IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000 лв. необлагаеми, 20% данък за богатите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето част от интервю на Малката секира във в. Сега......

Обърнете внимание на удебелените неща.

- Първо, това за фискалната политика беше написано в последния момент. И второ - това е огромна глупост. Как можеш да напишеш подобно малоумие, че предлагаш да премахнеш плоския данък, който е въведен толкова скоро и който никой не може да отрече, че сработи добре. Пък и аз не виждам кой ще е този глупак, който ще дойде да инвестира в България, ако почнем така през година-две да променяме фискалната политика.

Аз съм възмутен от колегите си, едва днес събрах целия доклад на едно място и просто не мога да повярвам на очите си. Даже ми идваше по едно време да се обадя в президентството и да им кажа да ми махнат името, защото така се излагам пред студентите си.

- Във вашия общ труд се казва, че старите начини за привличане на инвестиции, включително и плоският данък, са изчерпали възможностите си. Защо да не се приеме, че идват други времена и може би наистина трябва съвсем нов подход?

- Икономиката и държавното управление не могат да правят резки промени. В момента имаме не точно финансова и банкова криза, а ликвидна криза, т.е. липсват пари. В такива условия всяка мярка, за която има и най-малкото съмнение, че ще намали било приходите в бюджета, било свободните средства, с които фирмите да разполагат, е антипродуктивна. Момчетата (икономическият екип на премиера Бойко Борисов - б.а.) ще се справят със засилване на събираемостта на постъпленията в бюджета, това не е толкова сложно. Останалото е да се попречи на банките с майки в чужбина да изтеглят ликвидност от България и създаване на условия за отпушване на банковото кредитиране. Защото без него бизнесът умира.

Оставете ги тези приказки за "социалния президент". Ние не сме президентска република и аз затова много пъти подчертавах по време на дискусиите, че държавният глава няма почти никакъв, даже абсолютно никакъв инструментариум да въздейства върху икономиката. И слава богу.

- Звучи доста чудно Стоян Александров, който въведе през 1994 г. унифицираната ставка по ДДС, през 2009 г., вече да се отрича от нея...

- Абе, как да се отричам. Нали ви казвам, че не съм писал такова нещо. В тези условия данък ДДС е почти единственият сигурен, стабилен и най-голям приходоизточник в бюджета. Тези хора, които са написали това, са едни откачалки, които са хванали президента за канарче.

Вие знаете ли, че по едно време едни "умници" искаха да пишат цяла глава, в която със сметки да покажат каква е ползата и вредата от валутния борд. Или примерно нещо такова - да се предложат различни варианти на плаващ курс на лева, на нещо като паричен съвет, ама не съвсем. Ами ако това нещо беше публикувано, представяте ли си какво щеше да стане - че президентът се съмнява във валутния борд. В почти единственото нещо, което е сработило добре в тази страна и надживя четири правителства.

- Вие на коя част сте автор?

- Аз написах частта за банковата система и там се подписвам и с двете ръце за твърденията си. Общо взето банковата ни система не е в криза, няма и помен от нестабилност. Аз твърдя обаче, че ако нещата продължават по досегашния начин, българската банкова система ще издържи още 6-9 месеца, максимум 1 година. Защото икономиката ни е в криза и тя съвсем реално може да повлече и банките след себе си. Ние сега водим самоцелна политика за стабилност на банковата система. За какво ни е тая стабилност, като банките не могат да вършат основната си дейност - да отпускат кредити? Това е някакъв уникален шанс, че у нас нямаше сриване на банки, но за съжаление само това не е достатъчно.
    Много ме изкефи, даже повече от Дянков - нарече ги ги "откачалки" и каза, че е обмислял да иска да му махнат името от доклада, щото го е срам от студентите му

Всичко това иде да покаже, че Гоце се е подхлъзнал сам от простотия .....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• ...Доклад ЗА президента...
      Тези управленци нямат ли си работа...
      Ама че Първанов казва - идеите в поръчания и платен на БАНаджамиите(сигурно оня Ангелов ), не ми допадат, това няма значение.
      Важното е да се отклони вниманието на хората от фактта, че управлението не набира скорост.Импровизации и гасене на пожари.
      Дянков вместо да прави новия бюджет се вихри медийно.
      Нооо, Стамболов, бди...

