Първоначално изпратено от seaman40
Разбира се във всеки сектор на икономиката могат да се оптимизират нещата, така че да изкарваш максимум пари с минимум наети, но докато заплатите са ниски работодателите не са притиснати да го правят.
Предвид, че 2/3 от БВП идва от услугите, е редно да се взима в предвид и какви са цените на услугите...С колко келнери и готвачи ще направиш единица оборот е въпрос на цени на продукта и на ниво на заплати на келнери и готвачи. И понеже никой не мери производителността, като брой продадени основни ястия на единица персонал картинката малко се изкривява.
Като говорим за производителност, не е лоша идея администрацията да мине на делегирани бюджети – за определена работа, конкретни пари. Бас държа че ще я вършат и с по-малък щат.
Изобщо тази ниска производителност е добра ”новина” – преди наистина да опрем до виетнамците, има какво още да се направи
Коментар