IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали и в БГ ще национализират пенсионните ф. като в Аржент?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fenixsz
    Първоначално изпратено от INSIDER-A
    Първоначално изпратено от fenixsz
    Аз ли бях първия който публикува лъжливи данни? Ти си от хората, които не търпят критика... Айде със здраве!

П.П. Мента, глог и валериана - безобидни са, но помагат...
    Абе и ти не си от първите във форума дето "много знаят", а малко четат. Големи са финансови факири и гурута, много отракани и готови да спорят а знанията им <0. Вземи се ограмоти, образовай, прочети, проучи, анализирай и т.н. и след това се прави на интересен. Не използвай Мента. Ще те отпусне а имаш нужда от доста четене ;-)
    Продължаваш да ме радваш...
    Още ли се келешиш тука? Айде бегай да се образоваш!

Ти си поредния пример за целесъобразност на кампанията на радио Фреш, а именно "Образованието има смисъл!"
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
      Аз ли бях първия който публикува лъжливи данни? Ти си от хората, които не търпят критика... Айде със здраве!

Абе и ти не си от първите във форума дето "много знаят", а малко четат. Големи са финансови факири и гурута, много отракани и готови да спорят а знанията им <0. Вземи се ограмоти, образовай, прочети, проучи, анализирай и т.н. и след това се прави на интересен. Не използвай Мента. Ще те отпусне а имаш нужда от доста четене ;-)
      Продължаваш да ме радваш...
      SapFiConsultant.com

Коментар

МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

SapFiConsultant.com

Коментар

• ЧЕТИ!

Намаляват ли чуждите инвестиции?

На пръв поглед намаляват. Така показват данните на БНБ за първите четири месеца на 2008. До април 2008 чуждите инвестиции са 1.23 милиарда евро докато за същия период на 2007 те са били 1.44 милиарда.

Първият поглед е заблуждаващ, обаче. Защото данните за 2008 са предварителни, а тези за 2007 са ревизирани няколко пъти. При ревизиите на данните чуждите инвестиции се увеличават, тъй като ревизии се правят когато постъпи нова информация (а такава постъпва понякога и 1-2 години след като инвестицията е направена).

Колко е голям ефектът на ревизиите?

Според предварителните данни за първите 4 месеца на 2006 година чуждите инвестиции в България са били 0.86 милиарда евро. Според ревизираните данни чуждите инвестиции за този период вече са 1.73 милиарда евро. Или ревизията е над 100% в рамките на две години.

Данните за 2007 също са ревизирани нагоре, макар и (засега) с по-малко. По първоначални данни те са били 1.15 милиарда евро, докато една година по-късно ревизията ги е повишила до 1.44 милиарда евро. Или ревизията нагоре е 25% за една година. А предстоят още ревизии на данните за 2007.

Практиката от последните две години показва, че е изключително вероятно и през 2008 година да има ревизия на данните за чуждите инвестиции нагоре. Т.е. наблюдаваният "спад" на чуждите инвестиции през 2008 година е по-скоро изкривяване поради наблюдение на данни с различна степен на ревизия (окончателни данни ще имаме едва след около 2 години).

Можем да заобиколим проблема с ревизиите и като сравняваме предварителни данни. Предварителните данни за чуждите инвестиции през първите четири месеца на 2008 година са 1.23 милиарда евро. Предварителните данни за същия период на 2007 са били 1.15 милиарда евро. Т.е. по предварителни данни има ръст на чуждите инвестиции. Което показва, че имаме силни основания да смятаме, че чуждите инвестиции продължават да се увеличават и през 2008.

Разбира се, тези данни не бива да ни успокояват. Трябва да се използват добрите времена за икономиката и бюджета, за да се извършат структурни и институционални реформи, повишаване ефективността на публичния сектор и намаляване на облагането върху труда. За да може след 2-3 години страната да получава не 6, а 10-15 милиарда евро чужди инвестиции годишно, а средната заплата да е не 500 лева, а 2000 евро.

http://ikonomika.org/?p=1404

Коментар

;-)
              Ахам

От януари до юли 2008 г. в България са постъпили преки чуждестранни инвестиции на стойност 2.847 млрд. евро - с около 200 млн. евро повече от същия период на миналата година.
              vs.

Преките чуждестранни инвестиции в страната за отчетния период по предварителни данни са 2847.3 млн. евро (8.7% от БВП), като са по-малко с 478.6 млн. евро от инвестициите за същия период на 2007 г. (3325.9 млн. евро, 11.5% от БВП). Те покриват 62.5% от дефицита по текущата сметка, при 107.5% за януари – юли 2007 г. Постъпленията от инвестиции в недвижими имоти са с 205.2 млн. евро (19%) по-малко спрямо януари – юли 2007 г., като достигат 874.3 млн. евро (30.7% от преките инвестиции за периода).
              Открийте разликите ? 2 847,3 млн. vs 2, 847 млр.

П.П. Януари-Юли - 2 874 млн/7 = 410 млн. на месец
              Август - 2980,5-2847,3=133,2 млн. (абе те хората тогава ходят на море )

П.П. И стига с тези големи букви, ОК?
              SapFiConsultant.com

Коментар

Това е предварителна информация, което цитираш. Финалните данни са на +, т.е. ПЧИ са повече от предварително оповестените.
                Провери данните за изминалите години ;-)
                Нима?

