IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет доходи от САЩ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За съжаление тези пари не са на ръка. Всичко влиза в банковата ти сметка рано или късно. Аз работе по същата схема с гоогле и си регистрирах ЕООД.
    Парите които получавам са от Ирландия и данъчните бързо те засичат в общата европейска програма за отчитане на разплащанията между фирмите. В момента нямам никакви проблеми - отчитам се пред тях за прихидите си и в края на годината ме чакат 10% данък печалба. Самоосогурявам се като едноличен собственик на фирмата и си работя без притеснения. Регистрирах се доброволно по ДДС без особени проблеми - само ми се наложи да ходя 2 пъти до службата им да оставя документи които счетоводителя ми подготви.

При теб ситуацията е различна за момента - парите ти идват от УСА което те пази от европейската система за разплащания между субекти и ако не получаваш фрапантни суми от рода на 5000 долара месечно ми се стува че няма да имаш проблеми, но в края на годината можеш да подадеш една данъчна декларация с доходи и да дадеш някой лев и на държавата. Косултирай се със аввокат или счетоводител разбиращ пробляматиката на отношения с УСА. Успех и дай боже повече българи които работят за външния пазар и вкарват свежи пари и България.
    Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• Първоначално изпратено от pro_tipster Разгледай мнение
      е сега какво и доходите от онлайн хазард ли да си пишем в декларациите.
      Само да питам полицаите, докторите и митничарите пишат ли си парите на ръка дето вземат?
      Отиваш с paypal картата си в Румъния или Гърция и си изтегляш парите щом са толкова много и си харчиш там.
      е те такъв съвет досега не ми бяха давали! Ежемесечни разходки до Гърция, направо супер! Аз какво питам, то докъде се стигна...

Коментар

• е сега какво и доходите от онлайн хазард ли да си пишем в декларациите.
        Само да питам полицаите, докторите и митничарите пишат ли си парите на ръка дето вземат?
        Отиваш с paypal картата си в Румъния или Гърция и си изтегляш парите щом са толкова много и си харчиш там.

Коментар

• Първоначално изпратено от FRLBG Разгледай мнение
          Господине, от няколко години работя като Вас freelancer,но за сайтовете посредник: http://www.freelancer.com и си получавам паричките чрез тяхната Freelancer Debit card MasterCard, като управлявам парите си през интернет и мога да ги тегля от всеки банкомат по света и да пазарувам във всеки магазин, които приема MasterCard Не плащам никакви данъци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          ХА-ХА-ХА !

Ти може и да крадеш и да не те вханат, но КАТО те хванат ... ... всичко ще си платиш със лихвите

Нали знаеш от смъртта и данъци никой не може да избяга
          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от phoenixx Разгледай мнение
            Здравейте,
            имам един въпрос и искрено се надявам, че ще можете да ми помогнете.
            От няколко месеца работя като freelancer - пиша текстове, преводи и тн. за сайтове в САЩ и получавам приходи от тази дейност.
            Искам да започна да се занимавам изцяло и сериозно с това и поради тази причина смятам да започна да се самоосигурявам и да си плащам всички вноски, данъци и тн.
            Има обаче един проблем - тази дейност не е регламентирана чрез договор, т.е. аз нямам никакъв документ с който да докажа произхода на парите и да посоча точната сума. Какво бихте ме посъветвали в тази ситуация? Търся от няколко дни конкретно инфо, но до този момент все удрям на камък.

Предварително благодаря!

