Да не забравиш и трудова медицина. Аз платих около 120 лева. Излишна работа, но при проверка от министерство на труда го изискаха.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регистрация на ЕООД
Collapse
X
-
120 осигуровки + 50-100 за счетоводител ~= 200 лева поне, всеки месец ще се ръсиш. И това без печалбата и при най-простия вариант. Казах ти, консултирай се с някой счетоводител. Има вариант и накрая на всяка година да ти обработват документите и да ти подават отчета.
Спри да се излагаш по форумите.Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
А означавали, че ако не съм на печалба не трябва да плащам 10% ?
А тези разходи за интернет,офис,ток и др. са ми ясни, но не са ми ясни разходите по самата фирма за месец и година, разходи от типа на данаци и др. ако има.
До момента ми е ясно, че ако има ЕООД, края на годината ще платя 10% от печалбата, ясно ми е че на 360лв заплата ще платя около 150лв отделно осигоровка, други какви такива разходи имам за месец и година ?
За момента нямам счетоводител защото не съм регистрирал фирма така като не мога да сметна реално дали ще съм на печалба и дали си струва.
Студент съм в Русе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inrabota Разгледай мнениеИзвинявам се много,
Студент 2-ра година съм на 20 години и сигорно заради това не мога да разбера точно какво ми обяснявате.
Искам да регистрирам точно EOOD.
Интересувам се какво трябва да плащам на месец ако месечния ми оборот средно е 1000лв.
разбрах, че накрая на годината трябва да внеста 10% от годишния оборот, но какво прява през месеците ?
Ако освен аз който съм управител има назначен още един служител и му плащам по 300лв на месец каква осигоровка трябва да внеса на служитела ми ? Колко процента е усигоровката от заплатата или как се смята осигоровката ? КАКВИ ДРУГИ РАЗХОДИ ИМАМ ПО ЕООД ОСВЕН ОСИГОРОВКИТЕ И 10% ДАНАК КРАЯ НА ГОДИНАТА ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от inrabota Разгледай мнениеИзвинявам се много,
Студент 2-ра година съм на 20 години и сигорно заради това не мога да разбера точно какво ми обяснявате.
Интересувам се какво трябва да плащам на месец ако месечния ми оборот средно е 1000лв.
разбрах, че накрая на годината трябва да внеста 10% от годишния оборот, но какво прява през месеците ?
Ако освен аз който съм управител има назначен още един служител и му плащам по 300лв на месец каква осигоровка трябва да внеса на служитела ми ? Колко процента е усигоровката от заплатата или как се смята осигоровката ? КАКВИ ДРУГИ РАЗХОДИ ИМАМ ПО ЕООД ОСВЕН ОСИГОРОВКИТЕ И 10% ДАНАК КРАЯ НА ГОДИНАТА ?
Коментар
-
Извинявам се много,
Коментар
-
Регистрация на ЕООД
Не скачай веднага на ЕООД.
Можеш да опиташ с нещо по-евтино и по-лесно:
1. Регистрация на свободна професия.
2. Регистрация на дружество по ЗЗД.
А как да го направиш, можеш да видиш тук:
http://redor.bg/#/Article/id=1529974
http://redor.bg/#/Article/id=1354473
С пожелание за успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jack Bauer Разгледай мнениеМоже да ти обясня и без формула,защото сметките са прости.Първоначално за регистрация,касов апарат,печат и държавни такси ще ти струва към 1000лв.Ако не си регистриран по ДДС разходи за счетоводство са между 50-100лв.,ако си регистриран между 100-200лв.Понеже ще правиш 12000лв. оборот годишно си за първия вариант.По новия закон ще се осигуряваш на 420лв.това ще рече 130 лв. месечно разходи за за осигуровки,пенсионни и тем подобни,10% ти е данък печалба годишно,50 лв годишна такса в Търговския регистър ако отидеш да се занимаваш ти,ако е счетоводителката 100лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Q10 Разгледай мнениечакай малко -ще се осигурява върху 420лв,но ако мес.приходи са му 1000лв трябва да смяташ осигуровките върху 1000лв , а не върху
ей тук има малко калкулаторчета на готово
http://www.kik-info.com/calculators/Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Q10
чакай малко -ще се осигурява върху 420лв,но ако мес.приходи са му 1000лв трябва да смяташ осигуровките върху 1000лв , а не върху
ей тук има малко калкулаторчета на готово
http://www.kik-info.com/calculators/
Коментар
-
Първоначално изпратено от inrabota Разгледай мнениеЗдравейте,
Въпроса ми е ако регистрирам ЕООД, което на месец ще изкарва 1000лв с ддс. аз съм управител и единствен работник в фирмата.
Какви са ми разходите за месеца и какви са ми разходите за година ако е 12месеца по 1000лв ?
Можете ли да ми го обясните с формула с която аз ще мога да си го смятам после с други цифри за месечна печалба ?
Благодаря ви предварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kitist Разгледай мнениеНезнам какво имаш предвид под "изкарва 1000лв с ддс" - че правиш такива продажби или че това ти е печалбата?
Данък печалба ти е 10%
+ всеки месец трябва да си внасяш осигуровки като управител (което е ок. 80 лв./месец)
Както казва markov, най-добре си говори със счетоводител.
Бз счети не се захващай, щото лоша работа!!! Така че намери един/една и питай за всичкоМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Незнам какво имаш предвид под "изкарва 1000лв с ддс" - че правиш такива продажби или че това ти е печалбата?
Данък печалба ти е 10%
+ всеки месец трябва да си внасяш осигуровки като управител (което е ок. 80 лв./месец)
Както казва markov, най-добре си говори със счетоводител.Know the rule so that you can break the rule.
Коментар
-
Регистрация на ЕООД
Здравейте,
Въпроса ми е ако регистрирам ЕООД, което на месец ще изкарва 1000лв с ддс. аз съм управител и единствен работник в фирмата.
Какви са ми разходите за месеца и какви са ми разходите за година ако е 12месеца по 1000лв ?
Можете ли да ми го обясните с формула с която аз ще мога да си го смятам после с други цифри за месечна печалба ?
Благодаря ви предварително.Last edited by inrabota; 03.12.2010, 01:29.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар