IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от S600AMG
    Първоначално изпратено от Super Стар
    До S600AMG - само да те светнем че MONBAT немат нищо общо с Варненските момчета Имайки впредвид ника ти не съм учуден от нивото на коментарите ти (гроздето е кисело)
    dobre shtom ti kazvash znachi shte pochna da ti viarvam. CHIM ne sa varnenci togava a marsianci i TIM ne sa varnenci a lunatici i tezi dve drujestva centalite ne sa im vuv varna i ne sa svurzani edno s drugo a se namirat na mlechnia put. Aide da ne si govorime za nivo na komentari, az taka si govoria, nedei ti da mi smiatash za umstvenia bagaj. Prosto sum po temperamenten i taka. Iadosvam se che iavno ne se gleda riska i drugi faktori a tuka v BG sichki sa kato ovce, meeeeee meeee meeeeee samo dohodnostta se gleda. No za tazi dohodnost kakuv e poetia risk mislil li si meeeee meeeee? mai ne. Shtoto kakto dnes ia ima, taka moje i da ia niama utre. Aide sus zdrave
    Притесняваш ме момче Изнервен си
    MONBAT - MONTANA BATERIES Намира се в гр. Монтана и е собственост на братя Бобокови - ПРИСТА ОИЛ гр.Русе. Мислех че няма форумец на който да се налага да обяснявам такава информация
    Извиняваи за закачката с ника ти просто съм фен на BMW

Успех на пазара ако си инвеститор (аз съм в Alianz за да не решиш че съм фен на Варненската група)

Коментар

• Алианц.....изкарват 4-5% годишна доходност, голяма далавера нема що.
      хахахахахахаха
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
        До S600AMG - само да те светнем че MONBAT немат нищо общо с Варненските момчета Имайки впредвид ника ти не съм учуден от нивото на коментарите ти (гроздето е кисело)
        dobre shtom ti kazvash znachi shte pochna da ti viarvam. CHIM ne sa varnenci togava a marsianci i TIM ne sa varnenci a lunatici i tezi dve drujestva centalite ne sa im vuv varna i ne sa svurzani edno s drugo a se namirat na mlechnia put. Aide da ne si govorime za nivo na komentari, az taka si govoria, nedei ti da mi smiatash za umstvenia bagaj. Prosto sum po temperamenten i taka. Iadosvam se che iavno ne se gleda riska i drugi faktori a tuka v BG sichki sa kato ovce, meeeeee meeee meeeeee samo dohodnostta se gleda. No za tazi dohodnost kakuv e poetia risk mislil li si meeeee meeeee? mai ne. Shtoto kakto dnes ia ima, taka moje i da ia niama utre. Aide sus zdrave

Коментар

• До S600AMG - само да те светнем че MONBAT немат нищо общо с Варненските момчета Имайки впредвид ника ти не съм учуден от нивото на коментарите ти (гроздето е кисело)