Коментар

• МАЛКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА be_google!

Симеон Дянков: Идеите за данъците в доклада за президента са "План Жан Виденов 2"
        От Дневник
        18 сеп 2009,

Пред БНТ вицепремиерът каза, че идеите за промени в данъчната система в доклада ще доведат срив в бюджета на държавата, а икономическата криза ще се удължи поне с 2 години.

"Всяка от шестте мерки е лоша по време на криза, а половината - и извън криза", каза Дянков. Помолен да изброи кои точно предложения той беше характеризирал емоционално преди дни като "малоумни", Дянков отговори, че е малоумно в условията на дефицит да има промяна в данъчната политика. "Всяка промяна ще доведе до срив на приходите и не можем да си го позволим", каза той.

Дянков коментира идеята от доклада за въвеждане на необлагаем минимум от 1000 лв. така: "Веднага хората, които получават 1200 лв. ще се скрият на 999 лв." и продължи, че освен намаляването на бюджетните приходи тази мярка ще доведе до увеличаване на сивата икономика. 1000 лв. необлагаем минимум ще удари бюджета с 2.3 млрд. лв., посочи финансовият министър. Той изрази учудване, че темата за необлагаемия минимум се повдига отново сега, след като именно кабинетът "Станишев" го премахна.

Антикризисната програма на сегашното правителство е разчетена за 9 месеца - до 1 май 2010 г., каза Дянков. Очакваме тогава България да започне да излиза от кризата и това е дата за отчет на 82-те мерки, които сме набелязали, прогнозира той. Според Дянков няколко сектора ще спечелят от кризата - енергетиката - чрез алтернативните енергийни проекти, чиято ефективност най-после ще се разбере, експортноориентираните и иновативните производства. "Досега реално износът е бил на база много енергоемко производство. По данни за август нови сектори започват да определят България навън", каза той.

Шестнайсет държави в ЕС намаляват осигурителните вноски в условията на криза, каза Дянков, помолен да коментира тази планирана мярка на кабинета, която се оспорва от синдикатите. Запитан за изказваните в публичното пространство опасения, че с освободения финансов ресурс работодателите ще "обновят автомобилния си парк" вместо да запазят работни места, Дянков отговори: "В интерес на работодателите е да запазят работниците си, а не да ги съкратят и след време да търсят нови. Тази година със 70% са намалели покупките на луксозни автомобили, така че опасенията, че там ще отидат парите, не се потвърждават".

Дянков отрече и твърдения, че пенсионната възраст ще се увеличи на 68 години, от сегашните 63 за мъжете и 60 за жените. По думите му изравняването на възрастта за пенсиониране на двата пола на 63 г., както вчера обяви министърът на труда Тотю Младенов, е мярка, която ще премахне дискриминацията между мъжете и жените, включително и в икономически план.

Първоначално изпратено от be_google
        специално за десните талибани ще обясня за последно какво е посланието на
        Президента Господин Георги Първанов към българския бизнес, а то е:
        [color=red]
        [b]Ел Президенте съветва бизнеса в България и му казва, че е време да се самооценим по-високо... а от тези 1000 лева пак 20% ще отидат за ДДС, 20% осигуровки - 60% в бизнеса - е кое му е лошото?! :-)
        ами една чистачка в Германия получава 1500 евро и й стигат за нормален живот...
        а един строителен инженер у нас 700-900... тук -таме 1500 ЛЕВА!!!

Коментар

• Стига бе, Полки. Да не намекваш, че БСП има нещо общо с бизнесмените?

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
            1000 лева е минимума за една нормална заплата[/color], а тя пак ще е НАЙ-МАЛКАТА в ЕС!!! Оценете хората, които ви правят бизнеса, за да не офейкат на Запад! Дайте, за да получите! :-)
            абе вие бяхте 8 години на власт по време на икономически подем - защо не направихте 1000 лв. заплатите ???

