IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Държавен фонд за подкрепа на взаимните фондове-за или против

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Финансови проблеми налегнаха Mall of Sofia след като CS Euroreal стана десетият имотен фонд в Германия, който замрази изтеглянето на вложения.

Следобед последваха два фонда на инвестиционното дружество Degi, съобщи „Ханделсблат", цитиран от money.bg.

Инвестиционният фонд Degi е собственост на Aberdeen Property Investor. Припомняме, в България компанията Degi в средата на октомври купи Mall of Sofia, като предстои сделката да бъде одобрена от антимонополната служба.

Днес фондовете Degi Europa и Degi International са замразили връщането на дяловото участие на клиентите си за срок от три месеца - след което изплащане на вложенията на инвеститорите все пак е възможно.

Заради проблемите на финансовите пазари през последните седмици са изтекли твърде много средства и се е стигнало до намаляване на ликвидността.

Преустановяването на изплащането на дяловите вноски тази седмица от многобройни отворени имотни фондове допълнително са утежнили ситуацията - посочва се в изявлението на компанията Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds.

В сделката за Mall of Sofia точната сума на покупката не се посочва, но се коментира цифрата 127.5 млн. евро. Говорител на компанията е говорил пред български медии, че гледа на страната ни като важна възможност за развитие на бизнеса на Degi.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
      Много крайни изказвания , борсите по целия свят се сринаха не само в БГ, така че не може да обвиним конкрено мениджмънта на някои взаимен фонд.

Причината е " Безграничната лакомия " на 95% от участниците на тия пазари, които забравиха че гоненето на по- висока доходност носи все по-големи рискове.......

Аз смятам че държавата не трябва да харчи парите на данъкоплатците по тоя начин, всяка държавна намеса и администриране на пари води до корупция и изкривяване на пазара. Ефекта ще е само едни , всички ще повярваме че " Печалбите са гарантирани " и никои няма да мисли за риска. Нали държавата ще ни плаща сметките.

Затова трябва да ни оставят да си понесем загубите и да си научим урока качествено за друг път !!!
      И помнете след всеки спад идва покачване.......само трябва да оцелеем

+1

Коментар

• Много крайни изказвания , борсите по целия свят се сринаха не само в БГ, така че не може да обвиним конкрено мениджмънта на някои взаимен фонд.

Причината е " Безграничната лакомия " на 95% от участниците на тия пазари, които забравиха че гоненето на по- висока доходност носи все по-големи рискове.......

Аз смятам че държавата не трябва да харчи парите на данъкоплатците по тоя начин, всяка държавна намеса и администриране на пари води до корупция и изкривяване на пазара. Ефекта ще е само едни , всички ще повярваме че " Печалбите са гарантирани " и никои няма да мисли за риска. Нали държавата ще ни плаща сметките.

Затова трябва да ни оставят да си понесем загубите и да си научим урока качествено за друг път !!!
        И помнете след всеки спад идва покачване.......само трябва да оцелеем
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Re: Държавен фонд за подкрепа на взаимните фондове-за или пр

Първоначално изпратено от Бате Пешо
          Първоначално изпратено от Abritus
          Мисля си дали не е добре да се създаде фонд, който да изкупува дялове от взаимните фондове при обратни изкупуване от страна на клиентите им, така няма да се налага взаимните фондове да разпродават акции и така да продължава спада на борсата. За дяловете държавния фонд няма да плаща комисионни на управляващите дружества и ще продаде дяловете и щом пазара се стабилизира и постъпленията от нови клиенти във фондовете са повече от обратните изкупувания. Това няма да дигне пряко цените на акциите на борсата, но ще намали предлагането на акции и ще даде доверие на акционерите в такива дружества, че по всяко време могат сигурно да си продадат дяловете.
          По мои сметки около 30-50 млн. лева ще са достатачни за да се направи такъв фонд, който ще помогне да се върне доверието на пазара, а като пазара се стабилизира дяловете ще бъдат продадени и най-вероятно на печалба за държавата.
          Аз пък си мисля не е ли време НС да гласува промени със задна дата В НК за да може шефовете на тези пирамиди да лежат в панделата поне 20години.Предлагам за преподаватели в ЮФ на СУ,УНСС и другите пообия на училища за професори да се назначат Факира Мити Мистър Сенко Дейвид Копърфилд и други такива.Поне студентите ще има какво да научат.Предлагам в тези подобия на университети задължително да се изучава Библията Учението на Дънов и източна философия.
          +1

