IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой пенсионно осигурителен фонд е най добър???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дано да е тъй - за доброто на хорицата, които вярват в пенсионна система като команчи в Маниту...
    Аз искам само едно - куцата държава да ми позволи да се грижа сам за себе си.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хм - и по 18 фонда да внасяме, пак ще стане същото мазало - с нашите вноски плащат пенсиите на сегашните пенсионери, с надеждата, че някой ден бъдещите работници ще ни плащат пенсиите на нас.

Ама вярвате ли, че след 30 години 3 000 000 хъхряци ще ви плащат пенсии?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Аз от тия работи не разбирам, ама преди няколко месеца ми дойде калкулация един вид - колко пари в сметката ми пенсионна имало... Снасям аз осигуровки години наред като поп (даже като 2-3 попа снасям) а по сметката ми... 252 кинта ?!?

Мале-мале - ако натрупва с тоя темп - като пенсионирам, цели два месеца ще живея охолно, докато реша как да самоубия после... :-)

Който вярва, че като одъртее държава ще го издържа, луд е и наивен е...
        Импе, ако говориш за Универсален пенсионен фонд - осигуряването стартира 2002 г. и вноската беше 2%. Сега вноската е 5%.
        При осигуряването по този ред имай предвид че важи максималния размер на осигурителния доход.
        За 2008 той беше 2000 лв. т.е повече от 100 лева няма как да внесеш на месец.

За 2007 максималният доход беше 1400 т.е не повече от 70 лева вноска

За периода 2002-2006 и вноската като % беше по-малка и максималния осигурителен доход.

Изводът, който се налага е, че не плащаш като поп.

Ако става въпрос за доброволен фонд сумата на вноските зависи изцяло от тебе.
        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Aleator
          Първоначално изпратено от Само чета
          Първоначално изпратено от в-к
          Пенсионните фондове са на плюс въпреки кризата
          Дружествата останаха почти незасегнати за разлика от тези в Западна Европа
          от Найден Недялков

На фона на унищожителната финансова криза, която срина на практика капиталовите пазари в целия свят, пенсионните фондове у нас успяха да задържат доходността си положителна. Това показват последните данни, изнесени от КФН със зам.- председател Бисер Петков.

Специалистите в сектора са на мнение, че положението, в което се намират пенсионните фондове у нас, е едно от най-печелившите. Те имат постоянен приток от средства, които да инвестират при много ниски цени на ценните книжа. От друга страна, те са дългосрочни инвеститори и след няколко години, когато финансовите пазари се възстановят, ще натрупат сериозна доходност. Към полугодието осигурителната система у нас управлява активи за 2.39 млрд. лв., като в нея са осигурени над 3.5 млн. души.
          Средната доходност на УПФ към края на септември е 2,36%
          elnet !?!...
          Тоя Недодялков толкова ли е неграмотен, или е просто малоумен?! Средната доходност от 2.36% е за 24 месечен период на годишна база, т.е. от 01.10.2006 до 30.09.2008.И обхваща около една година с най-големия ръст на БФБ и следващия период, след началото на спад. Сега започват да отпадат най-доходните тримесечия, а какви ще ги заменят?
          Те там всичките са такива. Все същите фрапантни грешки. Преди беше статията "Кой сега е номер 1" дето бяха сравнявали доходности на фондовете за различни периоди.

Остава Петър Караиванов да се присъедини към тях и трагедията ще е пълна

Коментар

Аз от тия работи не разбирам, ама преди няколко месеца ми дойде калкулация един вид - колко пари в сметката ми пенсионна имало... Снасям аз осигуровки години наред като поп (даже като 2-3 попа снасям) а по сметката ми... 252 кинта ?!?

Мале-мале - ако натрупва с тоя темп - като пенсионирам, цели два месеца ще живея охолно, докато реша как да самоубия после... :-)

Странно...........

