IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• един съвет от мен
    всички застрахователи плащат ако иска ви е основателен! т.е. риска е покрит по полицата, има застрахователно събитие и доказани с документи количествено измерими щети за вас!
    това което ви трябва е добър посредник (най- добре брокер), който не само ще ви сключи полицата, но ще ви посочи конкурентрите предимства на отделните компании, особеностите и не толко явните моменти в отделните продукти и най важното- при щета ще ви съдейства да предявите претенцията си какво трябва!

когато знаете какво да очаквате- няма начин нещо да ви изненада

жалко е че в повечето случай липсата на съдействие от посредника директно се пренася в негатив на застрахователя.
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Рискова застраховка живот (без разните му спестовни елементи). Бих искал някакво мнение за коректността на застрахователите при настъпване на застрахователното събите. Или е все тая - ДЗИ, Алианц, Граве.

Коментар

• Провери каква е доходността за 2008, ще бъдеш изненадан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
          Има доста народ от застрахователния бизнес в този форум. А въпроса е и към други, които просто се интересуват. Някой получавал ли е годишен баланс по така наречената застраховка живот със спестовен елемент на Алианц. Доколкото си спомням, докато бяха България изпращаха писмо, какво се е случило с паричките ви през годините?
          Мерси.
          Баланс - не, но са ми казвали от Алиац, че доходността е 6% за напр за 2007. Приспадат се от годишната данъчна основа, което също е +

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
            Дават и са длъжни да го правят, просто хартиените носители и разноските по тях вече се заменят с он-лайн услуги с цел "олекотяване" на административните разходи, които наистина доста се забавиха при тях.

Да по тел може да се изиска винаги и в писмен вид също, но вече се повтарям
            Верно. Месрси, ще пробвам. Таман ми припомни, че забравих да се откажа от хартиената фактура на телефона

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Ехх - ако и при пирамидите (например албанските) хората си получаваха парите после...
              Сори, но сравнението ти е крайно неудачно. А и ако мислиш, че човекозастраховане пирамида, защо си се застраховал?
              Ами чул та господ. Обаче принципа е същия, обезщетенията на предните се покриват с вноските на следващите. Ако и ситните букви са по йезуитски написани и печалбата не лоша. Ама не четеш ли другите теми, какви апокалиптици са се занизали. Разпад на цивилизацията се очаква.

Коментар

• Дават и са длъжни да го правят, просто хартиените носители и разноските по тях вече се заменят с он-лайн услуги с цел "олекотяване" на административните разходи, които наистина доста се забавиха при тях.

Да по тел може да се изиска винаги и в писмен вид също, но вече се повтарям

Коментар

• Ехх - ако и при пирамидите (например албанските) хората си получаваха парите после...
                  Сори, но сравнението ти е крайно неудачно. А и ако мислиш, че човекозастраховане пирамида, защо си се застраховал?

А при нас инфо за парите си можеш да получиш по всяко време - просто си имаме сайт за тая цел. :-)
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да не ви засегна, за мен си е голяма пирамида застраховането, ама е необходимо зло. Сключих е с ясното съзнание, че нито ще забогатея, нито ще ме лекува недай си боже, ама не боли да си имам. Плащам вноска годишно за определен период и имам застрахователно покритие ако се гътна, пропорционално на цялата сума. Като свърши периода парите си ги получавам с няква лихва ако са ги управлявали добре. Е туй е въпроса как да получа текуща информация. Мога по телефона ама мисля по закон трябва да дават.

Коментар

Има доста народ от застрахователния бизнес в този форум. А въпроса е и към други, които просто се интересуват. Някой получавал ли е годишен баланс по така наречената застраховка живот със спестовен елемент на Алианц. Доколкото си спомням, докато бяха България изпращаха писмо, какво се е случило с паричките ви през годините?
                      Мерси.
                      Въпросната компания подготвяше он-лайн подръжка за следене по индивидуалните партиди на клиентите си, който наистина се позабави.

Ако не е изпратена подобна справка в писмен вид, не е проблем да се изиска от компанията и да се предостави. Дано коректно са обяснени понятията върху какво се начислява годишната доходност съобрано избрания продукт.

Поздравчета!

Коментар

Мерси.
                        Какво имат предвид под "човекозастраховка со спестовен елемент"? Термин заинтересува ме... :-)

...щото като чуя спестяване, да се оттърва от една визуална представа не мога - представям си гувичник-касичка, в която някой ревностно пуска жълти стинки...

Коментар

• Има доста народ от застрахователния бизнес в този форум. А въпроса е и към други, които просто се интересуват. Някой получавал ли е годишен баланс по така наречената застраховка живот със спестовен елемент на Алианц. Доколкото си спомням, докато бяха България изпращаха писмо, какво се е случило с паричките ви през годините?
                          Мерси.

Коментар

• Re: Какво търсиш?

Първоначално изпратено от Pastir
                            Първоначално изпратено от Cash Runner
                            Pastir, голяма грешка ще направиш, ако сключиш такава застраховка. Ако те интересува защо, ще те насоча малко - това са финансови продукти за финансово неграмотни хора.
                            Очаквах да се появи некой с теория как 5 % са смешно малка доходност, но честно казано не се интересувам от предложението ти. Аз целя да си купя малко сигурност, а не да забогатявам.
                            И аз опасявам, драги, че 5% ще окажат твърде ниска доходност... :-(
                            Проблем че цяла световна финансова система толкова гнила, че човек или трябва храбро да играе или хич да не играе...
                            ...и винаги трябва да бяга от държавните пари... ;-)

Cash Runner - ти какво всъщност би предложил, че ме заинтересува? :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Хенри Чарлз Буковски
                              Първоначално изпратено от nes-best
                              Pastir promili sa ti mozaka.Sled edna godina se varni vav foruma
                              i pro4eti predoprejdeniqta.
                              ( dopuskam 4e si broker i si reklamira6 zastrahovkite)
                              По вероятно е да е агент а не брокер
                              Их дейба, тоз форум ни направи ебати недоверчивото племе.

Спирам с коментарите по темата, защото разговора взе да отива в грешна посока.

Живи и здрави и УбаФ Викенд на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от nes-best
                                Pastir promili sa ti mozaka.Sled edna godina se varni vav foruma
                                i pro4eti predoprejdeniqta.
                                ( dopuskam 4e si broker i si reklamira6 zastrahovkite)
                                По вероятно е да е агент а не брокер

Коментар

Working...
                                X