IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка жилище срещу бедствия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi
    Мадам Клео, за мен е чест нашата кратка среща!

Първо има 2 вида:
    - със самоучастие / до 5% за сметка на клиента и Застрахователят покрива разликата, ако е по-голяма щетата/ <-- предполагам, че тази не Ви интересува, макар че е по-еФтина;
    - без самоучастие / попрочети общи условия, че не ми се пишат ферманите на различните застрахователи/:
    -- пожар, природни бедствия;
    -- земетресение / зависи от населеното място - БГ е на 4 зони разделена, типа строителство, етажност;
    -- кражба, грабеж, вандализъм / 3 различни риска /;
    -- гражданска отговорност към трети лица / символична премия /.

Това е накратко! Има компании, които лятото минават на промоция, също при някои има значение дали сумата е платена еднократно и правят отстъпка. Някои поемат по време на промоция и пожар от късо съединение, всичко е субективно въпреки Общите условия към полицата.

Моят съвет е, ако намерите качествен човек, който да си разбира от професията и да го е правил с години да се обърнете към такъв. Ако е и застрахователен посредник / брокер / още по-добре, понеже има още една степен на юридическа защита по 2-те страни на договора и той гледа интереса на клиента, а не на Застрахователя. / Цената е една и съща без значение от избрания вариант/.

Важни са хората, тях търсете!!

Поздрави и успех!

П.П. Понеже няма детайли и въпросът е общ, ще отговоря и аз общо с риск да предизвикам недоволство от останалите: За момента добре стоят при Имуществено застраховане Алианц и Булстрад, т.е. плащат добре и като премия стоят добре.

Сорка, ако съм засегнал някои колеги, но това ми е личния опит.

не съм съгкласен с това което си написал .. за самоучастията .. в повечето компании има самоучастие само за Риска "Земетресение" и то е 2 % от общата застрахована сума по полицата ( Пример ако имаш жилище за 100 000 евро и то погина напълно в следствие на заметесене то компанията би трбвало да ти изплати 98 000 евро.) тези 2 % са си за твоя сметка някои компании предварително ще ти обяснят за самоучастието ... няма 2 вида полици със 5 или каквото и да било самоучастие ( може в точно определена компания но иначе НЕ )

Коментар

• смятам, че поне тази застраховка трябва да стане задължителна и много ме хващат бесовете, когато стане наводнение и се почне голямото реване за това как ДЪРЖАВАТА трябва да построи къщи на "пострадалите"!!! да не би г-жа/г-ца Емел Етем да пуска дъжда?!

безумно е да прекарваме 1-2 часа в колите и те задължително да са застраховани, а там където прекарваш живота си и спиш и всичко ценно ти е накуп - не!!!!

лично мнение, нямам акции или взаимоотношения със ЗК

Коментар

• Re: Застраховка жилище срещу бедствия

Първоначално изпратено от Cleo
        Здравейте, търса добър застраховател за застраховка на голям апартамент. Интересува ме най-вече да е такъв застраховател, който при бедтвие да ми изплати договорената сума и да покрие по-висока стойност, за което нямам нищо против да платя висока премия.

Според вас, има ли надеждни застрахователи и кои са те?
        "GENERALI" - имат много добри комбинирани полици Домашно имущество и са без самоучастие имат и гражданска отговорност включена в полицата.
        За какви лимити става дума.
        Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Мадам Клео, за мен е чест нашата кратка среща!

Първо има 2 вида:
          - със самоучастие / до 5% за сметка на клиента и Застрахователят покрива разликата, ако е по-голяма щетата/ <-- предполагам, че тази не Ви интересува, макар че е по-еФтина;
          - без самоучастие / попрочети общи условия, че не ми се пишат ферманите на различните застрахователи/:
          -- пожар, природни бедствия;
          -- земетресение / зависи от населеното място - БГ е на 4 зони разделена, типа строителство, етажност;
          -- кражба, грабеж, вандализъм / 3 различни риска /;
          -- гражданска отговорност към трети лица / символична премия /.

Това е накратко! Има компании, които лятото минават на промоция, също при някои има значение дали сумата е платена еднократно и правят отстъпка. Някои поемат по време на промоция и пожар от късо съединение, всичко е субективно въпреки Общите условия към полицата.

Моят съвет е, ако намерите качествен човек, който да си разбира от професията и да го е правил с години да се обърнете към такъв. Ако е и застрахователен посредник / брокер / още по-добре, понеже има още една степен на юридическа защита по 2-те страни на договора и той гледа интереса на клиента, а не на Застрахователя. / Цената е една и съща без значение от избрания вариант/.

Важни са хората, тях търсете!!

Поздрави и успех!

П.П. Понеже няма детайли и въпросът е общ, ще отговоря и аз общо с риск да предизвикам недоволство от останалите: За момента добре стоят при Имуществено застраховане Алианц и Булстрад, т.е. плащат добре и като премия стоят добре.

Сорка, ако съм засегнал някои колеги, но това ми е личния опит.

Коментар

• Застраховка жилище срещу бедствия

Здравейте, търса добър застраховател за застраховка на голям апартамент. Интересува ме най-вече да е такъв застраховател, който при бедтвие да ми изплати договорената сума и да покрие по-висока стойност, за което нямам нищо против да платя висока премия.

Според вас, има ли надеждни застрахователи и кои са те?
            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
          Working...
          X