Първоначално изпратено от TTTSPS
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховка жилище срещу бедствия
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marandiВсеки си решава сам за себе си, аз не давам "акъли" на клиентите си!
При Земетресение няма 100% от Застр. сума също, в никоя компания и ... ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandiЗа около 160-250 хил. Застр. сума, толкова излиза една свястна застраховка - към 600 кинта, може и разсрочено / на 2-3-4 вноски/.
Мастър Император визира при лимит до 5-10 хил. / недвижимото/ къща със самоучастие на клиента, може да се влезе в подобна цифра при някои компании. Прав е, пак е нещо!
По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето!
Не ви ли писна да правите нещата на половина или ще си платиш и ще имаш пълно покритие или няма да правиш нищо .. защото при полица за 28 лв и имаме каквото и да било събите познай дали клиента ще бъде удовлетворен от компанията( която и да е тя ) и размера на обещетението което ще получи , да не отварям скобка за ПОДзастраховането
Коментар
-
За около 160-250 хил. Застр. сума, толкова излиза една свястна застраховка - към 600 кинта, може и разсрочено / на 2-3-4 вноски/.
Мастър Император визира при лимит до 5-10 хил. / недвижимото/ къща със самоучастие на клиента, може да се влезе в подобна цифра при някои компании. Прав е, пак е нещо!
По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyBПървоначално изпратено от TTTSPSПървоначално изпратено от ИмператорътТо се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от TTTSPSПървоначално изпратено от ИмператорътТо се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътТо се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!
Коментар
-
То се знае - приоритети на всеки различни и това е право на човеците, но селякът, който вместо веднъж в годината да даде 28 кинта, за да си застрахова домът, е предпочел да ги изпорка в кръчмата, после да не реве държавата да му помага, когато реката му отнесе къщата !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от CleoБлагодаря за всички отговори.
Мисля, че ,тъй като едно жилище е ценно нещо като пазарна стойност е редно да се застрахова.
Така е, жилище да си на днешно време, драги зрители! Може и тенекия ... все пак "тенекиеното" застраховане е на първо място по статс у БГ-тУ, демек автомобилното.
Клео, правени са опити в цял свят да се "оцени" човешкия живот и .... се е оказало, че е безценен / стигнали до някакви милиарди тъпанарите на "парче"/ !
Нормално е: първо тенекията, после тухлите и накрая живота ... ще го извървим и този път.
П.С. За всеки приоритетите са различни и мастър Император да не осъжда толкова остро, иначе ще му люсна една водка на масата, нищо че ми е колега
Коментар
-
Първоначално изпратено от be_googleсмятам, че поне тази застраховка трябва да стане задължителна и много ме хващат бесовете, когато стане наводнение и се почне голямото реване за това как ДЪРЖАВАТА трябва да построи къщи на "пострадалите"!!! да не би г-жа/г-ца Емел Етем да пуска дъжда?!
безумно е да прекарваме 1-2 часа в колите и те задължително да са застраховани, а там където прекарваш живота си и спиш и всичко ценно ти е накуп - не!!!!
лично мнение, нямам акции или взаимоотношения със ЗК
Отделно на всички софиянци тоже препоръчвам застраховка природно бедствие, защото рано или късно земетресението ще ни удари и ще стане грозно.
Имам взаимоотношения със ЗК, защото работя в една такава, но застраховам човеци, а не имущества.
ПОСЕТЕТЕ МОЯТ ПРОФЕСИОНАЛЕН САЙТМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от KoHcKaMyXaПървоначално изпратено от marandiМадам Клео, за мен е чест нашата кратка среща!
Първо има 2 вида:
- със самоучастие / до 5% за сметка на клиента и Застрахователят покрива разликата, ако е по-голяма щетата/ <-- предполагам, че тази не Ви интересува, макар че е по-еФтина;
- без самоучастие / попрочети общи условия, че не ми се пишат ферманите на различните застрахователи/:
-- пожар, природни бедствия;
-- земетресение / зависи от населеното място - БГ е на 4 зони разделена, типа строителство, етажност;
-- кражба, грабеж, вандализъм / 3 различни риска /;
-- гражданска отговорност към трети лица / символична премия /.
Това е накратко! Има компании, които лятото минават на промоция, също при някои има значение дали сумата е платена еднократно и правят отстъпка. Някои поемат по време на промоция и пожар от късо съединение, всичко е субективно въпреки Общите условия към полицата.
Моят съвет е, ако намерите качествен човек, който да си разбира от професията и да го е правил с години да се обърнете към такъв. Ако е и застрахователен посредник / брокер / още по-добре, понеже има още една степен на юридическа защита по 2-те страни на договора и той гледа интереса на клиента, а не на Застрахователя. / Цената е една и съща без значение от избрания вариант/.
Важни са хората, тях търсете!!
Поздрави и успех!
П.П. Понеже няма детайли и въпросът е общ, ще отговоря и аз общо с риск да предизвикам недоволство от останалите: За момента добре стоят при Имуществено застраховане Алианц и Булстрад, т.е. плащат добре и като премия стоят добре.
Сорка, ако съм засегнал някои колеги, но това ми е личния опит.
не съм съгкласен с това което си написал .. за самоучастията .. в повечето компании има самоучастие само за Риска "Земетресение" и то е 2 % от общата застрахована сума по полицата ( Пример ако имаш жилище за 100 000 евро и то погина напълно в следствие на заметесене то компанията би трбвало да ти изплати 98 000 евро.) тези 2 % са си за твоя сметка някои компании предварително ще ти обяснят за самоучастието ... няма 2 вида полици със 5 или каквото и да било самоучастие ( може в точно определена компания но иначе НЕ )
Поздрави!
Коментар
-
Застраховка "Домашно имущество по Програми"
Застраховка 'Домашно имущество по програми' предлага широк пакет от покрития:
Основно покритие:
• Пожар
• Природни бедствия
• Изтичане на вода от тръби
• Експлозия
• Падане на въздушно превозно средство и/или части от него
• Удар от транспортно средство
Пълно покритие (в допълнение към основното покритие):
• Кражба чрез взлом или грабеж
• Лична злополука
• Счупване на стъкла
• Гражданска отговорност към трети лица
• Разходи за потушаване на пожара
• Разходи за почистване на останки
• Щети на сградата и имуществото вследствие кражба чрез взлом до определени лимити
• Застраховане на възстановителна стойност
Допълнително покритие:
• Земетресение
Размерът на застрахователната премия зависи от:
• квадратурата на застрахованото имущество (разгърната площ на застрахованото имущество)
• местоположение на апартамента (първи, междинен или последен етаж, партер, мазе, сутерен)
• вид програма в зависимост от вида на строителство (обикновено, добро, много добро или луксозно)
• избор на покритие (основно, пълно или допълнително)
Предимства на застраховка "Домашно имущество по програмите"
• Много добър пакет от застрахователни покрития
• Денонощна услуга „Домашен Майстор”
• Конкурентна цена
• Възможност за разсрочено плащане без допълнително оскъпяване
Коментар
Коментар