Най-добре потърси помощ от счетоводител.Има промени в осигуряването и с питане тук-там,този ти казал това ,оня онова можеш спокойно да отнесеш една хубава глобичка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да се самоосигурявам в ЕООД
Collapse
X
-
Пухче
-
Първоначално изпратено от AvalaonАко работите на трудов договор при друг работодател, не е необходимо да се осигурявате в дружеството , което сте създали. Така или иначе осигуровките Ви се плащат от друго място. Предполагам, че там ще си наемете персонал, който ще осигурявате и т.н. В този случай подписвате деклрация , че не извършвате дейност в това дружество.
И преди да ме оплюят, ще кажа , че пиша от собствен опит след консултации със счетоводители и данъчни.
Надявам се , че съм помогнал.
Не случайно споменах максималния осигурителен доход. И на 10 места да работиш на тр. договор и/или договори за управление, се осигуряваш и на десетте места до достигане на максималния осиг. доход, но и от десетте места подавате информация, че имате осигурителен доход.
Не искам да Ви оплювам / както сам се изразихте /, но консултациите които споменавате ми се струва, че са от преди 4-5 години.
Коментар
-
Ако работите на трудов договор при друг работодател, не е необходимо да се осигурявате в дружеството , което сте създали. Така или иначе осигуровките Ви се плащат от друго място. Предполагам, че там ще си наемете персонал, който ще осигурявате и т.н. В този случай подписвате деклрация , че не извършвате дейност в това дружество.
И преди да ме оплюят, ще кажа , че пиша от собствен опит след консултации със счетоводители и данъчни.
Надявам се , че съм помогнал.
Коментар
-
Да, трябва.
Можете да се осигурявате по договор за управление и контрол или като самоосигуряващо се лице. Имайте в предвид, че максималния осигурителен доход е 2000 лв.
ПП. Желателно е да се обърнете към счетоводител, който да се грижи за обслужването на ЕООД-то Ви. Има доста кореспонденция с НАП, която е известна на счетоводителите.
Коментар
Коментар