Коментар

• Не си прав. За предпочитане е пенсионните фондове да инвестират средствата в български компании. Така се стимулира българския бизнес и от там се увеличават доходите и ще получите и по-голяма заплата. Друга причина за да се инвестира в България е че все пак тук доходността от борсата в дългосрочен план (15-25 години) ще е значително по-висока отколкото в САЩ и Западна Европа, защото просто темпа ни на растеж е близо два пъти по-висок от техния и предполагам ще се запази по-висок от техния в следващите деситилетия. Не отричам диверсификацията, но нямам нищо против моя УПФ да участва и да придобие значително количество акции на ИПО, които тепърва предстоят, както и да си увеличи портфейла от дружествата които изброи.
            naprotiv prav sum, sorry. Do niakude si prav, no ne suvsem. Kakvo stava s riska!!!!!!!????? Kaji mi ti. Ne gi gledash kak CCB podkrepia vsichki timadjiski akcii? Vchera im udari ramo nagore na CHIM, MONBAT, GAZ, CCB da zatvoriat na gore, makar i da gi prodavaha drugite. Otdelno kaji mi ti, kakvo stava ako neshto se oburka s TIM? CCB finansira drugite firmi ot grupirovkata, te puk si durjat parite tam i t.n. zatvoren cikul. Tova stava i s POD-vete im. I sum siguren che povecheto ot tia t.nar. pensionni drujestva sa overweight v TIM akcii, sledovatelno tozi specifichen risk e ogromen i ako neshto stane, gorka im maika na osigurenite tam. Az shte gi gledam s kef, shtom sa tolkova lakomi i alchni. Che triabva na BFB da se investira, da. Diversificirano i s umeren risk. Tezi 3 poda, tova go izkl. kato variant i si vurtiat parite mejdu POD, banka, svurzani drujestva. Gledai 116 neprekusnato na koi pozicii stoi i podkrepia. taka e i s 108 za tehnite. Ne moje da me ubedish che e normalno dialovete na edin POD v ramkite na edin den da ima otklonenia do 1%. Izviniavai. Interesno mi e kakvo mislish ti. Az ne sum osiguren tam, shtoto ne iskam da izgurmia sled vreme. Osiguriavam se v edno ot ALLIANZ, DZI, ING, DOVERIE, bez da konkretiziram za da ne kajete neshto. No tova sa POD-ove koito sa dobri. Tia trite timadjiski POD-a, jelaia vi uspeh i dano gi ima oshte sled niakoia druga godina. Ako neshto stane s CHIM gledai dialovete im kak shte padnat s po 10-20% i togava kvo pravish ti? PIesh edna voda i mestish natatuk. Vij im otkloneniata, vij im riska, portfeila, aktivite i t.n. i posle ela i mi kaji za dohodnost. Tova e kato za capman max. nelikvidni akcii i kato reshish da izteglish po-goliama suma ottam, shte ti kajat sigurno ama to sega taka i taka malko shte padne COI shtoto triabva da prodademe, ako gi niamat tia pari cash. Za kvo govorime ..............
            [/quote]

Коментар

Първоначално изпратено от Investorrr
              Ами много ясно кои са най-добри - тези с най-голяма доходност, кадърен мениджмънт и добри инвестиции - това са пенсионните фондовете управлявани от Съгласие, ЦКБ - Сила /тук съм аз/ и сега вече и Лукойл...средносрочно и дългосрочно Химимпорт не са подвели никого, никога...не е препоръка...
              Aha iasno. A ti ot kolko do kolko rabotish za TIM? Otdelno niakoi ot vas zamislial li se e za sigurnostta? KOgato mi govorite za TIM napravo mi stava losho da vi slusham. Ima niakolko fonda sigurni u nas, ING, DOVERIE i ALLIANZ. Aide sushto moje i DZI. No za drugite ne se izlagaite. Makar che investiraite tam, posle da ne revete ako stane neshto s CHIM, MONBAT, GAZ, CCB i t.n. tezi shte se srinat i shte piete voda sus zahar kato se pensionirate ot alchnost. Ideiata e za sigurnost i po-malko dohodnost. Ne moje da mi govorite gluposti i v sushtoto vreme POD Sila, suglasie, lukoil da se lashkat s po 1% na den otklonenia. Tova normalno li e za edno PENSIONNO drujestvo? To e kato akcia tova. A za riska da ste mislili. Aide che mnogo me nervirahte, smeshni ste i iavno lakomi neinformirani horica, drebni dushici. Mislete mashtabno i long-term. DZI, ING, DOVERIE, ALLIANZ sa izbora na razumnite. Drugoto shte go gledam s interes kak shte..........................
              Opichaite si akula, vijte na zapad serioznite i sigurni fondove kolko dokarvat na godina.
              Като споменаваш ДЗИ имаш ли инфо какво стана с тях?След като не са част от сделката с белгийците а били продадени на друг инвеститор никой не каза кой е той?
              Life won't wait for you.

