IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По мое мнение фондовете на пазара, които са собственост на силни чуждестранни играчи са ИНГ и ДСК. За Алианц не съм сигурен дали не е франчайзинг тук и дали не се управлява само от българи. Така че не бих се доверил на тях.

    Коментар


    • алианц или ING. останалите са бъларски и няма гаранция, че като се пенсионираш още ще ги има. Не забравяйте че тук не се търси доходност, а сигурност.

      Коментар


      • Хубава тема и доста интересни мнения. Ето моето:
        1. Доверие- вдъхва доста недоверие. Натрупаха доста прилична доходност първоначално правейки еднократен удар, който обаче не беше съвсем по правилата. От тук нататът ще им е трудно да бъдат едни гърди напред ако разчитат на подобни похвати и ако има кой да им го позволи, в което се съмнявам.
        2. Тимаджийските - покрай Ипото на Химимпорт дръпнаха здраво напред. От тук нататък на какво ще разчитат да дърпат така здраво пред всички? При тях най ме притеснява поговорката за вълка дето козината си не мени ..., ама се надявам с времето да ме опровергаят.
        3. Алианц- не е лесно да си последна дупка на кавала.
        4. ДЗИ- твърде отскоро са на пазара за да правим изводи.
        5. ING - доходност около средната в бранша, но ... със 150 годишна история и развиват пенсионноосигурителна дейност в десетки държави. Сравнително малки са на българския пазар което им дава предимство пред Алианц и Доверие оперирайки на БФБ.
        Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

        Коментар


        • Тази тема би трябвало да се дискутира, може би през следващата година когато доброволните фондове ще могат да бъдат разделени по рисков профил. Не виждам особен смисъл да се обръща внимание на суми около 300.00 лева натрупани в УФ, там нещата няма да се променят скоро. За ДФ ако някой има над 1000.00 - може и да се замисли как се инвестират парите му, разбира се и да е на около 30 гдини.
          На този етап каквото и да кажем след 3-4 години ще е коренно различно. Все пак, добре е че някой изобщо се интересува от пенсионно осигуряване на капиталов принцип.
          Аз лично участвам в ДФ и имам прилична сума там, но този актив не го смятам за част от инвестиционното ми портфолио. Участието ми там е по презумция / просто защото така трябва /.

          Нека всеки сам решава за себе си. Успех.

          Коментар


          • Ще приема, че въпросът ти е за ДПФ:
            1 вариант- търсиш стабилни ПОК- Доверие и Алианц са най- големите, но пък за сметка на това са изключетелно тромави и мен лично не ми допадат
            2 вариант- бързо развиващи се и с добра доходност- ING или някой от тимаджийските: ЦКБ-Сила или Съгласие.
            Тъй като всички споменати са сигурни дружества и парите ще са ти по сметката след 20-30 години, бих ти препоръчал втория вариант. Дружествата на ТИМ изглеждат изключително привлекателни, но ако си по- консервативно настроен...сам си прецени. Бъди сигурен, че изпълнения тип Вальо Топлото или разни пирамиди няма да има. ПОК-овете са сериозна работа.
            Успех
            ~МЕЧО~

            Коментар


            • аз предпочитам фондове управлявани от мениджмънт на банки
              и да не са много големи активите,че трудно се манипулира с тях
              за мен ДСК Родина е най-добър за момента
              а фондовете управляван от ТИМ са най-неперспективните в дългосрочен план

              Коментар


              • Re: Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

                Първоначално изпратено от elnet
                Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???
                Нямам идея кой да си избера като новоосигурен!!!
                Не уточняваш за задължителен или доброволен фонд питаш. По принцип парите на вложителите са добре защитени и на практика не могат да изгорят с някой Вальо Топлото Все пак за първия вариант /задължителен/ аз съм избрал Allianz като дългосрочна инвестиция, макар че имат много слаба доходност. За втория /доброволен/ бих се спрял на ЦКБ-Сила, ако искам доходност, но това си е мое мнение и не е препоръка. Разгледай им сайтовете, само 9 са, ако не греша, и ще се ориентираш.

                http://www.insurance.bg/company/?cat...all=acts&dir=3

                Коментар


                • Към Boiata:
                  Това не са ли моментни състояния на фондовете.
                  Интересува ме коя компания е най мощна - предполага се да има най много активи, история, ако е възможно и международно признание.
                  Иначе как да съм сигурен че утре няма някой Вальо Топлото да си открие сметка в Щатите с парите на осигурените(включително и моите)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Само чета
                    Първоначално изпратено от Investorrr
                    Ами много ясно кои са най-добри - тези с най-голяма доходност, кадърен мениджмънт и добри инвестиции - това са пенсионните фондовете управлявани от Съгласие, ЦКБ - Сила /тук съм аз/ и сега вече и Лукойл...средносрочно и дългосрочно Химимпорт не са подвели никого, никога...не е препоръка...
                    Малко подвеждащ текст относно Лукойл а?
                    Не се разбира дали той е от най-добрите или е от новите, управлявани от ТИМ.
                    Във всеки случай доходност 6,5% е подигравка, след като ти взимат 5% за управление. А дали новият собственик ще промени нещо... Затова своевременно се махнах от там.

                    Не е препоръка!
                    Имам предвид евентуално добър за в бъдеще, след като Химимпорт вземат нещата в тяхни ръце - даже очаквам да има някаква консолидация - три да станат в едно - поне такава е логиката..не е препоръка..

                    Коментар


                    • За мен ИНГ и ДСК са най-качествено управляваните фондове. За тези на ТИМ - имат висока доходност, но са силно зависими от портфейла на мажоритаря, което дългосрочно не е добър сигнал. За най-зле няма спор - Алианц взема малинката според мен.

                      Коментар


                      • Тук можеш да видиш стойностите на дяловете на пенсионните фондове. Ако имаш време и желание може да да си направиш само сметки за доходностите им.

                        http://www.fsc.bg/units.asp

                        Коментар


                        • Може би на вас ви е ясно, но тези фондове ще ги има ли след 20 - 30 години - тогава мисля да се пенсионирам. Препоръчаха ми ING ПОД - дали да се включа????[/img]

                          Коментар


                          • ...

                            Коментар


                            • УПФ " Доверие " - през 2006 г. имаше най голяма доходност от инвестиционната си дейност/мисля - около 19 %/. Има и най много приходи от пенсионни осигуровки.
                              Виж тук.
                              https://applications.nssi.bg/ppf/

                              Това не е препоръка. Аз не съм в този фонд, а в ЛукойлГарант / 2006 г. доходност около 3,5 %/ и то преди да стане собственост на Химимпорт.

                              Коментар


                              • Ами много ясно кои са най-добри - тези с най-голяма доходност, кадърен мениджмънт и добри инвестиции - това са пенсионните фондовете управлявани от Съгласие, ЦКБ - Сила /тук съм аз/ и сега вече и Лукойл...средносрочно и дългосрочно Химимпорт не са подвели никого, никога...не е препоръка...

                                Коментар

                                Working...
                                X