Господине, от няколко години работя като Вас freelancer,но за сайтовете посредник: http://www.freelancer.com и си получавам паричките чрез тяхната Freelancer Debit card MasterCard, като управлявам парите си през интернет и мога да ги тегля от всеки банкомат по света и да пазарувам във всеки магазин, които приема MasterCard Не плащам никакви данъци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
              Добре де примерно човека някой му плаща с банков превод от САЩ примерно сума под 5 000 - единствения начин да разберат данъчните е да проверят банковата му сметка ама това едва ли ще стане. Но и да разберат - каква е разликата между него и между гурбечиите който пращат пари на близките си - би трябвало тогава е ти да плащат данъци
              Бях писал в началото че PayPal издават и дебитни карти. Кой ще засече българин или чужденац си плаща сметката в BILLA и OMV с картата. Пък и навсякъде другаде.Пари в кеш не ми трябват. Пък и нека някой да докаже това мой доход ли е, или заем от приятел със зелена карта в САЩ.
              Last edited by Georgi; 08.11.2010, 21:05.
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Знай, че трябва или въобще да не се разправяш, или да се разправяш на 100 %. Замесиш ли се веднъж с държавата ... маммта си трака
                Добре де примерно човека някой му плаща с банков превод от САЩ примерно сума под 5 000 - единствения начин да разберат данъчните е да проверят банковата му сметка ама това едва ли ще стане. Но и да разберат - каква е разликата между него и между гурбечиите който пращат пари на близките си - би трябвало тогава е ти да плащат данъци

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнение
                  Сам се набутваш между шамарите, ама както и да е... Пиши после какво е станало, сигурен съм че ще се омаеш. Особено като ти искат фактура с мокър печат (от контрагент от чужбина). Да, с мокър печат...в БГ може вече фактурите без печат, но от чужбина...с мокър!
                  Къв мокър печат?!? Объркал си рейса, пич!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнение
                    Сам се набутваш между шамарите, ама както и да е... Пиши после какво е станало, сигурен съм че ще се омаеш. Особено като ти искат фактура с мокър печат (от контрагент от чужбина). Да, с мокър печат...в БГ може вече фактурите без печат, но от чужбина...с мокър!
                    Коя институция ти е искала фактура с мокър печат от чужбина, защото аз такъв случай нямам пък доста Инвоиси минават през мен ....
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Сам се набутваш между шамарите, ама както и да е... Пиши после какво е станало, сигурен съм че ще се омаеш. Особено като ти искат фактура с мокър печат (от контрагент от чужбина). Да, с мокър печат...в БГ може вече фактурите без печат, но от чужбина...с мокър!

Първоначално изпратено от phoenixx Разгледай мнение
                      Изобщо излиза, че и да си траеш лошо, и да си коректен пак лошо... Смятам да се хвана на хорото и другата седмица ме чака тичане по институции. Ще споделя резултатите, ако имате интерес към темата

Коментар

• Изобщо излиза, че и да си траеш лошо, и да си коректен пак лошо... Смятам да се хвана на хорото и другата седмица ме чака тичане по институции. Ще споделя резултатите, ако имате интерес към темата

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                          Знай, че трябва или въобще да не се разправяш, или да се разправяш на 100 %. Замесиш ли се веднъж с държавата ... маммта си трака
                          Много правилно. Един мой приятел така започна бизнес, без да декларира доходи и имаше сериозни проблеми. След като си направи фирма го погнаха още доста институции. Направо е чудо.
                          Отслабване, Бързо Отслабване, Otslabvane, Как Да Отслабна

Коментар

• Първоначално изпратено от phoenixx Разгледай мнение
                            За лице на свободна професия е ясно, другия вариант е ЕТ, но май е повече разправия. Иначе ДДС-то не ме вълнува, тъй като работя с компании извън ЕС... Проблемът идва от това, че тази дейност не е регламентирана с договор - точно такъв се иска за попълване на данъчна декларация. Като гледам колко неясноти има и на мен ми идва хич да не се разправям с институции и да го карам без главоболия, но все пак ми се иска всичко да ми е точно... сложна работа.

Коментар

• PayPal имат и дебитни карти. Само дето таксите за обмяна на валута и теглене са дебелички.
                              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• За лице на свободна професия е ясно, другия вариант е ЕТ, но май е повече разправия. Иначе ДДС-то не ме вълнува, тъй като работя с компании извън ЕС... Проблемът идва от това, че тази дейност не е регламентирана с договор - точно такъв се иска за попълване на данъчна декларация. Като гледам колко неясноти има и на мен ми идва хич да не се разправям с институции и да го карам без главоболия, но все пак ми се иска всичко да ми е точно... сложна работа.

Коментар

Working...
                                X