IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка на база БГ взаимен фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Явно си вътре в нещата, но ще ти отговоря с удоволствие.

Който иска компания со сто и кусур годишна история - да отиде в АИГ или ИНГ - хляб и пазар има за всички. Само че при техните продукти с 4-5% доходност малко ще се поозъбят накраят - ако средногодишната инфлация е 10% или не дай боже повече. От друга страна КД тоже има международен лиценз, следователно изпълнява нужните изисквания не по-зле от останалите - а това означава финансова стабилност, силен презастраховател, гаранционен фонд и т.н., така че каква разлика има? Ърм? 30-те процента и аз ги смятам надценени дългосрочно, макар и от настоящият момент е въпрос на време кога ще правим по 100-200% на година - достатъчно е борсата, с основен индекс безпричинно паднал от 1900 на 300, просто да тръгне нагоре. А "над 30%" просто няма в нашите оферти - и аз призовавам клиентите да не обръщат внимание на оптимистическият вариант.
    Отделно самата гъвкавост на нашият продукт дава възможност на клиентите да сменят фондовете (от нискорисков към високорисков и обратно), така че да защитават парите си при нови борсови кризи за в бъдеще. Да не говорим, че след две години можеш да се откажеш по всяко време - май при повечето компании нямаш такъв вариант...
    Да, приемаме и по-рискови хора, така е - АИГ например не застраховат професионални спортисти. Просто с нашият продукт, нашата доходност можем да си го позволим - докато на компаниите, инвестиращи основно в ДЦК, за които облигациите са върхът на рисковостта, им треперят с извинение гащите, да не би да се минат... и като се има предвид тяхната консервативност, разбирам ги !!!

А текучество има във всички компании, вярвай ми... :-)
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравейте на всички коментиращи приятната тема за КД
      много се възхищавам на ентусиазма и вярата на Императора в качеството на продуктите. принципно погледнато идеята на фондполицата е гениално проста! лошото е, че от добрата идея до добрата пазарна репутация има дълъг път изпълнен с много работа от добри професионалисти!
      не бих се отнесла сериозно към компания, която
      - с няколко месечна история се опитва да ме убеди в сигурността на 30 годишна инвестиция!
      -която в примерната си оферта посочва прогнозна доходност от над 30% годишно и прави жалките ми 50лв на месец да изглеждат 1,5 млн. в края на срока.
      - праща до мен "изискване" за допълнителна информация зле форматирано и с неясно предназначение;
      - приема мен и физически здравото камикадзе в еднакъм рисков клас, просто щото не и пука за професионални или спортни рискове
      - сменя мениджърите си като носни кърпи...
      ... има ли нужда да продължавам...
      застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
      http://www.broko.bg/blog

Коментар

• И още един съвет, драги - на работа ходи ВИНАГИ изтупан.
        Ти от кого би си купил финансов продукт на стойност десетки хиляди - от някой с костюм и връзка или от някой с изтъркани дънки и черна тениска с Гробарят на нея? ;-)

Коментар

• Драги ми Императоре,

Благодаря за изчерпателния ти отговор на моите, може би за тиеби тъпи въпроси.
          Има много истина в това, което твърдиш с думите си, но във всяка една от тях мога да открия двузначен смисъл. В мумиентъ не бих искал да си мислиш че се заяждам или ниещу от сортъ, просто исках да се убедя в думите на човек, който е в бранша и знае пътя, по-който да вкара кинтите на хората в касата на КД и тя да работи за клиентите си, а и за себе си естествено. Накара ме да се посмея и да се позабавлявам с твоя отговор. Благодаря ти за мнението ти и се надявам да имам и аз този късмет да продавам със същия късмет тези инвестиционни продукти
          С удоволствие бих се видел с тебе да поговрим, но съм в другия край на милата ни Родина. Утре ще требе да се изтупам, че ген.директора искал да се запознае с консултатите от клона Благодаря ти още веднъж за поясненията, полезни са ми.

Коментар

• Драги ми колега по две линии Мартилиусов,

озадачавам сериозно, че минал при нас обучение и ми задаваш такива въпроси, дума да няма.

