IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да се самоосигурявам в ЕООД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-добре потърси помощ от счетоводител.Има промени в осигуряването и с питане тук-там,този ти казал това ,оня онова можеш спокойно да отнесеш една хубава глобичка

Коментар

• Още веднъж препоръчвам, питащия да се консултира със счетоводител и да се анализира конкретния казус. Обръщам внимание, че в първия си пост е написано - "от 01.03.2010 започва дейност ЕООД ", така че някакви си декларации за липса на дейност няма да помогнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon
        Ако работите на трудов договор при друг работодател, не е необходимо да се осигурявате в дружеството , което сте създали. Така или иначе осигуровките Ви се плащат от друго място. Предполагам, че там ще си наемете персонал, който ще осигурявате и т.н. В този случай подписвате деклрация , че не извършвате дейност в това дружество.
        И преди да ме оплюят, ще кажа , че пиша от собствен опит след консултации със счетоводители и данъчни.
        Надявам се , че съм помогнал.
        Въвеждате в заблуда питащия.
        Не случайно споменах максималния осигурителен доход. И на 10 места да работиш на тр. договор и/или договори за управление, се осигуряваш и на десетте места до достигане на максималния осиг. доход, но и от десетте места подавате информация, че имате осигурителен доход.
        Не искам да Ви оплювам / както сам се изразихте /, но консултациите които споменавате ми се струва, че са от преди 4-5 години.

Коментар

• благодаря

Коментар

• Ако работите на трудов договор при друг работодател, не е необходимо да се осигурявате в дружеството , което сте създали. Така или иначе осигуровките Ви се плащат от друго място. Предполагам, че там ще си наемете персонал, който ще осигурявате и т.н. В този случай подписвате деклрация , че не извършвате дейност в това дружество.
            И преди да ме оплюят, ще кажа , че пиша от собствен опит след консултации със счетоводители и данъчни.
            Надявам се , че съм помогнал.

Коментар

• Да, трябва.
              Можете да се осигурявате по договор за управление и контрол или като самоосигуряващо се лице. Имайте в предвид, че максималния осигурителен доход е 2000 лв.

ПП. Желателно е да се обърнете към счетоводител, който да се грижи за обслужването на ЕООД-то Ви. Има доста кореспонденция с НАП, която е известна на счетоводителите.

Коментар

• Трябва ли да се самоосигурявам в ЕООД

работя на ТД,от 01.03.2010 започва дейност ЕООД което е на мое име трябва ли да се самоосигурявам
              Working...
              X