Коментар

• Re: Държавен фонд за подкрепа на взаимните фондове-за или пр

Мисля си дали не е добре да се създаде фонд, който да изкупува дялове от взаимните фондове при обратни изкупуване от страна на клиентите им, така няма да се налага взаимните фондове да разпродават акции и така да продължава спада на борсата. За дяловете държавния фонд няма да плаща комисионни на управляващите дружества и ще продаде дяловете и щом пазара се стабилизира и постъпленията от нови клиенти във фондовете са повече от обратните изкупувания. Това няма да дигне пряко цените на акциите на борсата, но ще намали предлагането на акции и ще даде доверие на акционерите в такива дружества, че по всяко време могат сигурно да си продадат дяловете.
            По мои сметки около 30-50 млн. лева ще са достатачни за да се направи такъв фонд, който ще помогне да се върне доверието на пазара, а като пазара се стабилизира дяловете ще бъдат продадени и най-вероятно на печалба за държавата.
            Аз пък си мисля не е ли време НС да гласува промени със задна дата В НК за да може шефовете на тези пирамиди да лежат в панделата поне 20години.Предлагам за преподаватели в ЮФ на СУ,УНСС и другите пообия на училища за професори да се назначат Факира Мити Мистър Сенко Дейвид Копърфилд и други такива.Поне студентите ще има какво да научат.Предлагам в тези подобия на университети задължително да се изучава Библията Учението на Дънов и източна философия.

Коментар

• може, но и за нас трябва подкрепа - на мен ми стига 1-2 годишен безлихвен кредит и съм муцка!!!
              не може да се подкрепят само едни участници - виж ЗППЦК!
              или всички ли никой

Коментар

• Взаимните фондове искат да отпадне минималната граница за активи

Според управляващите дружества това ще предпази пазара от ликвидации на колективни схеми

Изискването нетните активи на един взаимен фонд да бъдат поне 500 хил. лв. да отпадне е поискала от Комисията за финансов надзор Асоциацията на управляващите дружества (БАУД). Това съобщиха пред "Дневник" от асоциацията, като уточниха, че в началото на миналата седмица са изпратили писмо с предложението си до надзора.

В момента в Закона за публично предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) не се посочва какво се прави, в случай че активите на взаимен фонд спаднат под 500 хил. лв. Единственото изискване е до една година от получаването на разрешението за организирането му фондът да набере поне 500 хил. лв. активи и да започне обратно изкупуване, в противен случай комисията отнема издаденото разрешение. От БАУД смятат, че тези законови изисквания могат да доведат до изкуствено предизвикани ликвидации на фондове, което би имало лош ефект за пазара - както от психологическа гледна точка, така и от гледна точка на финансовите загуби за инвеститорите в тези фондове.

http://pazari.dnevnik.bg/show/571981/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                  Интересно повечето са против създаването на такъв фонд, който косвено би подкрепил пазара, но никой не е казал защо е против.
                  Защото не виждам смисъл да се дават пари на данъкоплатците, на тези които и без това явно са некадърни да ги управляват!

Не виждам смисъл аз, жена ми, брат ми, майка ми, баща ми .... всички тия, които не сме си влагали парите във фонд (да не ни е...л луд!), да плащаме за чужди грешки!

Не виждам смисъл, да се дават обществени пари, за да могат някой, очевидно некадърни "експерти", да продължават да взимат заплатите си.

Не виждам смисъл да даваме пари на някой, който ще купува акции на дружество чиито мажоритар му е платил за да си напомпи акциите.
                  +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                    Интересно повечето са против създаването на такъв фонд, който косвено би подкрепил пазара, но никой не е казал защо е против.
                    Защото не виждам смисъл да се дават пари на данъкоплатците, на тези които и без това явно са некадърни да ги управляват!

Не виждам смисъл аз, жена ми, брат ми, майка ми, баща ми .... всички тия, които не сме си влагали парите във фонд (да не ни е...л луд!), да плащаме за чужди грешки!

Не виждам смисъл, да се дават обществени пари, за да могат някой, очевидно некадърни "експерти", да продължават да взимат заплатите си.