Разбира се, за тия работи най-добре твой мениджър да запиташ (не знам от коя агенция си), но аз на твои основни въпроси ще отговоря - не само зарад теб, но и зарад други туканка четящи, да.

1. Гаранция-Франция, както казали умни хора. Само че обикновеният емпирически опит сочи, че инвестицията от този тип (акции) в дългосрочен план винаги е печеливш. Какво гарантирам на мои клиенти ли? Нищо - но им давам мой личен пример - аз от 10 години на БФБ и сега, въпреки тази нечовешка криза, още съм на плюс !!! А за 30 години? Който иска гарантирана доходност - има класическа човекозастраховка - и другите компании имат и ние тоже имаме, ама защо ли никой не я иска? Ърм? - Ами защото, драги, при 5% гарантирана годишна доходност ти имаш сигурност - СЪС СИГУРНОСТ СИ ВЪТРЕ - защото ако инфлацията е 12% средногодишно? При договор со срок 20 години какво става? От вноската за първата година трябва 20 пъти да извадиш по 7%, от тази за втората - 19 път по 6% и т.н. Сещаш се какво става накраят ли? А ако пукне човекът на 19-тата година? Ми я има пари за погребение, я не - камо ли нещо да остане за злочестите му детенца и вдовицата неутешима !!! Просто тази игра, ако не я играеш храбро, вътре си - койту играй - пичели, който ни играй - ни пичели, както каза веднъж Божественият.
            Отделно обяснявам на мои клиенти за моментно състояние на Борса - на какви нива е била преди 15 мисеца и къде е сега - и как се развивала икономика през това време. Тоест - всяка криза е временна, а потнциалът за растеж от тия нива е чудовищно голям. Колко ще продължи кризата? - Ами колкото по-дълго, толкова ПО-ДОБРЕ за нашите клиенти - сещаш защо !!! Ако си правиш кисело зеле, на каква цена искаш да си купиш зелетата - на 2 кинта или на 20 стинки (какъвто пример дава Т.Т. ;-) )
            2. За борсовите кризи - не забравяй, че управляваме три фонда с различно ниво на риск. Докато борсата се срина, клиентите ни, инвестирали във Фонд Облигации, са загубили само под 2% от мангизите си. Фондовете могат да се сменят по желание на същите - тоест клиентът при борсов ръст може да инвестира в акции, при срив - да прехвърля в облигации и да защитава инвестицията си - после пак в акции - тоест да хваща само възходящите трендове - това не са ли те научили?
            3. Аз разбира се имам от нашата човекозастраховка, именно защото съм инвеститор. Ако сам не вярваш в продуктът, който предлагаш, как ще го предлагаш? И ако хората не ти вярват, това сигурно е защото усещат, че ти сам не си вярваш.
            4. За думите - не казвам "застраховка", а защита - на застраховка коренът е "страх" и хората се сещат за мутри с бухалки. И не казвам спестяване - това звучи като прасенце касичка, а инвестиция - защото ние не спестяваме сухото на хората в прасенца касички, а ги ИНВЕСТИРАМЕ. Спестяването е лоша идея, откак търгуваме со хартийки вместо со златце, а в моментът частните валути, в които инвестираме ние, са много по-сигурни откъм покритие, отколкото държавните. Ако държим парите на хората в пари ( ;-) ) просто ще си прецакаме клиентите - инфлацията ще ги изяде.
            5. Ужасно много грешиш и за инвеститорите - повечето ми клиенти са такива - от този сайт. Обяснявам що. Примерно - сега ти решаваш да сториш нещо за твоя сигурност и твое бъдеще - имаш два варианта - сам да играеш на борса или да си направиш човекозастраховка. Можеш да отделяш по един бон на година. Ако инвестираш и вкараш 1000 кинта на БФБ и след 6 месеца се утрепеш при някоя катастрофа - с колко ще разполага семейството ти? - Ми с този 1 бон, а ако има ръст борсата - да речем с 1568 кинта. А ако си си направил една сосна човекозастраховка - с райдери за злополука на макс? Внесъл си само една вноска, тоя 1000 кинта - ама семейството ти ще вземе към 60 000 от твоята смърт... има разлика, нали? разбираш ли - застраховката не пречи на инвестицията - тя допълва портфейлът на инвеститорите - защото получават едновременно и защита, в случай на непредвидени случаи, а заедно с това и парите им се инвестират, както биха постъпили с тях и самите те. А и всички ли разбират от инвестиране? Ърм? - При нас с това занимават специалисти.

