IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Застраховка на база БГ взаимен фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• не се нахвълям, а съм обективна и не съм разочарована, тъй като тази компания работи по начина по която я прогнозирам. това което твърдя е, че колкото повече знаеш, толкова по- обективна е преценката ти. не виждам противоречие между твоята и моята позиция, а само асиметрия с наличната информация

между другото, ако беше прочел по- добре, какво съм написала, нямаше да се гордееш с 0,01% вероятност. но както казвам, каквато компанията, такъв и служителя и спора е безсмислен!
    както и да е... уважавам упоритостта ти!
    застраховането НЕ Е занаят, а ПРОФЕСИЯ!
    http://www.broko.bg/blog

Коментар

• Ами тогава си направи справка в КФН, щом информацията е публична, не виждам къде е проблемът. Моите мениджъри ми казаха да не давам толкова конкретна информация тук, това е. И внимавай с вероятностите, защото 0.01-ният процент е верният... Щом сме длъжни да предоставяме такава информация, поискай си я, нали си клиентка... свържи се с твоят консултант и му задай въпросите си.

Вече почна и сама да си противоречиш. Както ти казах - пределно ясно ми е защо така се нахвърляш срещу нас... но никой не ти е гарантирал печалби, а ако агентът ти го е сторил, то той е бил некоректен.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• императоре, самоиронията е хубаво нещо. тя до определена степен показва че осъзнаваш какво не е наред. и с цел да се позабавлявате и днес, още малко обучение
        презастрахователната програма не е тайна, най малкото няма нормативно основание тя да е такава. даже напротив тя е условие да бъде даден и поддържан лиценза за извършване на дейността, и на всеки три месеца цедираната премия по презастрахователни се отчита към кфн. в тоя ред на мисли възниква въпроса защо е поверителен вашия? възможни са две решение
        1. не желаете да се асоциирате с вашия презастраховател, което е малко нелепо и смешно като се има предвиш кой е
        2. просто не знаеш кои е и какъв ангажимент е поел към вас (с 99,99% вероятност)
        и двата случая са достатъчно красноречиви за качеството на бизнеса, който правите.
        между другото, при големите компании на пазара тази информация можеш да я получиш дори и писмено при поискване

Коментар

• Маранди - въпросът ти ме заинтересува и поразпитах. Останах доволен като консултант и клиент, но за злочестина не ми позволиха да публикувам информацията, сори...
          За разликата между продуктите - при единият има известен риск от загуба, при другият (класическият) загубата е сигурна... така че всеки да си избира... ;-)
          divinesweet - не само че не изнервям, но и ти благодаря... днес добре се позабавлявахме в офисът на твой гръб... ама ти не го вземай навътре де...

Коментар

• Ърмм,

почти всички Застрахователи работят по формулата на Кетле относно ръста и теглото, а наскоро един от рядко ерудиран клиент ме "светна" за разликата между занятие/професия ( досега изобщо не бях забелязвал този нюанс по заявленията )

Имперов,

на какъв % презастраховате в Мюних Ре, ако не е тайна и какво точно презастраховате от продукта си?

П.П. Никой не оспорва появилата се нужда на пазара от подобен продукт, който не предлага само словенската компания в БГ. По-интересно е дали ще "издържи" на времето, понеже малко ми напомня на едни други доскорошни продукти, пуснати от инвестиционните баМки в УСА и всички знаем докъде я докарахме досега, че и "купона" още не е свършил. Дано не съм прав!

Коментар

• чудя се защо се изнервяш!? дали не е от липса на аргументи

Коментар

• За общите условия - препоръчвам ти да ги прочетеш още веднъж, ама внимателно, защото имаш доста бели петна. Ако не оценяваме рисковостта на клиентите, защо според теб искаме от тях данни за професия, заболявания, ръст, тегло и т.н.? - За кеф може би?
                В бизнесът си, но не познаваш един продукт, а си правиш трудът да го критикуваш. Продължавай да предлагаш класическа застраховка, щом не се боиш, че клиентите някой ден ще ти търсят сметка, защо в краят на периодът получават пари колкото за чифт нови хубави обувки. От моите клиенти недоволни няма.
                И аз вече съм ти поставил диагнозата - купила си си фондполица преди година и нещо при по-високи борсови нива и сега се чудиш в кой форум да ревеш... ама така е - който търси доходност, поема риск, а който търси сигурното в тия дългосрочни продукти със сигурност ще е вътре - казвам ти го не като застраховател, а като инвеститор, който има понятие от финанси - надолу съм обяснил поне 18 пъти защо.
                Може и да разбираш от застраховане, но не и от пари - да не говорим че изопачаваш информация - в нашият офис вече масово пристигат документи за индексация - никой няма толкова висок процент... лично отношение на КД към теб може би? ;-) Или за ефект попресилихме нещата?

Маранди - съчувствам ти - и те разбирам - човек като работи по-дълго с някого, почва да го приема като близък...

Коментар

• не е проблем че стават клон, даже е добро решение, но номера е да разбираш и извън правия текст кой занимаващ се с дългосрочен бизнес, минава скъпа лицензионна процедура, и година и нещо по- късно се сеща, че има и по евтино решение. два са възможните отговори- не познава добре пазара или прави лоши дългосрочни прогнози
                  както и да е...
                  няма нещо което да ме притеснява, поради факта, че вече ги познавам достатъчно добре купих си застраховка за да разбера как работят и дали си заслужава да я предлагам на мойте клиенти. извода е ясен няма нужда да го пиша
                  а за общите условия- това ми е работата, да ги чета добре много помага между другото, що не пробваш!? но както ти казах и преди, само да вярваш- не стига, трябва и да знаеш
                  все пак не е лошо човек с такъв хъс да се отнася към работата си, заслужава уважение!

