IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка със спестовен характер или не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IJAN Разгледай мнение
    Не застраховайте имуществото си в ГРАВЕ БЪЛГАРИЯ.Не изплащат задълженията си срещу нанесени щети-просто те пуската да пиеш една студена вода.Мога да кача и номера на полицата за да не се тълкува като антиреклама.Не знам как е при тях животозастраховането , но не изплащат застраховки при щети на имоти.За мен са една пирамида в застраховането на домашно имущество.
    Пусни жалба в КФН! Ако имаш основание ще ги накарат да ти платят

    Коментар


    • Граве

      Не застраховайте имуществото си в ГРАВЕ БЪЛГАРИЯ.Не изплащат задълженията си срещу нанесени щети-просто те пуската да пиеш една студена вода.Мога да кача и номера на полицата за да не се тълкува като антиреклама.Не знам как е при тях животозастраховането , но не изплащат застраховки при щети на имоти.За мен са една пирамида в застраховането на домашно имущество.

      Коментар


      • Забил съм 10% за леснота с цел да разбера как смята това. А иначе 10% ще направят на кукуво лято вероятно, това е ясно. Маранди мерси за разяснението. Договорът съм го чел няколко пъти доста внимателно и той не дава отговор на моите въпроси.

        Коментар


        • Кой продукт на Алианцът предвижда 10% годишно, ърм? :-) Имат нещо като нашето нещо ли?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от voodooHunter
            Някой може ли да ми обясни формулата по която се смята тази прословута доходност - по долу се вижда резултата от калкулатора на Алианц за 5 годишна застраховка със сума 10000 и доходност 10%. Не мога да разбера обаче как се получават числата произведени от калкулатора. Маранди, знаеш ли формулата?
            Бебе сладко, май не четеш внимателно какво ти пишат 'орицата

            Размерът на допълнителната лихва зависи от прихода от инвестиции на математическия резерв, който Компанията Х управлява през срока на договора и затова не е известен предварително.

            Затова по калкулаторите, на които цъкаш винаги пише примерна год. доходност

            Писах ти, че математическия резерв не е равен на откупната стойност на полицата, а малко по-висок. А, колко точно за всеки отделен случай? Ами не съм актюер в тази Компания, не знам

            П.П. Обикновено тия "нещица" относно резерва и управлението му се пази от Компаниите по-стриктно от разработките на Наса

            Чиърс!

            Ако си попрочетеш договорът по-внимателно съм сигурен че тия неща са ти отбелязани някъде по Общите условия.

            Коментар


            • Някой може ли да ми обясни формулата по която се смята тази прословута доходност - по долу се вижда резултата от калкулатора на Алианц за 5 годишна застраховка със сума 10000 и доходност 10%. Не мога да разбера обаче как се получават числата произведени от калкулатора. Маранди, знаеш ли формулата?

              Тарифа Тарифа 20
              Срок на застраховката 5 години
              Застрахователна сума 10000 лв/EUR/USD
              Тип на премията Разсрочена
              Примерна год. доходност 10 процента
              Процент индексация 0 процента


              Година Откупна стойност Допълнителна лихва
              1 1149.00 лв/EUR/USD 21.84 лв/EUR/USD
              2 3175.00 лв/EUR/USD 175.70 лв/EUR/USD
              3 5322.00 лв/EUR/USD 493.45 лв/EUR/USD
              4 7595.00 лв/EUR/USD 996.50 лв/EUR/USD
              5 10000.00 лв/EUR/USD 1708.60 лв/EUR/USD

              Коментар


              • само дето не работи и не на вашия сайт, а на на КД секюритис

                поздрави!
                застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                http://www.broko.bg/blog

                Коментар


                • При нас човекът може да влезе в сайтът на компанията и да си сметне доходността, само да знае кога е вкарвал сухо, вярно е, че може по-опростено да се стори - иначе може да поиска официално извлечение, след като направи една година от начало на договор.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от voodooHunter
                    Маранди, мило експертче :-), правилно се ориентира в ситуацията. Моята конкретна теза е, че тая хубава доходност трябва някъде регулярно да я виждам и да ми я обявяват. Примерно във web site, от сорта на този който имат за пенсионното си осигуряване, или с писъмце веднъж годишно, пак както пенсионното. Ако ме ориентираш къде мога да видя обявена доходността на Алианц Застаховка Живот, спестовна, Тарифа 20 за последните 4 години ще съм ти много благодарен... И да поясня, че отлично зная че не му е основния смисъл на този продукт спестяването, нищо че така го рекламират, но държа да си знам спестените финанси към всеки момент. Да, добре, имам откупната стойност, но аз ли да си смятам останалото и да се чудя за %-та? И защо трябва да се мъкна до клоновете им, за да им подавам молби за информация наместо да ми го пращат веднъж годишно?!
                    Ърмм, те са длъжни да я обявяват 'орицата по закон в началато на всяка година и да я публикуват поне в един ежедневник с тираж над 50к. Обикновено това става края на януари или началото на февруари.

                    От 2005 уж трябваше да заработи он-лайн съпорта по тия продукти подобно на пенсионните партиди, които визираш, ама нещо сопа към днешна дата, конкретно за тази компания.

                    По памет в евра:

                    2008 - 3%
                    2007 - 5.5%
                    2006 - 6%
                    2005 - 7% , нещо такова бяха + 0.5%, ако бъркам в някоя от годините.