аз за 5 г. трудов стаж имам около 14к в партидите си

Коментар

нищо не снасяш ,послъгваш но ме подсети да проверя моите от любопитство
              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Аз от тия работи не разбирам, ама преди няколко месеца ми дойде калкулация един вид - колко пари в сметката ми пенсионна имало... Снасям аз осигуровки години наред като поп (даже като 2-3 попа снасям) а по сметката ми... 252 кинта ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Сашко
                  Първоначално изпратено от Nasko 1
                  Според мен "Доверие" и "Ай Ен Джи" са най-добри.
                  Аз като клиент на "Доверие", наскоро получих честитка за рожденния си ден, подписана лично от генералния директор Даниела Петкова.
                  това заедно със месечната ти заплата ли дойде в офиса или? Аман от реклама. Доверие има над 1 милион осигурени и въпросната дама ще трябва да подписва по над 3000 картички като твоята на ден. Айде пробвай пак с рекламата.
                  Няма лъжа, нито пък реклама. Ако някой друг е получил честитка може да потвърди. Подписът на Даниела Петкова е с черен химикал и вероятно е пресниман. Така, че може и да не се подписва по 3000 пъти на ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                    Според мен "Доверие" и "Ай Ен Джи" са най-добри.
                    Аз като клиент на "Доверие", наскоро получих честитка за рожденния си ден, подписана лично от генералния директор Даниела Петкова.
                    това заедно със месечната ти заплата ли дойде в офиса или? Аман от реклама. Доверие има над 1 милион осигурени и въпросната дама ще трябва да подписва по над 3000 картички като твоята на ден. Айде пробвай пак с рекламата.

Коментар

• Според мен "Доверие" и "Ай Ен Джи" са най-добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
                        Първоначално изпратено от Aleator
                        Средната доходност от 2.36% е за 24 месечен период на годишна база, т.е. от 01.10.2006 до 30.09.2008.И обхваща около една година с най-големия ръст на БФБ и следващия период, след началото на спад. Сега започват да отпадат най-доходните тримесечия, а какви ще ги заменят?
                        Ха! Сигурен ли си в това, което твърдиш? Аз си мисля, че доходността е от началото на годината... Ще питам в ПОК-а, където си държа парите...
                        Абсолютно вярно е. Доходността е за периода септември 2006 - септември 2008 и е на годишна база. От край време КФН обявява редултатите на 24-месечна база. На тази основа се изчислява и минималната доходност за УПФ и ППФ.

Коментар

Първоначално изпратено от Aleator
                          Средната доходност от 2.36% е за 24 месечен период на годишна база, т.е. от 01.10.2006 до 30.09.2008.И обхваща около една година с най-големия ръст на БФБ и следващия период, след началото на спад. Сега започват да отпадат най-доходните тримесечия, а какви ще ги заменят?
                          Ха! Сигурен ли си в това, което твърдиш? Аз си мисля, че доходността е от началото на годината... Ще питам в ПОК-а, където си държа парите...
                          100% сигурен

Коментар

• ...

Коментар

Първоначално изпратено от в-к
                              Пенсионните фондове са на плюс въпреки кризата
                              Дружествата останаха почти незасегнати за разлика от тези в Западна Европа
                              от Найден Недялков

На фона на унищожителната финансова криза, която срина на практика капиталовите пазари в целия свят, пенсионните фондове у нас успяха да задържат доходността си положителна. Това показват последните данни, изнесени от КФН със зам.- председател Бисер Петков.

Специалистите в сектора са на мнение, че положението, в което се намират пенсионните фондове у нас, е едно от най-печелившите. Те имат постоянен приток от средства, които да инвестират при много ниски цени на ценните книжа. От друга страна, те са дългосрочни инвеститори и след няколко години, когато финансовите пазари се възстановят, ще натрупат сериозна доходност. Към полугодието осигурителната система у нас управлява активи за 2.39 млрд. лв., като в нея са осигурени над 3.5 млн. души.
                              Средната доходност на УПФ към края на септември е 2,36%
                              elnet !?!...
                              Тоя Недодялков толкова ли е неграмотен, или е просто малоумен?! Средната доходност от 2.36% е за 24 месечен период на годишна база, т.е. от 01.10.2006 до 30.09.2008.И обхваща около една година с най-големия ръст на БФБ и следващия период, след началото на спад. Сега започват да отпадат най-доходните тримесечия, а какви ще ги заменят?

Коментар

• ...

Коментар

Working...
                                X