защо не оценихте хората които ви правеха бизнеса, а им давахте по 200 лв. и ги принудихте да избягат на запад???

каквото дадохте - това и получихте на тези избори

в момента е криза и не чакайте да се увеличат заплатите следващата година и половина ....................... то и без това цените падат заради дефлацията , така, че пак хората получават повече за парите си
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• архангел Михаиле слез и спаси Майка България!!! :-) от стамболовците-лизачи!!!

специално за десните талибани ще обясня за последно какво е посланието на
              Президента Господин Георги Първанов към българския бизнес, а то е:

1000 лева е минимума за една нормална заплата
              , а тя пак ще е НАЙ-МАЛКАТА в ЕС!!! Оценете хората, които ви правят бизнеса, за да не офейкат на Запад! Дайте, за да получите! :-)
              Ел Президенте съветва бизнеса в България и му казва, че е време да се самооценим по-високо... а от тези 1000 лева пак 20% ще отидат за ДДС, 20% осигуровки - 60% в бизнеса - е кое му е лошото?! :-)
              ами една чистачка в Германия получава 1500 евро и й стигат за нормален живот...
              а един строителен инженер у нас 700-900... тук -таме 1500 ЛЕВА!!!
              Как и колко да мълчи Президента след като вижда, че ставаме страна пълна с пияници и идиоти на всички нива и в частния бизнес и администрацията!!!???
              Някои медии и коментатори така изопачават някои пасажи от доклада, че доказаха, колко са субективни и поръчкови писачи....

1000 лв. необлагаем минимум и 20% данък за богатите. Драстичната реформа предлагат икономисти в доклад, изготвен по заръка на Георги Първанов. Дни след енергийните престрелки с премиера Борисов президентът нанася втори удар, призовавайки новото правителство да приеме спешно антикризисен план. И критикува кабинета "Станишев" за разхищения.
              Първоначално изпратено от Стамболов
              be_google, да си призная, аз съвсем те изпуснах от погледа си и ти вече си се разглезил. Може би си мислиш, че греховете ти на комунист и защитник на организираната престъпност и корупцията са опростени...

Е, не са опростени. И сeга знаеш какво ще последва:

ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ! :P

Коментар

• be_google, да си призная, аз съвсем те изпуснах от погледа си и ти вече си се разглезил. Може би си мислиш, че греховете ти на комунист и защитник на организираната престъпност и корупцията са опростени...

Е, не са опростени. И сeга знаеш какво ще последва:

ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ! :P

Коментар

• ало, стамбето ти го удари съвсем през просото бе!!! :-)
                  сега като не пиша в тема политика и гледам сеира отстрани, дори и не влизам да я чета... разбирам упреците на сериозните колеги към мен ... наистина е идиотско да
                  защитаваш лами - дали ще е предишната триглава, или сегашната четириглавата, все тая.

:-) :-) :-) ти си смешен и жалък плазмодий стамбе, и ако Премиера-Слънце иска да направи нещичко за тая страна, трябва да започне с мазниците като теб ...

Първоначално изпратено от Стамболов
                  Отговора- в тема "Политика"
                  Първоначално изпратено от Грую Груев
                  ...

Коментар

• Отговора- в тема "Политика"
                    ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                      Очевидно морала и интелекта ти, Г.Г., не са се издигнали над равнището лични нападки, но това не ме смущава. Толкоз си можеш...

А сега по същество на така наречените ти доводи:

1.Приветствие за решимостта си да се справи с корупцията, насърчение за ключовите реформи и кредит на доверие получи премиерът Бойко Борисов в четвъртък от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу по време на първата си визита в Брюксел. Ако искаш още доказателства за доверието на Европа към ГЕРБ, имам ги в излишък. Но ти май си последния в този форум, който ще разбере този общоизвестен факт.