Коментар

• Ами там са ти обяснили защо КД стана на клон от независимо дъщерно дружество - това не променя абсолютно нищо за нашите клиенти !!! Погледни отново - най-големите човекозастрахователи (ИНГ и АИГ са КЛОНОВЕ !!!)
                    Пратили са ти писмо - много хубаво - прочети си пак договорът - индексация равна на инфлационен процент !!! Щом има висока инфлация, значи има и висока индексация. Би трябвало да се радваш, че при този пазар, ще инвестираш повече. И защо мислиш, че нашите фондове държат всичките си активи в ценни книжа? Винаги има доста големи (даже излишно големи) суми под форма на депозити - за изплащане на евентуални обезщетения. Кой е казал, КД не оценява професионалните рискове на клиентите? Няма такова нещо - отново те хващам в измисляне на небивалици. Какво имаш да кажеш за Mюних Ре?

Въобще задай конкретен въпрос, който те притеснява (виждам, клиентка си на КД), за да може да ти се отговори конкретно - защото засипваш темата с невярна или изопачена информация.

Ще проверя какво си съчинила утре.

Коментар

• е лиценза мина от втория път. що ли? а доколко разбирам от новините скоро ще си го върнет обратно (http://www.insurance.bg/news/?cat=ne...=1&sn_id=77136)
                      - за индексацията 14,52% в прав текст с изрично изпратено до мен писмо о чудо! и писмен факт между другото))
                      а затова кои е вътре и кой вън е без особено значение.
                      - о! тая поредна заблуда за "първи години" и чудото след тях- за по- грамотни финансисти рисковата премия се плаща върху сумата под риск, т.е. разликата между гарантираната сума и натрупания резерв. а познай какво става като падне стойността на фонда. каква става разликата!? само в първите години ли е възможно или борсата/а от там и фонда стават стабилни след петата!? смешки, като цялата бг кд история!
                      оценката на риска дори и само за покритие на риска смърт не може да не се базира на професионални или спортни рискове. просто пазара работи така и именно това е разликата между застраховане и обещания ама ти си вътре- не може да не знаеш как работят мюних ри. останалото е безотговорна пазарна практика и сляп оптимизъм че пазара ще върви все нагоре. ако няма отговорен ъндеррайтинг, значи или компанията търси бързи приходи на всяка цена или просто всички плащат безсмислена по- скъпа цена за риска. и двата случая са за сметка на клиента! простичко, ама е добре да се знае
                      дали почнах да говоря на език който не разбираш между другото... или е по- лесно просто да вярваш, пред това да знаеш!?

не кал а факти)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                        Първоначално изпратено от marandi
                        Ърм,

при мен за няма и месец досега 2 фатални края на клиенти, Имперов

Просто "нещата" си се случват, успех на колегите с бизнеса и по-малко подобни събития!
                        Съчувствам ти - да не би лош късмет да носиш, ърм ? :-(
                        При над 500 клиенти досега искаш да кажеш, че вината е в мен, така ли?

П.П. Де да можех да предотвратявам ПТП или инфаркт, ама .... прости ми Имперов, не мога.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                          Ърм,

Просто "нещата" си се случват, успех на колегите с бизнеса и по-малко подобни събития!
                          Съчувствам ти - да не би лош късмет да носиш, ърм ? :-(

Коментар

• Ърм,

Коментар

• За немският гигант - смяташ ли, че КД би получила лиценз за упражняване на дейност в ЕС,ако всичко не бе о`к?
                              - смяната на фондове веднъж в година без пари, после такса неголяма - а няма да си сменяш фондовете ежеседмично?
                              - нямам намерение да навлизам в подробности, знаеш, фирмена тайна - ще кажа само, че рисковият дял се удържа в първите години (ако човек погледне калкулаторите ни, това е очевадно), да не говорим, че част от рисковете се плащат отделно, ако клиентът си поръча такова покритие.
                              - Няма такова чудо като индексация над 15%, минимумът е 5% - а ако клиентът не иска индексация, никой не го кара насила.

Май-май не си толкова вътре в нещата, колкото мислех - тръгна към небивалиците... нищо лично, ама недей да ни каляш с измислици... :-)

Коментар

• - презастраховател- айде да позная с какъв договор-сърплъс над колко самозадържане!?) вече усещам силата на немския гигант на своя страна!!
                                - да, може да се ограничат рисковете със смяна на фондовете, но колко пъти е без пари!? а таксите за това има ли ги някъде!? или има време...
                                - ама каква доходност за покритие на вариациите в риска!? ти май не разбираш кое формира цената на застраховката! т.е. колко плаща застрахования за покритието на избраните от него рискове. щом това го приемате без пари, наистина има "интересна доходност" но за компанията може би
                                - няма нужда да говорим и за компенсацията на инфлацията в тая компания и чудноватата им индексация с над 15%, няма да уточнявам как точно го правят, щото е дълга и пародийна тема...
                                нищо лощо за кд словения или където и да е било, но българската реализация е смешна! може би затова българското ще става клон явно налагането на нау- хау е задължително.

Коментар

Working...
                                X