БНБ - Платежен баланс януари-юли PDF

Преките чуждестранни инвестиции в страната за отчетния период по
                предварителни данни
                са 2847.3 млн. евро (8.7% от БВП), като са по-малко с 478.6 млн. евро от инвестициите за същия период на 2007 г. (3325.9 млн. евро, 11.5% от БВП). Те покриват 62.5% от дефицита по текущата сметка, при 107.5% за януари – юли 2007 г. Постъпленията от инвестиции в недвижими имоти са с 205.2 млн. евро (19%) по-малко спрямо януари – юли 2007 г., като достигат 874.3 млн. евро (30.7% от преките инвестиции за периода).
                Та с колко се различава от твоята цифра ? Незнам какви са ти намеренията...
                ;-)

Коментар

Това е предварителна информация, което цитираш. Финалните данни са на +, т.е. ПЧИ са повече от предварително оповестените.
                  Нима?

БНБ - Платежен баланс януари-юли PDF

Преките чуждестранни инвестиции в страната за отчетния период по
                  предварителни данни са 2847.3 млн. евро (8.7% от БВП), като са по-малко с 478.6 млн. евро от инвестициите за същия период на 2007 г. (3325.9 млн. евро, 11.5% от БВП). Те покриват 62.5% от дефицита по текущата сметка, при 107.5% за януари – юли 2007 г. Постъпленията от инвестиции в недвижими имоти са с 205.2 млн. евро (19%) по-малко спрямо януари – юли 2007 г., като достигат 874.3 млн. евро (30.7% от преките инвестиции за периода).
                  Та с колко се различава от твоята цифра ? Незнам какви са ти намеренията...
                  SapFiConsultant.com

Коментар

Insider-a, незнам от къде цитираш

Платежен баланс БНБ януари-август PDF

Преките чуждестранни инвестиции в страната за отчетния период по предварителни данни са 2980.5 млн. евро (8.8% от БВП), като са по-малко с 1173.6 млн. евро от инвестициите за същия период на 2007 г. (4154.1 млн. евро, 14.4% от БВП). Те покриват 62.5% от дефицита по текущата сметка, при 123.7% за януари – август 2007 г. Постъпленията от инвестиции в недвижими имоти са с 277.8 млн. евро (22.4%) по-малко спрямо януари – август 2007 г., като достигат 960.6 млн. евро (32.2% от преките инвестиции за периода).
                    Та лошото е, че инвестициите във финансови услуги са кредити на българи в балонирани имоти.

+ не купувайте имоти от чужденци

Коментар

• Insider-a, незнам от къде цитираш

Платежен баланс БНБ януари-август PDF

Преките чуждестранни инвестиции в страната за отчетния период по предварителни данни са 2980.5 млн. евро (8.8% от БВП), като са по-малко с 1173.6 млн. евро от инвестициите за същия период на 2007 г. (4154.1 млн. евро, 14.4% от БВП). Те покриват 62.5% от дефицита по текущата сметка, при 123.7% за януари – август 2007 г. Постъпленията от инвестиции в недвижими имоти са с 277.8 млн. евро (22.4%) по-малко спрямо януари – август 2007 г., като достигат 960.6 млн. евро (32.2% от преките инвестиции за периода).
                      Та лошото е, че инвестициите във финансови услуги са кредити на българи в балонирани имоти.

+ не купувайте имоти от чужденци
                      SapFiConsultant.com

Коментар

• Първоначално изпратено от toto
                        Първоначално изпратено от ПешоКенин
                        В момента се вижда коя държава е стабилна и коя не. Вие си пишете глупостите по форума ама фактите говорият ;-)

И се радвайте, че в България няма никакви проблеми за разлика от Исландия, Унгария, Украйна, Аржентина и т.н., много от които доскоро бяха доста преди нас.
                        наистина ли така мислиш?!
                        Притеснявам се за тебе
                        Вместо да се притесняваш за Пешо иди пусни едно ТОТО2. Това е единствения ти шанс да спечелиш пари :-)))) хахахахаха

Пълно с депресанти :-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

1) Забележете - ръст на ПЧИ
                          Ех защо пяхме "Комунизма си отива, спете спокойно деца" Като дори и този форум е пълен с комунисти...

INSIDER-A, защо лъжеш така нагло за ПЧИ????

И би ли ми казал какво разбра за ФПП, или пак имаш работа и те е срам да кажеш как долно манипулираш при срив на печалбата и срив на ваканционните имоти да изкарваш нещата розови.
                          Чети по-внимателно! Отгоре има цитат на отговорни НЕАНОНИМНИ личности.

Коментар

1) Забележете - ръст на ПЧИ
                            Ех защо пяхме "Комунизма си отива, спете спокойно деца" Като дори и този форум е пълен с комунисти...

INSIDER-A, защо лъжеш така нагло за ПЧИ????

И би ли ми казал какво разбра за ФПП, или пак имаш работа и те е срам да кажеш как долно манипулираш при срив на печалбата и срив на ваканционните имоти да изкарваш нещата розови.

Коментар

• Не би трябвало ако има ред.

Фондовете са на бебешка възраст, така че не е фатално.... да се реорганизират, изкупят ..... за стотинки, да банкрутират и да се създадат нови.
                              Това е живота. Никой и нищо не е застраховано на 100%.
                              След края на кризата всеки ще бъде малко по-мъдър и не толкова наивен и доверчив.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПешоКенин
                                В момента се вижда коя държава е стабилна и коя не. Вие си пишете глупостите по форума ама фактите говорият ;-)

И се радвайте, че в България няма никакви проблеми за разлика от Исландия, Унгария, Украйна, Аржентина и т.н., много от които доскоро бяха доста преди нас.
                                наистина ли така мислиш?!
                                Притеснявам се за тебе

Коментар

Working...
                                X