2. Гласуваното доверие на ГЕРБ от народа изобщо не е случайно. ГЕРБ най-добре и точно атакуваше тройната коалиция и ясно постави най-важния за България проблем - този за корупцията. Имаше и други опозиционни партии (с много от тях си сътрудничим в този парламент) и ти си можел ако искаш да гласуваш за тях. Между впрочем за кого гласува ти пропорционално?

3. Да отговорим първо на болднатия текст - ти май си последния в държавата, който твърди че ГЕРБ няма кадри. Напротив, експертния състав на правителството получи признание от гражданското общество. Това че Симеон Дянков сега уволнява стари кадри в митниците и НАП е отчетено днес като заслуга за борба с корупцията от "Файненшъл Таймс". Май отново си извън реалноста - тия стари нападки бяха при изборите. За корупцията в съда, която е същия проблем имаме грижата с план одобрен от Еврокомсията.
                      Но сега се досетих - да не би да имаш роднини в митниците или МФ. Тогава разбирам загриженоста ти, тъй като ние не само не сме против лова на корумпирани вещици, но смятаме да го разширяваме и задълбочаваме. Това е наша политическа позиция, затова сме получили подкрепа от българския народ и Европа и следователно това е основната задача на правителството!
                      Относно Спаска Митрова - това правителство единствено ясно и твърдо защити правата на жената чрез ултиматиуми към Македония. Да не цитирам Божидар Дичитров и МВнР. Не те ли срам да лъжеш?

И накрая - единственото, за което съм съгласен с теб е, че тази тема изобщо не е за това. Най-учтиво те моля да дойдеш в тема "Политика" за да продължим културната дискусия. Е, разгромът ти е сигурен, но куражът ти ме радва. Очаквам отговор в тема "Политика" преди 17 часа, макар че ние от ГЕРБ може да работим и след този час, ако се налага :P :lol:

А, току що видях пламенната поддръжка на твоите нападки от страна на най-известния комунист във този форум. Май че всичко си идва на мястото....

......
                      be_google написа:
                      Груйо, има мнозина такива лапнишарани като стамболов, на които им се привиждат месии и спасители...
                      Дрън, дрън шикалки, а това че ме набутваш в един хор с би-духъла някаква меверейска техника ли е? щото е доста остаряла, ама е ефективна - едно време ви учеха като има митинги и сме блокирали пътя да викате - Пуснете линейлата, има бебе в нея и народеца се местеше, зер може верно да има дете!!!
                      Та с тези похвати - при някой друг, мен комунист не можеш да ме изкараш, а още по-малко пък да ме вкараш в милиционерската си историйка.
                      Казах ти, народа ни е давал и по-големи % на тези преди вас ( ина Жан, и на Иван и на Царя) и к'во, както ти казах и аз съм гласувал за вас ( с отвращение), за да не гласувам индиректно за триглавата чума, но вие май не разбирате шанса и както ти казах - нямате капацитет.
                      нямам роднини на държавни позиции, ако това толкова те вълнува, но ти така и не ми отговори за това болднатото, повтарям ти го пак:

И последно за липсата на кадри - бойо запази целия ПР екип на предишното правителство, защо - това приемственост ли е или липса на кадри? Та първото нещо, което се сменя в една валст е ПР екипа, ти поне би трябвало да го занаеш, но Бойо няма кадри. Но да речем, че Бойо е човеколюбив и мнго иска да има приемственост и е против лова на вещици, ч ми кажи защо махна Крил Ананиев от Мин Фин, а? Поразпитай тук из форума кой е той и какво е работил преди бойо да го махне и колко е допринесъл за стабилността на Бюджета на Бг. Само ще ти кажа, че К. Ананиев е заемал този пост и при жан, и при Костов, и при царя, и при Сергея - на мен това ми говори за абсолютен професионализъм, а на теб? Къде е бойо-приемственика. И последно за минфин - видя ли заместниците на Дянков - книжни плъхове, на по 30 години (нищо против младостта), дето никога не са ръководили нищо съществено, но явно са "професионалисти", а за шефката а фонд Земеделия или за Цецка - шефката на НС даже няма и да отварям дума.

