IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложението на Allianz

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• NO KOMENT

Здравейте,

От няколко месеца управлявам автомобил Шкода Форман с пълномощно. Автомобилът е със софийска регистрация, а аз живея във Враца. На 27.12.2005 закупих автомобила (с договор за покупко-продажба). Днес 31.12.2005 отидох в офиса Ви в град Враца за да сключа застраховка ГО. Изчислиха ми годишна премия от 42 лв. ( на 51 год. съм и имам 33 год. шофьорски стаж- без произшествия). Проблемът се появи когато се разбра, че колата е със софийски номер и ГО трябвало да бъде около 70 лв. Обясних, че съм длъжен по закон ( и ще го направя), в 10 дневен срок от покупко-продажбата да отида в КАТ за смяна на талона и номерата.

Интервю на Т. Ненова- Изпълнителен директор, във вестник “Труд” от 31.12.2005
    Въпрос: “ Как се отнасяте към твърдения, че някой застраховарели продават евтини полици само за определени региони, дори само за един град?
    Отговор: “Това не е възможно и ако някой го прави, лицензът му трябва да бъде ОТНЕТ.”

Преди да публикувам “патилата” си в някои от форумите в интернет ще изчакам до понеделник отговора Ви.

Весели празници!

С поздрав:
    Велчев

Това е писмото ми до Алианц.От там ни вопъл ни стон!!!

Коментар

• Бул инс вчера пуснаха една реклама по БТВ че за 150 лв. правят гражданска за автомобили до 163 к.с. + каско кражба за 10 000 лв. и няква Злополука

доста атрактивна оферта ако няма някаква уловка. Някой по-информиран би ли кометирал?
      Добрият, стар Батя

Коментар

• Чета тук и стигам до извода:
        -Преди да тръгнем и да хвалим или критикуваме даден застраховател /ясно, че всички са алчни и всички ще се опитват по принцип да НЕ плащат/ , е най-добре да проучим офертите им, да прочетем внимателно написаното, да сравним, па накрай най-изгодното за себе си да направим.
        Няма съмнение, че нейде и за някои компанията на Шуми предлага най-доброто.
        Учудва ли ви защо "Алианц" така се старае да разбие статуквото ?
        Ами...как ще привлечеш нови клиенти с обща листа условия? Те /всъщност, ние/ си мислят:"-като са еднакви услровията, каква разлика на кого ще си дам парите?" И ги дават на първия, оказал се най-близко.
        А сега внимателно ще трябва да гледаме и четем, все пак, пари са това - това е Гражданската Отговорност, пречупена през знака $.
        И ще се замислим, като караме...докато блъснем някого или нещо.:-(
        По принцип съм ЗА диференциация, но при общи условия за сравнение -
        да се отчитат един и същ набор фактори, реално влияещи на безопасността, и необезсмислящи се един друг. Фактически, да има горен лимит на премията, важащ за 80-годишни полу-слепи и вече глухи систематични алкохолици, живеещи на Юг, с по пет ПТП на месец, шофиращи главно нощем по непознати маршрути и в чужди градове, с по две любовници и дива баба в придатък, два развода и син пройдоха...

Коментар

• Направих си труда да събера повечето от офертите на компаниите. Само ще направя уточнението, че са ми предоставени ОФИЦИАЛНИТЕ оферти. Почти всички компании предлагат "на място" , по-различни ))

ЗПАД "Алианц България"- Варна
          Строго индивидуално за физически лица. Попълва се подробен въпросник, който бива предоставен в офиса Алианц и клиентът се одобрява. Въпросникът е доброволен и клиентът вписва в него, каквото намери за добре. За юридически лица застраховката за леки авнтомобили е 110 лв за автомобили с мощност до 1800 куб.см, за тези от 1800 до 2000 куб.см. сумата е 136 лева, а 319 лева ще платите в Алианц, ако служебния лек автомобили е над 2000 куб. см. Гражданската отговорност на товарните автомобили до 20 тона ще струва 223 лева, а над 20 тона 289 лв.