Сори, ама не знам какво си слушал на обучението... ако от София си (пиши ми ако щеш на лични от коя агенция си), можем да се видим лично да поговорим.

Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Пастиров и Трабанзов - нямате представа колко грешите и двамата - со най-убави чувства ви го казвам... :-)

А за клиентите - само това -

а не това -
              За много години момчета и момичета. Отдавна не се бях вясвал в инвестора, а за първи път взимам участие в темите по застраховането.

Импе, към теб основно (не атака, а търся оборване на възражение )

КД обещава ли на своите клиенти след 20 години, ако естествено клиентът е жив и е на финалната права? А наистина би ли успяла да си изпълни обещаното? Те живи примери още нямат...

Кой гарантира в КД Живот, че аз ще имам доходност 35% или било то дори 20%. Май никой. Ей тва не мислиш ли, че е голяма черна дупка в животозастраховането въобще в света? Другото, ако да речем това е черна и много дълбока дупка, в която най-големите оптимисти се опитват да продадат даден продукт и да натикат най-големия песимист в нея, какво би ги изкарало от нея, ако в края на периода за дадения песимист последните 5 години са били трагични за борсата? Ти какво гарантираш въобще на твоите потенциални клиенти?
              Може би е нужно на лична, но ти ако не беше застраховател би ли си направил такова чудо и защо (не ми говори за златните яйца и кокошката дето ги снася, че продължавам да я търся тая кокошка и аз).
              Когато сключва даден клиент определна застраховка от тези на КД, получава ли план, по който всичко му идва мотамо, освен полицата която получава, там няма разяснени схеми. единствено само, когато ти предлагат услугата.
              Та, ходих на обучението към КД, курса преминах, и вече дори се опитвам да продам някой продукт. Но първо е въпрос аз да повярвам в тоя продукт, да ме накара да предам по веригата това доверие, което аз имам към него, ама аз такова все още трудно изграждам, поради многото въпросителни, които незнайното далечно бъдеще дава. КД предлагат наистина интересен продукт, може би и с право си е спечелил наградата в 2007 година, но пак за КД е важно клиентите да повярват, аз това нещо в българина незнам ще доживея ли да го видя, като черта - доверието. И да ти кажа мисля че с право има за що да не вярваме, та ние сме майстори по всичко, все много ги разбираме, все всичко знаем, а джобовете ни пак празни. Самата система в тая област нещо не е с правилна политика на управление ми се струва и самите консултанти са голяма част неграмотни.
              Друг проблем....Мисля, че вместо да се предлага на потенциалния средностатистически потребител ЗАСТРАХОВКА е по-добре да се набляга на някоя от думите ИНВЕСТИРАНЕ, СПЕСТОВНОСТ или ДОХОДНОСТ (която пак за жалост няма определна точна стойност, а витаещото в неясното бъдеще неизвестното "х". Колкото до играещите на борсата то, с тях приказките ще свършат, но те пак ще са на друго мнение, защото самите те се чувстват на нивото на застрахователите. Защо да не печелят сами и да се чувстват достатъчно силни, че ако не дай си боже се стигне до болница или нещо кофти да не му пука да изтелги някой лев от борсата и да си оправи болежките.
              Имам още мнооого въпроси към теб, за да успея да се убедя в тоя тип инвестиране (заСТРАХоване), че да стартирам годината за КД с добър резултат! Благодаря ти предварително и много успехи на всички във всяко начинание!

Коментар

• Пастиров и Трабанзов - нямате представа колко грешите и двамата - со най-убави чувства ви го казвам... :-)

А за клиентите - само това -

а не това -

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  Ако годишната доходност е по-ниска от годишната инфлация, значи животозастраховката изяжда сухото на клиентът. Ако клиент има договор за 28 години, със 7% годишна доходност, при средногодишна инфлация 15% и вземе та пукне на 27-ата година - какво ще получи семейството му? Ще има ли колкото за един ковчег?
                  Дългосрочен животозастрахователен договор без защита на кинтите е безмислица.
                  Аз се хванах с ИНГ на 5% гарантирана доходност за 20 години. Полицата е еврова, а 15 % инфлация в Еврозоната е нещо немислимо... Въпрос на няколко години е и инфлацията в България да стигне нормални нива.