Дано сега да ми отговориш, ама се съмнявам. Божо ДС-то и Бойо Тиквата били защитили Спаска - и кога бе, чоджум стана това, че съм го пропуснал. Бойо бил заплашил макетата - с какво, че няма да им дава паспорти ли, че няма да гласува за приемането им в Ес ли - с какво? И защо Спаска все още е в затвора, а ние си имаме цял министър по въпроса - какво прави той (наистина е много добър в полето на предаването на исторически факти на общодостъпен език, за което му свалям шапка - дано да има още такива българи). Та ние с едни макета не можем да се спарвим, ти искаш Боко да се оправи с корупцията в съда, за която предполагам и идея си нямаш на какви висоти е, но пък ще се тупате в гърдите.
                      Само на ей тези работи горе ми отговори, ама не в стил - ти си комунист, малоумник и т.н., че тези вече съм ги слушал - нещо с аргументи, но за пред клуба на пенсионера, а като за по-образованата аудитория на Инвестора.
                      това ми е полседното писане по този спор с теб в тая тема, че съвсем ще я омотаем, а тя не е затова, а за "гения на Гоце, но както ти казах - вие, фуражките, сами се набивате на големия и карате такива като мен, които принципно, ако не са ви симпатизанти, то поне искрено се надяват да не се осерете, защото това не е от полза на никого, да ви показват кривиците и то преди да са ви изтекли 100 дни толеранс, които всеки трезвомислещ човек е длъжен да ви даде. А колкото до "разгрома" ми - много като тебе вече плакаха
                      П.С. Зачезвам да спортувам - ще прегледам довечера Инвестора и дано да не си мазал много, че ще си изпусна мачовете от ШЛ.
                      П.П.С. Пожелавам успех на герб (това ти го пиша накрая, щото фуражките обичате да четет по диагонал - увода, малко от средата и края и на базата на това си правите заключенията), но не се самозабравяйте, щото точно това демоснтрирате в момента. Почнете да работите, да пишете закони и да ги изпълнявате, щото словесните диарии за шибването и вещиците ще вървят още малко, но след това няма да интересуват никого, а както казах и преди - никой средно грамотен човек не желае провала ви и завръщането пак в 97 година.
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• А някой обърна ли внимание колко много хора в България работят за минималната заплата ? През 2006-та това са 450 хиляди души ! Хубаво от тях има някакъв процент роми на държавна служба ( метене, събиране на буклуци ) и други хора дето по една или друга причина наистина работят за много малко пари. Но 450 хиляди ?!? Сигурно повече от половината са от сивата икономика.

Ето заради такива работодатели и работници, не може да има диференциация на данъците. Иначе можеше да се каже примерно тия под 500 лв. без облагане на заплатите, а за другите да се мисли. Ама как да кажеш без данъци като всичките са се наджвъкали в тоя интервал и как да изискаш съпричастност от тези които плащат повече данъци за сметка на тези с малките заплати, като мнозинството от тях не са социално слаби ами са просто тарикати ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red
                          Първоначално изпратено от kubrat
                          15%, на мен ми изглежда достоверно.
                          Е няма ли някъде официална статистика ??????
                          Цъкам из сайта на НОИ , но не мога
                          да намеря..................
                          Ето ти линк
                          http://www.class.bg/news/Read/articl...82%D0%BE%D1%80
                          Та там пише, че 73 000 вземат над 2 000 лева, не зная колко са над 1 000 или над 4 000
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 15%, на мен ми изглежда достоверно
                            .
                            За 2006 г. около 2, 3 % процента от работещите сега са повече от 10 % , но над 3 бона почти няма..... месечно

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                              15%, на мен ми изглежда достоверно.
                              Е няма ли някъде официална статистика ??????
                              Цъкам из сайта на НОИ , но не мога
                              да намеря..................
                              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• 15%, на мен ми изглежда достоверно.

Коментар

Working...
                                X