Не виждам смисъл да даваме пари на някой, който ще купува акции на дружество чиито мажоритар му е платил за да си напомпи акциите.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Отивам да си пусна една колонка в Еврофутбол. Ако спечеля - да го духат всички. Но ако загубя - може ли да се открие фонд от който да си възстановя загубите. Не ми е хубаво като губя. Даже, ако може с малка лихва да е над загубата - за претърпените от мен емоционални вреди.

Коментар

• [quote="ЛЕКС"]
                        Първоначално изпратено от IVO_
                        Здравейте !
                        Може да са млади, но да знаеш какви дипломки са надиплии, от целия свят.
                        Да им се изпикая на дипломите. Моята "диплома" от Магурата струва много повече. Нафукани, бездарни говеда.

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
                          Здравейте !

Отдавна не бях следил как вървят нещата при фондовете и сега като погледнах направо не повярвах на очите си ! При повечето срива е повече от 50% от началото на годината !!! За какво говорим изобщо ?! Що за "супер специалисти" работят в тези фондове и какви заплати взимат ? Че това си е пладнешки обир ! Изобщо има ли още наивници , които си хвърлят парите в канализацията ? Бедни сме били ! Явно не щом има хора , които имат излишни пари , аз да ги загробят в някой фонд ! Това е по-лошо от хазарт !
                          Не познавам закона , но тези фондове би трябвало да се закрият , защото ограбват хората ! Затова ли се строят бизнес сгради с луксозни офиси , за да се настанят там такива "супер специалисти" и да им плащате солидни заплати със спестяванията си ? Абе ние се оказахме много благотворителен и състрадателен народ ! Тук в нашия квартал има такъв бизнес център със супер луксозни офиси и когато мина покрай него винаги навън киснат и пият кафе и пушат докарани мацета и костюмирани момчета ! Много производителни са , няма що ! На такива се дължи грандиозния ни икономически ръст и такива ще ни предпазят от кризата ! Нямам думи !
                          Може да са млади, но да знаеш какви дипломки са надиплили, от целия свят.

Единствено им липсва най-важното ... реален опит, но това е за сметка на рибетата, подлъгали се по офисчета, дипломки, и ..... бляскави обешания.

Интересното е, че такси и комисионн се дължат до ..... края на света. Даже и след опапване на вложеното и загубеното, тези напудрени и нафукани младежи, ще продължават да консумират и може да се окаже, че по сметките даже ...... имате задължения, ако не сега ....скоро. Не е шега.

Коментар

• Здравейте !

Отдавна не бях следил как вървят нещата при фондовете и сега като погледнах направо не повярвах на очите си ! При повечето срива е повече от 50% от началото на годината !!! За какво говорим изобщо ?! Що за "супер специалисти" работят в тези фондове и какви заплати взимат ? Че това си е пладнешки обир ! Изобщо има ли още наивници , които си хвърлят парите в канализацията ? Бедни сме били ! Явно не щом има хора , които имат излишни пари , аз да ги загробят в някой фонд ! Това е по-лошо от хазарт !
                            Не познавам закона , но тези фондове би трябвало да се закрият , защото ограбват хората ! Затова ли се строят бизнес сгради с луксозни офиси , за да се настанят там такива "супер специалисти" и да им плащате солидни заплати със спестяванията си ? Абе ние се оказахме много благотворителен и състрадателен народ ! Тук в нашия квартал има такъв бизнес център със супер луксозни офиси и когато мина покрай него винаги навън киснат и пият кафе и пушат докарани мацета и костюмирани момчета ! Много производителни са , няма що ! На такива се дължи грандиозния ни икономически ръст и такива ще ни предпазят от кризата ! Нямам думи !

Коментар

• Първоначално изпратено от ap
                              Основната задача на управляващите дружества е да управляват рисковете. Получават и сериозни възнаграждения за това. Таксите са в пъти по-високи от средните за бизнеса в Европа и Америка.

Га ядаха кифтетата ни риваха... Сега държавата да ги спасява... Хайде, няма нужда!!!
                              Абсолютно верно.

Кризата е и едно голямо училище. Е, за по-наблюдателните и аналитичните.

Коментар

• Божееее колко мъка има на тоя свят божееее!
                                Значи като правихте по над 100% годишно всичко беше ОК, ама сега като се оакахте някой трябва да ви забърше лайната така ли? Еми това което бих казал би било безкрайно цинично затова - запасете се с доста тоалетна хартия!!!!!!!!!

Коментар

Working...
                                X