IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли предложението за възстановяване на ДДС и на крайните потребители?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако се организира правилно, не може да има измами. Системата трябва да е електронна и автоматична, без да се назначават чиновници.

Търговецът издава касова бележка като маркира покупката и веднага автоматично се праща информацията до компютрите на НАП. Всяка касова бележка трябва да има уникален код.
    Потребителят, без да се идентифицира пред системата поименно, а с личен уникален код, ще може да въвежда данните (уникалния код) от касовите си бележки директно от вкъщи по интернет. Системата сверява дали въведения от потребителя код го има регистриран от търговеца и дали е платен ДДС в пълния размер и ако да, разрешава връщането на съответната част от ДДС директно по банковата сметка на потребителя или пък му го приспада при годишното данъчно изравняване.
    Няма администрация, няма опашки.
    Last edited by SA; 29.09.2010, 00:53.

Коментар

• Общо взето таз идея е първият реален конкурент на "чистите акции", всичко останало досега дишаше праха от подметките на проф. Каро.....
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        1. трябва огромен щат, за да се покрие населението = разходи
        2. нямаш начин да спреш мангалите с фиктивни фирми да издават касови бележки на своите братя без реални сделки = тотална щета за бюджета.
        3. идва клиента Х при търговеца У и му казва дай ми 10% по-ефтино и не ти ща бележката...и двамата са мотивирани нали..по силно мотивирани от 5% и занимаване с администрацията.
        +++ Ще си стане максимум за месец направо бизнес индустрия, пък и не само циганите..
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Tук много хора реват против идеята щото крият обороти.На всички е ясно че ако ДДС е 25% и връщат 5% укрити обороти почти няма да има.Ще лъсне истината че всичко в тази държава мами и краде.Аз съм убеден че приходите ще скочат много да не говорим и колко народ ще се регистрира по ДДС

1. трябва огромен щат, за да се покрие населението = разходи
          2. нямаш начин да спреш мангалите с фиктивни фирми да издават касови бележки на своите братя без реални сделки = тотална щета за бюджета.
          3. идва клиента Х при търговеца У и му казва дай ми 10% по-ефтино и не ти ща бележката...и двамата са мотивирани нали..по силно мотивирани от 5% и занимаване с администрацията.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Tук много хора реват против идеята щото крият обороти.
            Да бе, а аз крия най-много оборот и крада най-много ДДС Май си прекалил с ракията днес,
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Tук много хора реват против идеята щото крият обороти.На всички е ясно че ако ДДС е 25% и връщат 5% укрити обороти почти няма да има.Ще лъсне истината че всичко в тази държава мами и краде.Аз съм убеден че приходите ще скочат много да не говорим и колко народ ще се регистрира по ДДС

Коментар

• Днеска като го гледах по телевизията
                не можах да ПОВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ !!!!!
                Човека измислил подобна гениална
                идея трябва да бъде номиниран за
                НОБЕЛОВА НАГРАДА ПО ИКОНОМИКА.
                Гамени и балумбаджии в булгаристан е тъпкано !!!
                Бу ха ха ха
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• При състоянието на данъчната админ. на държавата ни , тази добра идея за изсветляване на българската икономика не може да се реализира на практика.

Коментар

• Добре де, дайте да го видим в цифри.
                    Да приемем, че всеки почне да си събира бележките, с колко според вас ще се качат приходите от ДДС, отделно че май ще се качат приходите и от други данъци?

Коментар

• Спред мен е пълна глупост. В крайна сметка ДДС е данък точно върху крайните потребители. Ако ще им го връщат - защо въобще ще им го начисляват... само да има допълнителни вратички за измами и допълнителен щат за хрантутници в НАП
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        ..
                        Административните разходи (Най-дълбоко пазената тайна в държавата) както с всичко друго ще изядат ползата от това начинание.
                        Давам пример - Фонд земеделие. Разходите му (милиони евро годишно) надвишават в пъти това което носи като доход от еврофондове който уж трябва да усвоява. Работи на загуба!
                        Така е с 3/4 от администрацията, същото ще е и с това начинание.

Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Джей, утре става 15 % ДДС-то. Аз пак не си взимам бележката, но 5 % по-малко влизат в държавата. Тая покупка ТОЧНО НИКАК ще я регистрира търговеца. Т.е. от цялата схема държавата ще е чисто и просто на минус. Е що да го сваля по този начин данъка, като ще е на минус?
                        Нали идеята е да изсветлява икономиката. А в тоя вариант не ми се струва, че ще стане.
                        Съгласен съм Jeka така е, но ако бяхме Финландия, Сингапур или някоя друга държава и цялата ни администрация бе работеща и на брой 14 000 като при северните елени. А тук ще ти кажа какво ще стане. Тъй като разходите на държавата ще са повече, то ще качат ДДС за да си компенсират разхода и дори ще го качат с още, защото ще се наложи да се избиват заплатите и на новите държавни служители.
                        Last edited by Jay Gould; 28.09.2010, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          А не е ли по-добре направо да се намали и така да стимулира потребителите като им оставя повече пари в джоба, вместо да се назначава още администрация която да го връща?
                          Джей, утре става 15 % ДДС-то. Аз пак не си взимам бележката, но 5 % по-малко влизат в държавата. Тая покупка ТОЧНО НИКАК ще я регистрира търговеца. Т.е. от цялата схема държавата ще е чисто и просто на минус. Е що да го сваля по този начин данъка, като ще е на минус?
                          Нали идеята е да изсветлява икономиката. А в тоя вариант не ми се струва, че ще стане.

Коментар

• Естествено за 100 % дума не може да става, чисто и просто не съм конкретно запознат, но ми се върти 1 или 2/3 от данъците в държавата са именно от тоя данък. Друго е част от него - било 20 до 50 % от данъка да ти ги връщат срещу касовите. След като държавата трудно ги събира, след като явно няма механизъм (работещ) да накара гражданите да си взимат бележките (а това и сега е в техен плюс), то не е зле да се приложи по-гъвкава политика по въпроса.

Като се връща на крайния потребител 5-10 % от покупката, а се взимат 20 % от "легализирането" на продажбата, чертата все ще е в плюс за държавата. Говорим при "равни други условия". Еле пък с размера ни на сива икономика. Току още някоя магистрала изскочи догодина.
                            Вече как ще разходват тия пари един Господ знае...

Коментар

• Първоначално изпратено от SA Разгледай мнение
                              100% връщане не, но някаква част, колкото да стимулира потребителите да си искат касовите бележки, да.
                              А не е ли по-добре направо да се намали и така да стимулира потребителите като им оставя повече пари в джоба, вместо да се назначава още администрация която да го връща?
                              Цялата работа ми прилича на "балдъзата няма работа, та измислете там нещо"
                              Мога да си представя какъв хаос ще настане ако и за това почне да се назначават лешпери на държавна паничка и почнат да се дават номерца за ред в данъчните.
                              Last edited by Jay Gould; 28.09.2010, 19:23.

Коментар

• 100% връщане не, но някаква част, колкото да стимулира потребителите да си искат касовите бележки, да.

Коментар

Working...
                                X