ЗПАД "Булстрад"- Варна
          В Булстрад залагат на унифицирания подход. Всички леки автомобили ще се застраховат за следващата година за 130 лв. независимо от кубатурата. Застраховката за всички товарни автомобили ще бъде 172 лева независимо от тонажа.
          ЗД "Бул инс" АД- Варна
          Също интересен е подхода на Бул инс. Там вместо на кубически сантиметри разчитат на конски сили, като признак за определяне размера на Гражданската отговорност. Две са нивата за леките автомобили до 163 к.с – 144 лева, и над 163 к.с –423 лв. За товарни автомобили до 20 тона застраховката е 196 лв. , а за тези над 20 тона 306 лв.
          ЗК "Български имоти" АД- Варна
          Компанията предлага най-ниската застраховка за автомобили до 1800 куб. см. – 72 лева. От 1800 до 2500 кубика застраховката ще струва 92 лв., а над 2500 – 240лева. Товарните автомобили до 20 тона ще бъдат задстраховани за 100 лв., а тези над 20 тона за 184 лв.
          ЗПД "Витоша" АД- Варна
          Застрахователна компания Витоша предлага по подробна разбивка на кубатурите. Застраховките гражданска отговорност там започват от ниво до 1300 куб.см., което ще струва 80 лв. За автомобили от 1300 до 1600 кубически сантиметра застраховката ще бъде 100 лева, а от 1600 до 2000 128 лева. От 2000 до 2500 кубика–138 лв., а над 2500 кубически сантиметра 400лв. Същата е ситуацията и с товарните автомобили във Витоша там критериите за определяне на премията започват от по-ниско ниво. За автомобили до 1.5 тона – 80 лв., до 10 тона са 136 лева, между 10 и 20 тона 176 лева и над 20 тона 208 лева.
          ЗАД "Виктория"- Варна
          До 1800 куб.см. – 130лв., над до 2500 куб.см. – 132лв. и над 2500- 395 лв.
          Товарни автомобили - до 20 тона – 180 лева, над 20 тона 292 лв.
          ЗК "Лев инс" АД- Варна
          До 1800 кубически сантиметра застраховката струва 108 лв, до 2500 куб.с.– 128лв. и над 2500 кубика 138 лв. Товарните автомобили могат да се застраховат до 20 тона срещу 127 лева, а тези с тегло над 20 тона за 192 лв. Въпреки изричната забрана в Кодекса за застраховането Гражданска отговорност да се предлага с бонуси, от Лев инс не крият, че всеки платил еднократно годишната застраховка ще получи гориво за 30 лева и безплатен технически преглед. От КФН заявиха за Радио Варан, че ще разследват случая. Нито застрахователната компания, нито агент или брокер има право да предлага бонус към ГО, категорична бе Теодора Панайотова от Комисията.
          ЗК "Орел" АД- Варна- Ако декларирате, че не сте имал произшествия през последната година - 105 лв. ще ви струва застраховката за всеки лек автомобил до 2500 кубика. От 2500 до 3200 кубика застраховката ще струва 146 лв., а 228 лева ще платят собствениците на автомобили над 3200 кубика, които изберат Орел. Товарните автомобили до 20 тона се застраховат там за 275 лева, а по-тежките срещу 356 лева.
          ДЗИ Варна Също разчита на разчупен подход при определяне на минималната кубатура на автомобила. За лека кола до 1500 куб. см. Застраховката ще струва 83 лв., ако водачът декларира, че не е причинил ПТП през последните три години. Спазвайки същото условие собствениците на коли с мощност от 1500 –2000 куб. ще платят 95 лв. Тези които карат между 2000 и 2500 кубика ще платят за година 119 лв. А над 2500 кубика – 139 лв.Товарните автомобили до 20 тона ще се застраховат за 164 лв. , а тези над 20 тона – 256 лв.
          Нормативните изисквания забраняват застраховки със срок на валидност по-малък от 12 месеца. Няма проблеми обаче годишната застраховка да се разсрочи. Различните компании предлагат различни схеми на разсрочване, като вноските биват от 3 до 12. Повечето компании оскъпяват минимално, застраховката при разсрочване. Експерти твърдят, че когато се сключи застраховка, която да се изплаща разсрочено и след втората или третата вноска клиентът спре да внася сумите, спира и действието на застраховката. Застраховките ГО, които се сключват до края на година ще се предлагат само с годишен стикер, но при спиране на плащане на вноските служителите на КАТ ще проверяват, освен стикера на прозореца и документите на застраховката, които трябва да са у водача. Застраховките, които ще се продават през календарната 2006-та година и ще разсрочени ще бъдат придружени със стикер, който важи до периода на следващата вноска.

Коментар

• Здравейте!
            В Алианц ми направиха предложение да сключа ГО за 41лв. до 1800 куб и за 50лв. над 1800 куб .Обаче ме притеснява ,че не дават веднага полицата ,а след два дни.
            Парите обаче веднага се плащат.
            Има ли някой който е скючил с Алианц и да си е взел полицата.

Коментар

• Момчерта и момичета , ако компаниите не платят ще плащате ВИЕ... ПОМНЕТЕ !!!

Коментар

• Купувате си за 20.00 лева стартови пакет на Вивател, към него ви дават един безплатно и два талона за отстъпки до 20 % или до 100.00
                лева и с един от талоните отивате във Витоша и ви правят застраховка за 72.00 лева, което е 80.00 лева с 10 % отстъпка, с другия талон можете да ползвате останалите 92.00 лева за отстъпка от каско, коетоправи общо 100 лева, а двата пакета на Вивател ги изговаряте до 06.01.2006 година и на 07.01. ви ги възстановяват, което прави разговори за 0.11 лв. на минута с ДДС! Дето се казва - какво му плащаш!

Коментар

• Благодаря за креативното изказване!
                  Написах това, което съм чул. Ако някой го обори /както направи Зелен/ би било чудесно!

Апропо, Витоша предлагат около 80 лева.

Коментар

• Да до 1800м3

Коментар

• Последно къде са най-изгодните условия - в Български имоти ли там офертата е 76лв

Коментар

• Полицата важи за цялата страна,а не за населено място.SubZero не пиши глупости.

Коментар

• SubZero, агентката ми е комшийка и живеем врата срещу врата. Изрично я попитах за цялата страна ли е и тя отговори "да". Обади се на някакъв телефон, продиктува им данните ми и оттам и казаха 64лв.
                          Все още не съм ги плащал и нямам полица, защото беше понеделник и не си беше взела още полиците. А за града обяснението и беше, че в Ст.Загора по статистически данни имало много малко ПТП, което се обяснявало най-вече с мекото време и липсата на сняг и поледици. Но ще я питам пак за всеки случай.

Коментар

• Ако имаш нещо да кажеш - давай! Ама
                            Толкова глупости изписахте , че...
                            не е добро като начало.

Коментар

• Толкова глупости изписахте , че...

Коментар

• Джедай, не се нервирай! Не съм го измислил аз. Естествено, че е безумно, особено когато сериозна компания ти го предлага. Написах това, което съм чул да се прави. Затова обърнах внимание на Заления да прочете внимателно да ни би и с него да са направили така.

Коментар

Working...
                                X