Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Частни здравно осигурителни дружества
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеда в грешка съм. чл.19 от ЗДДФЛ ,признават се сега проверих. явно са го променили по-рано само застраховка живот се признавашеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСпециално за тебе проверих:
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане
Чл. 19. (1) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направените през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17, както и с внесените през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски по договори за застраховки "Живот" в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17.
Самият аз не ползвам данъчен кредит за застраховката си в частта различна от живот, като болест, трайна нетрудоспособност, второ мнение и т.н. Данъчните включиха преди 2 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма нужда да цитирам нищо - или ти мислиш, че юристите на компанията ни не знаят какво може и какво не може? Впрочем ако имаше проблем, от НАП щяха да мрънкят, както ти казах: сам аз се възползвах.
Коментар
-
Специално за тебе проверих:
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане
Чл. 19. (1) (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 се намалява с направените през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17, както и с внесените през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски по договори за застраховки "Живот" в общ размер до 10 на сто от сумата от годишните данъчни основи по чл. 17.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениецитирай закона закона щом си сигуренМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАйде бе - че ти си казал.
Сам аз ги използвах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеданъчни облекчения няма
Сам аз ги използвах.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми аз написах почти всичко - цената (толкова идва, ако плати човекът на годишна база и си ползва данъчните облекчения чрез продуктът), какво се покрива - и че е не обезщетение, а за лечение - клиентът-пациент избира между най-добрите болници и лекари, посочени като най-добри от другите лекари.
Важи до 85-годишна възраст, то се знае - ако човекът си плаща, но след 65 има оскъпяване... и трябва да я сключиш преди да направиш 85. Става и за дете - но само при застрахован възрастен, за дете е около 14 лв на месец.
При избушената ни здравна система това е необходимост просто - гледам по ТВ - пловдивската онкология останала без пари - а колко често виждаме по телевизия или интернет хора, които като просяци се молят за да спасят живота си или животът на детето си? И то хора, които не само, че плащат осигуровки, но и като за нашата държава не са зле финансово? В един момент идва белята и животът ти рухва... и продаваш домът си, за да спасиш животът - защото кожата е по-скъпа от тухлата...
Идеята е да помогнем за тежки и скъпи за лечение заболявания, защото за по-дребна болежка човекът като види зор, ще намери 5 или 10 Б, ама 100 Б в зелено не са по силите на 98% от хората...
Коментар
-
Ами аз написах почти всичко - цената (толкова идва, ако плати човекът на годишна база и си ползва данъчните облекчения чрез продуктът), какво се покрива - и че е не обезщетение, а за лечение - клиентът-пациент избира между най-добрите болници и лекари, посочени като най-добри от другите лекари.
Важи до 85-годишна възраст, то се знае - ако човекът си плаща, но след 65 има оскъпяване... и трябва да я сключиш преди да направиш 85. Става и за дете - но само при застрахован възрастен, за дете е около 14 лв на месец.
При избушената ни здравна система това е необходимост просто - гледам по ТВ - пловдивската онкология останала без пари - а колко често виждаме по телевизия или интернет хора, които като просяци се молят за да спасят живота си или животът на детето си? И то хора, които не само, че плащат осигуровки, но и като за нашата държава не са зле финансово? В един момент идва белята и животът ти рухва... и продаваш домът си, за да спасиш животът - защото кожата е по-скъпа от тухлата...
Идеята е да помогнем за тежки и скъпи за лечение заболявания, защото за по-дребна болежка човекът като види зор, ще намери 5 или 10 Б, ама 100 Б в зелено не са по силите на 98% от хората...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПродуктът: в Алианц - отговорих по-подробно на лично съобщение.
Ного стойностен наистина - аз си го подарих за рожденият ден.
Давай го в темата - може и да захлебиш ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеКъде е този продукт...за 1 лв. на ден... аз и 10 ще дам.
Ного стойностен наистина - аз си го подарих за рожденият ден.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Къде е този продукт
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМога да ти предложа продукт, който покрива най-скъпи и тежки заболявания (сърдечни операции, трансплантация на орган, рак (плюс трансплантация на костен мозък), неврохирургия) - лечението в чужбина - Западна Европа и САЩ - най-добрите болници при най-добрите лекари, лимит за лечение 2 000 000 евро, за лекарства след приключване на болничното лечение - лимит 50 000, компанията плаща и за придружител, който да ти пази страх, ако заминеш от болницата към Петърчо - поема се връщането на тленните останки.
За два милиона всяко нещо, което въобще може да се излекува, ще бъде излекувано.
Цената е символическа за такъв изключителен продукт - 1 лев на ден.
Коментар
-
Мога да ти предложа продукт, който покрива най-скъпи и тежки заболявания (сърдечни операции, трансплантация на орган, рак (плюс трансплантация на костен мозък), неврохирургия) - лечението в чужбина - Западна Европа и САЩ - най-добрите болници при най-добрите лекари, лимит за лечение 2 000 000 евро, за лекарства след приключване на болничното лечение - лимит 50 000, компанията плаща и за придружител, който да ти пази страх, ако заминеш от болницата към Петърчо - поема се връщането на тленните останки.
За два милиона всяко нещо, което въобще може да се излекува, ще бъде излекувано.
Цената е символическа за такъв изключителен продукт - 1 лев на ден.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар