IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка жилище срещу бедствия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TTTSPS
    Първоначално изпратено от Императорът
    То се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!
    за 28 лева застраховка по добре без нея .....
    Бе казах го като примерна цифра, не се впрягайте... :-) Колко според тебе е застраховска на обикновена селска къщичка, дето, като изключим цената на земята, струва няколко хиляди?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В повечето е 85%, както и да е, всички искат "идеалния" вариант, ама той все още не е измислен, понеже струва пари, а малцина са готови да ги дадат у БГ-тУ

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
        Всеки си решава сам за себе си, аз не давам "акъли" на клиентите си!

При Земетресение няма 100% от Застр. сума също, в никоя компания и ... ?
        100%няма , но 98% има в повечето само ако клиента не иска този риск да се подлимитира за да плати по малко разбира се :-)

Коментар

• Всеки си решава сам за себе си, аз не давам "акъли" на клиентите си!

При Земетресение няма 100% от Застр. сума също, в никоя компания и ... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            За около 160-250 хил. Застр. сума, толкова излиза една свястна застраховка - към 600 кинта, може и разсрочено / на 2-3-4 вноски/.

Мастър Император визира при лимит до 5-10 хил. / недвижимото/ къща със самоучастие на клиента, може да се влезе в подобна цифра при някои компании. Прав е, пак е нещо!

По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето!
            В случай на земетресение какво правим с този лимит ..... или на пълната стойност или нищо .. ако иска само имуществото Ок
            Не ви ли писна да правите нещата на половина или ще си платиш и ще имаш пълно покритие или няма да правиш нищо .. защото при полица за 28 лв и имаме каквото и да било събите познай дали клиента ще бъде удовлетворен от компанията( която и да е тя ) и размера на обещетението което ще получи , да не отварям скобка за ПОДзастраховането

Коментар

• За около 160-250 хил. Застр. сума, толкова излиза една свястна застраховка - към 600 кинта, може и разсрочено / на 2-3-4 вноски/.

Мастър Император визира при лимит до 5-10 хил. / недвижимото/ къща със самоучастие на клиента, може да се влезе в подобна цифра при някои компании. Прав е, пак е нещо!

По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето!

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB
                Първоначално изпратено от TTTSPS
                То се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!
                28 кинта? За мойта къща искат 600...
                600 за какво ? сграда имущество какви рискове ?

Коментар

• Първоначално изпратено от TTTSPS
                  28 кинта? За мойта къща искат 600...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Коментар

• То се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
                        Благодаря за всички отговори.
                        Мисля, че ,тъй като едно жилище е ценно нещо като пазарна стойност е редно да се застрахова.

Така е, жилище да си на днешно време, драги зрители! Може и тенекия ... все пак "тенекиеното" застраховане е на първо място по статс у БГ-тУ, демек автомобилното.

Клео, правени са опити в цял свят да се "оцени" човешкия живот и .... се е оказало, че е безценен / стигнали до някакви милиарди тъпанарите на "парче"/ !

Нормално е: първо тенекията, после тухлите и накрая живота ... ще го извървим и този път.

П.С. За всеки приоритетите са различни и мастър Император да не осъжда толкова остро, иначе ще му люсна една водка на масата, нищо че ми е колега

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
                          смятам, че поне тази застраховка трябва да стане задължителна и много ме хващат бесовете, когато стане наводнение и се почне голямото реване за това как ДЪРЖАВАТА трябва да построи къщи на "пострадалите"!!! да не би г-жа/г-ца Емел Етем да пуска дъжда?!

безумно е да прекарваме 1-2 часа в колите и те задължително да са застраховани, а там където прекарваш живота си и спиш и всичко ценно ти е накуп - не!!!!

лично мнение, нямам акции или взаимоотношения със ЗК
                          Напълно съгласен !!! Всяка година идиотската ни държава хвърля купища мангизи да възстановява ЧАСТНИТЕ имоти на разни диви селяни, че и на мангали, струпали незаконно колибите си до някоя река... Българинът трябва най-после да си набие в кухата кофа, че държавата не му е майка-кърмилница и щом е пълнолетен и дееспособен, трябва сам да си носи отговорностите. Застраховката на обикновена селска къща е смешна сума, нека цените на имотите не ви лъжат, защото в тях основна тежест има парцелът.
                          Отделно на всички софиянци тоже препоръчвам застраховка природно бедствие, защото рано или късно земетресението ще ни удари и ще стане грозно.

Имам взаимоотношения със ЗК, защото работя в една такава, но застраховам човеци, а не имущества.

ПОСЕТЕТЕ МОЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН САЙТ

Коментар

• Благодаря за всички отговори.
                            Мисля, че ,тъй като едно жилище е ценно нещо като пазарна стойност е редно да се застрахова.
                            Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoHcKaMyXa
                              Първоначално изпратено от marandi
                              Мадам Клео, за мен е чест нашата кратка среща!

Първо има 2 вида:
                              - със самоучастие / до 5% за сметка на клиента и Застрахователят покрива разликата, ако е по-голяма щетата/ <-- предполагам, че тази не Ви интересува, макар че е по-еФтина;
                              - без самоучастие / попрочети общи условия, че не ми се пишат ферманите на различните застрахователи/:
                              -- пожар, природни бедствия;
                              -- земетресение / зависи от населеното място - БГ е на 4 зони разделена, типа строителство, етажност;
                              -- кражба, грабеж, вандализъм / 3 различни риска /;
                              -- гражданска отговорност към трети лица / символична премия /.

Това е накратко! Има компании, които лятото минават на промоция, също при някои има значение дали сумата е платена еднократно и правят отстъпка. Някои поемат по време на промоция и пожар от късо съединение, всичко е субективно въпреки Общите условия към полицата.

Моят съвет е, ако намерите качествен човек, който да си разбира от професията и да го е правил с години да се обърнете към такъв. Ако е и застрахователен посредник / брокер / още по-добре, понеже има още една степен на юридическа защита по 2-те страни на договора и той гледа интереса на клиента, а не на Застрахователя. / Цената е една и съща без значение от избрания вариант/.

Важни са хората, тях търсете!!

Поздрави и успех!

П.П. Понеже няма детайли и въпросът е общ, ще отговоря и аз общо с риск да предизвикам недоволство от останалите: За момента добре стоят при Имуществено застраховане Алианц и Булстрад, т.е. плащат добре и като премия стоят добре.

Сорка, ако съм засегнал някои колеги, но това ми е личния опит.

не съм съгкласен с това което си написал .. за самоучастията .. в повечето компании има самоучастие само за Риска "Земетресение" и то е 2 % от общата застрахована сума по полицата ( Пример ако имаш жилище за 100 000 евро и то погина напълно в следствие на заметесене то компанията би трбвало да ти изплати 98 000 евро.) тези 2 % са си за твоя сметка някои компании предварително ще ти обяснят за самоучастието ... няма 2 вида полици със 5 или каквото и да било самоучастие ( може в точно определена компания но иначе НЕ )
                              Не ми се влиза в безмислени дебати, колега! Чети Общите условия на Застр. компании и се съгласявай с тях, а не с мен!

Поздрави!

Коментар

• Застраховка "Домашно имущество по Програми"

Застраховка 'Домашно имущество по програми' предлага широк пакет от покрития:

Основно покритие:

• Пожар
                                • Природни бедствия
                                • Изтичане на вода от тръби
                                • Експлозия
                                • Падане на въздушно превозно средство и/или части от него
                                • Удар от транспортно средство

Пълно покритие (в допълнение към основното покритие):

• Кражба чрез взлом или грабеж
                                • Лична злополука
                                • Счупване на стъкла
                                • Гражданска отговорност към трети лица
                                • Разходи за потушаване на пожара
                                • Разходи за почистване на останки
                                • Щети на сградата и имуществото вследствие кражба чрез взлом до определени лимити
                                • Застраховане на възстановителна стойност

Допълнително покритие:
                                • Земетресение

Размерът на застрахователната премия зависи от:

• квадратурата на застрахованото имущество (разгърната площ на застрахованото имущество)
                                • местоположение на апартамента (първи, междинен или последен етаж, партер, мазе, сутерен)
                                • вид програма в зависимост от вида на строителство (обикновено, добро, много добро или луксозно)
                                • избор на покритие (основно, пълно или допълнително)

Предимства на застраховка "Домашно имущество по програмите"

• Много добър пакет от застрахователни покрития
                                • Денонощна услуга „Домашен Майстор”
                                • Конкурентна цена
                                • Възможност за разсрочено плащане без допълнително оскъпяване

Коментар

Working...
                                X