                    П.П. Няма молби вече има заявления или искане Изискай да ти разпечатат движението на партидата към днешна дата, там ще е посочена натрупаната доходност / капитализирана / до сега.

                    Чиърс - хихихи

                    Коментар


                    • Маранди, мило експертче :-), правилно се ориентира в ситуацията. Моята конкретна теза е, че тая хубава доходност трябва някъде регулярно да я виждам и да ми я обявяват. Примерно във web site, от сорта на този който имат за пенсионното си осигуряване, или с писъмце веднъж годишно, пак както пенсионното. Ако ме ориентираш къде мога да видя обявена доходността на Алианц Застаховка Живот, спестовна, Тарифа 20 за последните 4 години ще съм ти много благодарен... И да поясня, че отлично зная че не му е основния смисъл на този продукт спестяването, нищо че така го рекламират, но държа да си знам спестените финанси към всеки момент. Да, добре, имам откупната стойност, но аз ли да си смятам останалото и да се чудя за %-та? И защо трябва да се мъкна до клоновете им, за да им подавам молби за информация наместо да ми го пращат веднъж годишно?!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от voodooHunter
                        Маранди, ето виж официалния отговор който ми е даден:

                        Благодарим Ви за избора на Алианц.

                        По избраните от Вас животозастрахователни продукти ЗАД Алианц България Живот не предлага справка по електронен път за спестовната част на застраховката. Това се налага от спецификата на продуктите. Платените от Вас застрахователни премии се заделят в различни резерви – за спестовна част и за покриване на рисковете по полицата. Допълнителната доходност зависи от доходността на инвестиционния портфейл на ЗАД Алианц България Живот, който от своя страна подлежи на регулация и ограничения от страна на Комисията за финансов надзор. Допълнителната доходност се начислява по спестовната част на застраховките веднъж годишно, след изтичане на календарната година. Справка за начислената всяка година допълнителна доходност можете да получите в представителствата на Алианц. Откупната стойност на Вашите застраховки след като те придобият право на откуп, може да намерите на последната страница на Вашата полица.
                        Накратко електронно го нямат, а в прeдставителството на Алианц с което работя ме гледаха като извънземно, трудно ме разбраха какво искам и единственото което ми предоставиха е колко пари съм им внесъл по месеци.
                        Бебе сладко, трудно ми е да коментирам казус, за който нямам данни

                        Като цяло, гледаш си откупната стойност, както са ти написали 'орицата по полицата си, после прасваш ориентировъчно 5% над нея и ще си получиш приблизително математическия резерв по годините на спестовния план. За миналата година Алианц конктретно определеха само 3% доходност за лева, евро и долари, това е за "Живот и Рента" продуктите им, т.е. от т.нар. техническа лихва, която е сбор от гарантирана и негарантирана, негарантираната е 0 за миналата годинка и остана само гарантирана от 3%.

                        Понеже пишеш, че си на месечни вноски, предполагам че си на Тарифа 20 Динамика, но може и да греша

                        Чиърс!

                        П.П. Не е основната идея доходността на подобни продукти, а поетите рискове, които се покриват, а и не знам кой и как те е консултирал, обикновено някои от колегите в името на "рекорда" придават на някои от продуктите качества, които те нямат и най-често украсяват в доходността.

                        Тази доходност се начислява върху математическия резерв, а не върху внесените премии и с течение на времето откупната стойност "наваксва" разликата с внесените премии, като в началото на периода "ножицата" е най-голяма.

                        Коментар


                        • Маранди, ето виж официалния отговор който ми е даден:

                          Благодарим Ви за избора на Алианц.

                          По избраните от Вас животозастрахователни продукти ЗАД Алианц България Живот не предлага справка по електронен път за спестовната част на застраховката. Това се налага от спецификата на продуктите. Платените от Вас застрахователни премии се заделят в различни резерви – за спестовна част и за покриване на рисковете по полицата. Допълнителната доходност зависи от доходността на инвестиционния портфейл на ЗАД Алианц България Живот, който от своя страна подлежи на регулация и ограничения от страна на Комисията за финансов надзор. Допълнителната доходност се начислява по спестовната част на застраховките веднъж годишно, след изтичане на календарната година. Справка за начислената всяка година допълнителна доходност можете да получите в представителствата на Алианц. Откупната стойност на Вашите застраховки след като те придобият право на откуп, може да намерите на последната страница на Вашата полица.
                          Накратко електронно го нямат, а в прeдставителството на Алианц с което работя ме гледаха като извънземно, трудно ме разбраха какво искам и единственото което ми предоставиха е колко пари съм им внесъл по месеци.

                          Коментар


                          • Не знам кой я е измислил, но кефи. Има вариант човекът да плаща вноските само до половината на срокът.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • императоре, кой е продукт мениджър на рисковата?
                              застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
                              http://www.broko.bg/blog

                              Коментар


                              • Така е, информация се дава, друг е въпросът дали човекът има нагласата да избере инвестиционен човекозастрахователен продукт.
                                Сега връщам от среща с евентуална бъдеща клиентка на моя колежка, връткахме я на шиш час и половина - не ще и не ще, но като и казахме за новият продукт, веднагически се нави...
                                Хора всякакви един вид.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X