Първоначално за регистрация,касов апарат,печат и държавни такси ще ти струва към 1000лв.Ако не си регистриран по ДДС разходи за счетоводство са между 50-100лв.,ако си регистриран между 100-200лв.Понеже ще правиш 12000лв. оборот годишно си за първия вариант.По новия закон ще се осигуряваш на 420лв.това ще рече 130 лв. месечно разходи за за осигуровки,пенсионни и тем подобни,10% ти е данък печалба годишно,50 лв годишна такса в Търговския регистър ако отидеш да се занимаваш ти,ако е счетоводителката 100лв.
                  Може и без касов апарат ,но ще трябва да получаваш приходи сомо по банков път .
                  Анализи EUR/USD

Коментар

• Първоначално изпратено от Q10 Разгледай мнение
                    чакай малко -ще се осигурява върху 420лв,но ако мес.приходи са му 1000лв трябва да смяташ осигуровките върху 1000лв , а не върху
                    ей тук има малко калкулаторчета на готово
                    http://www.kik-info.com/calculators/
                    Ти правиш ли разлика между приходи на фирмата и на лице от фирмата ?!?

Коментар

• чакай малко -ще се осигурява върху 420лв,но ако мес.приходи са му 1000лв трябва да смяташ осигуровките върху 1000лв , а не върху
                      ей тук има малко калкулаторчета на готово
                      http://www.kik-info.com/calculators/

Коментар

Здравейте,
                        Въпроса ми е ако регистрирам ЕООД, което на месец ще изкарва 1000лв с ддс. аз съм управител и единствен работник в фирмата.
                        Какви са ми разходите за месеца и какви са ми разходите за година ако е 12месеца по 1000лв ?
                        Можете ли да ми го обясните с формула с която аз ще мога да си го смятам после с други цифри за месечна печалба ?

Благодаря ви предварително.
                        Може да ти обясня и без формула,защото сметките са прости.Първоначално за регистрация,касов апарат,печат и държавни такси ще ти струва към 1000лв.Ако не си регистриран по ДДС разходи за счетоводство са между 50-100лв.,ако си регистриран между 100-200лв.Понеже ще правиш 12000лв. оборот годишно си за първия вариант.По новия закон ще се осигуряваш на 420лв.това ще рече 130 лв. месечно разходи за за осигуровки,пенсионни и тем подобни,10% ти е данък печалба годишно,50 лв годишна такса в Търговския регистър ако отидеш да се занимаваш ти,ако е счетоводителката 100лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от kitist Разгледай мнение
                          Незнам какво имаш предвид под "изкарва 1000лв с ддс" - че правиш такива продажби или че това ти е печалбата?
                          Данък печалба ти е 10%
                          + всеки месец трябва да си внасяш осигуровки като управител (което е ок. 80 лв./месец)

Както казва markov, най-добре си говори със счетоводител.
                          Как 80?!? около 120 лв. са осигуровките, счети за 50-100 лв. и данък 10% ако остане печалба или на твоята 'заплата' + допълнителни осигуровки ако ти е повече заплатата. Ако трябва да се регнеш о по ДДС счетито ще ти иска повече.

Бз счети не се захващай, щото лоша работа!!! Така че намери един/една и питай за всичко

Коментар

• Незнам какво имаш предвид под "изкарва 1000лв с ддс" - че правиш такива продажби или че това ти е печалбата?
                            Данък печалба ти е 10%
                            + всеки месец трябва да си внасяш осигуровки като управител (което е ок. 80 лв./месец)

Както казва markov, най-добре си говори със счетоводител.
                            Know the rule so that you can break the rule.

Коментар

• Почни от първия разход 50-100 лева за счетоводител. Така няма да се налага да пишеш по форумите със глупави въпроси.
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Регистрация на ЕООД

Здравейте,
                                Въпроса ми е ако регистрирам ЕООД, което на месец ще изкарва 1000лв с ддс. аз съм управител и единствен работник в фирмата.
                                Какви са ми разходите за месеца и какви са ми разходите за година ако е 12месеца по 1000лв ?
                                Можете ли да ми го обясните с формула с която аз ще мога да си го смятам после с други цифри за месечна печалба ?

Благодаря ви предварително.
                                Last edited by inrabota; 03.12.2010, 01:29.
                              Working...
                              X