Коментар

Ами много ясно кои са най-добри - тези с най-голяма доходност, кадърен мениджмънт и добри инвестиции - това са пенсионните фондовете управлявани от Съгласие, ЦКБ - Сила /тук съм аз/ и сега вече и Лукойл...средносрочно и дългосрочно Химимпорт не са подвели никого, никога...не е препоръка...
                Aha iasno. A ti ot kolko do kolko rabotish za TIM? Otdelno niakoi ot vas zamislial li se e za sigurnostta? KOgato mi govorite za TIM napravo mi stava losho da vi slusham. Ima niakolko fonda sigurni u nas, ING, DOVERIE i ALLIANZ. Aide sushto moje i DZI. No za drugite ne se izlagaite. Makar che investiraite tam, posle da ne revete ako stane neshto s CHIM, MONBAT, GAZ, CCB i t.n. tezi shte se srinat i shte piete voda sus zahar kato se pensionirate ot alchnost. Ideiata e za sigurnost i po-malko dohodnost. Ne moje da mi govorite gluposti i v sushtoto vreme POD Sila, suglasie, lukoil da se lashkat s po 1% na den otklonenia. Tova normalno li e za edno PENSIONNO drujestvo? To e kato akcia tova. A za riska da ste mislili. Aide che mnogo me nervirahte, smeshni ste i iavno lakomi neinformirani horica, drebni dushici. Mislete mashtabno i long-term. DZI, ING, DOVERIE, ALLIANZ sa izbora na razumnite. Drugoto shte go gledam s interes kak shte..........................
                Opichaite si akula, vijte na zapad serioznite i sigurni fondove kolko dokarvat na godina.
                Нещо ми се струва че си изпускаш нервите
                Явно инфото за покупката на Лукоил-Грант доста те е притеснила
                но не се притесняваи и този които е пуснал тази тема в същия ден когато излезе новината е не по малко притеснен Така че успокои се не си сам

Коментар

• Заглавието на темата следва да се коригира по следния начин: "Коя песнсионноосигурителна компания/дружество е най-добра/добро?". Фондът не може да е добър, а мисля, че целта е да се сравнят управляващите фондовете ПОК/ПОД.

Коментар

• Да, дано да е така, от това което пишеш те интересува УФ. За сега от УФ печели само държавата , в лицето на НОИ и най-вече ПОД. Средностатистическата сума към момента събрана на едно лице в УФ е около 300.00 лева , не си струва да се коментира дори. Що се отнася до срока той е до три месеца след потписването ти на първия трудов договор - трябва да си избереш фонд / ПОД / иначе ще ти изберат на теб , така че не се притеснявай за срока. Има доста по-сложни неща за поправяне в пенсионно-осигурителната ни система.
                    Разбирам, че си в ранна възраст - дано положителните промени заработят и в твоя полза, а не само за ПОД и НОИ.
                    Успех ти желая.

Коментар

• Господине/госпожо НЕСТОР, де да бях такъв. Щото тия от фондовете едва ли се интересуват от дребни вложения. До колкото разбрах само от такси и проценти си докарват доста и то на гърба на данъкоплатеца. Просто имам достатъчно свободно време и интернет като се надявам да понауча нещичко от по умните глави. Това за сега ме интересува щото имало срокове за избор. А пък всеки има право да го гони параноята))
                      Пуснах темата от любопитство и ще я поддържам докато иммам интерес. Може даже да се окаже полезна

Коментар

Не си прав. За предпочитане е пенсионните фондове да инвестират средствата в български компании. Така се стимулира българския бизнес и от там се увеличават доходите и ще получите и по-голяма заплата. Друга причина за да се инвестира в България е че все пак тук доходността от борсата в дългосрочен план (15-25 години) ще е значително по-висока отколкото в САЩ и Западна Европа, защото просто темпа ни на растеж е близо два пъти по-висок от техния и предполагам ще се запази по-висок от техния в следващите деситилетия. Не отричам диверсификацията, но нямам нищо против моя УПФ да участва и да придобие значително количество акции на ИПО, които тепърва предстоят, както и да си увеличи портфейла от дружествата които изброи.

Коментар

• ING

Коментар

• Господин/госпожо elnet, имам странното чувство, че сте шеф на някое от ПОД - ва или отговорно лице от висок ранг.
                            Нека поне проучването, което направихте да е от полза не само за бизне са ви а и за осигурените лица във вашите фондове. А ако сте високопставен държавен служител, то промените за които востоянно се говори, че са крайно наложителни - просто направете ги. Ако нащата продължат да си маждукат, то ще си останем само с големи очаквания и с ниски пенсии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr

Коментар

• Благодаря за мненията. Темата е с продължение и очаквам още такива. Имало срокове за избор на универсален фонд, иначе процедурата е да попадна в някой на случаен принцип. На въпроса че УФ бил с малко средства и не си заслужава да си чупя нервите с мисли по въпроса ще отговоря така: Много мразя някой да си играе със стотинките ми!!! Така че, всяка възможност за компромис е недопустима. Иначе имам средства които мисля да вложа в допълнителен фонд но пак ми се иска да попадна на правилното място - доходност или сигурност (СИЛА или ING). Това научих от предложените сайтове за сега. Дайте компетентно мнение. Моля

Коментар

Working...
                                X