Живи и здрави в средата на 40-те се надявам да съм млад пенсионер и по пример на британците, които се заселват в български села, мисля да си купя един коптор в някоя бананова република . Или пък Куба, месечната заплата там е 15-20 долара, дали нема да го раздавам тежко .
                  То хубаво 5% доходност- ама виж точно как ти я гарантират и дали е върху парите, които внасяш или върху математическия резерв, че има едни специфики и хората малко се заблуждават, но добре е, че си си направил застраховка при всички положения.

Коментар

Ако годишната доходност е по-ниска от годишната инфлация, значи животозастраховката изяжда сухото на клиентът. Ако клиент има договор за 28 години, със 7% годишна доходност, при средногодишна инфлация 15% и вземе та пукне на 27-ата година - какво ще получи семейството му? Ще има ли колкото за един ковчег?
                    Аз се хванах с ИНГ на 5% гарантирана доходност за 20 години. Полицата е еврова, а 15 % инфлация в Еврозоната е нещо немислимо... Въпрос на няколко години е и инфлацията в България да стигне нормални нива.

Живи и здрави в средата на 40-те се надявам да съм млад пенсионер и по пример на британците, които се заселват в български села, мисля да си купя един коптор в някоя бананова република . Или пък Куба, месечната заплата там е 15-20 долара, дали нема да го раздавам тежко .

Коментар

Всяка една класическа застраховка ти дава абсолютна сигурност.
                      Със сигурност си вътре.
                      Всяка една застраховка "Живот" спестовна ти дава абслютна "0". Вътре си и още как. Ако ще да е обвързана с миграцията на сините китове, ползата е все една и съща - "0"

Коментар

• Всяка една класическа застраховка ти дава абсолютна сигурност.
                        Със сигурност си вътре.

Коментар

Първоначално изпратено от Tradanza
                          Май Алианц си останаха спрасителен остров. Другите застрахователи кучета ги яли
                          Какво предлагаш на Алиансаджиите, ърм? ;-) Какво им хвалиш, че чак остров?

Отдавна не бях влизал в таз тема, но ми хрумна да река нещо покрай кризата - както в целият свят държавите масово печатат сухо, за да спасяват закъсали бамки и компании - частните валути остават единствено убежище - защото те имат много по-реално покритие.

Комическо е, че колкото по-сигурни стават кинтите против фалшифициране, толкова повече самите правителства ги фалшифицират - в свръхчеловечески мащаби. Или поне в нечеловечески мащаби... :-( ;-)
                          Нищо не предлагам на Алиансаджиите Просто изказвам мнение Тях май криза не ги лови Иначе в момента по - сигурно от държавното няма, затова - АИГ

Коментар

• Спорна нова Девета година на всички колеги - и нека все повече Българи осъзнаят ценността на нашите продукти !!! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
                              Май Алианц си останаха спрасителен остров. Другите застрахователи кучета ги яли
                              Какво предлагаш на Алиансаджиите, ърм? ;-) Какво им хвалиш, че чак остров?

Отдавна не бях влизал в таз тема, но ми хрумна да река нещо покрай кризата - както в целият свят държавите масово печатат сухо, за да спасяват закъсали бамки и компании - частните валути остават единствено убежище - защото те имат много по-реално покритие.

Комическо е, че колкото по-сигурни стават кинтите против фалшифициране, толкова повече самите правителства ги фалшифицират - в свръхчеловечески мащаби. Или поне в нечеловечески мащаби... :-( ;-)

Коментар

• Ако годишната доходност е по-ниска от годишната инфлация, значи животозастраховката изяжда сухото на клиентът. Ако клиент има договор за 28 години, със 7% годишна доходност, при средногодишна инфлация 15% и вземе та пукне на 27-ата година - какво ще получи семейството му? Ще има ли колкото за един ковчег?

Коментар

Working...
                                X