IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трансформиране на ООД в АД !?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
    Аз пък да попитам......
    Някой може ли да ми даде линк със списък на видовете търговци , които не са длъжни да прилагат двустранно счетоводство ?
    Само Едноличните Търговци Нерегистрирани по ДДС ......всичко останало двустранно.

чл.32 ал.4 от Закон за счетоводството:
    Едноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит и на които размерът на нетните приходи от продажби за предходния отчетен период не надхвърля 50 000 лв., могат да отчитат и представят дейността си посредством воденето на специфични регистри - книги, чрез които се определя вярно и честно финансовият резултат за отчетния период.
    Last edited by markov; 12.07.2010, 00:31.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Някой има ли представа как може да стане това и дали изобщо може да се извърши такова нещо. Какви са процедурите... Търся най-обща информация.

Благодаря предварително.
      Няма никъкъв проблем да стане преобразуването след като съдружниците го гласуват на общо събрание.
      Имай предвит обаче че годишния финансов отчет на АД задължително подлежи на Одит и се заверява от дипломиран експерт счетоводител, което ще донесе допълнителни годишни разходи от няколко хиляди до няколко десетки хиляди лева в зависимост от обема на дейността....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Нещо се бъркаш...

Кой какви ГФО е длъжен да съставя не зависи от вида на търговеца.

Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
        Аз пък да попитам......
        Някой може ли да ми даде линк със списък на видовете търговци , които не са длъжни да прилагат двустранно счетоводство ?

Коментар

Някой има ли представа как може да стане това и дали изобщо може да се извърши такова нещо. Какви са процедурите... Търся най-обща информация.

Благодаря предварително.
          Може да стане. Обърнете се към компетентен юрист, който да извърши преобразуването.

Коментар

• Аз пък да попитам......

Коментар

Благодаря предварително.
              От най-обща информация необходима е пререгистрация и промяна в уставния капитал,мисля че минимума за АД е 50000лв.Разходите за това,за счетоводство и др. са значителни.

Коментар

• Трансформиране на ООД в АД !?

Благодаря предварително.
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
              Working...
              X