IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте изгоден застраховател за застраховка живот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 1. "...почти три години стаж" в сферата на застраховането са си (с извинение) ПОЧТИ ЕДНО НИЩО,
    2. "Мисля, че и аз имам принос" - само така си мислиш, освен ако не си сам собственикът на мажоритарен дял в ЗК, а и той едва ли прави компромиси с бизнеса си, независимо в коя сфера работи,
    3. Нали знаеш, че гигантът в застраховането Allianz няма понятие от съществуване на застрахователна компания в България с името "Алианц- България", както и да се изписва последното...

    Да не губим времето на тук четящите, те искат да научат нещо ново, а ние ги занимаваме с отдавна дискутирани проблеми...

    Коментар


    • Далеч съм от мисълта , че няма финансово по-изгодни решения от Застраховката Живот. Но...без да правя реклама на Алианц България , за периода ми на работа от почти три години , нито един мой клиент не е бил ощетен с плащанията си при увреди в резултат на злополуки . Мисля , че и аз имам принос за това. Слава богу нямам клиент , чиито близки да са получавали обезщетение в случай на смърт. Някъде в тази тема писах , че на животзастраховката трябва да се гледа и като диверсификация на риск.

      Коментар


      • Идеята ми е не да разубеждавам убедените от ползата в животозастраховането, но не приемам за нормални разсъждения от типа: "...тогава ще получа приятен бонус към пенсията ми, ако съм жив и здрав дотогава! Не разчитам само на него, но и той ще помогне.", защото
        * много "ако" има в него,
        * ако човек е жив, но ако не е, тогава не може и да разчита...,
        * ако смятате, че осигурявате някого (при най-лошия случай), тогава вече започва ходенето по мъките, без майтап- когато потърси обезщетението (и докато го търси), със сигурност ще си докара някой инфаркт, или ще е МНОГО близо до него...
        Ако имаш достатъчно средства, без да ги вкараш в такава институция, ще бъдеш в пъти- по-осигурен, а за диверсификация на риска, тук изобщо не е място да се предлага като вариант.
        Има други възможности за инвестиране, със значително по-малък риск (рискът да си докарате стрес, инфаркт...).
        ... защото никой с проблеми в тази област ( при покрити рискове в животозастраховането) няма да тръгне да пише тук, а самата институция, която представляват животозастрахователите , е с типичните проблеми на обществото в преход и не може да се сравнява със онези общества , към които се стремим.
        Неписаното правило, с което трябва да започват всички общи условия за застраховане е: "НИЕ (И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ НАШАТА ГИЛДИЯ) ЩЕ НАПРАВИМ ДОРИ И НЕВЪЗМОЖНОТО, ЗА ДА НЕ ВИ ПЛАТИМ!!!"

        С уважение към всички пишещи и четящи... и към тези, които няма да се съобразят с написаното, но ще се убедят в прочетеното ... някога!

        Коментар


        • Не съм съгласен с част от долните мнения.

          Всичко според вас гравитира около доходността, май. Каквото и да се говори, все за това се опира. Да очевидно животозастраховката носи по-ниска доходност от примерно някои акции. Но не е това най-важното в случая. Неслучайно някой току-що препоръча да се държат и пари кеш - аз това не го одобрявам, но разбирам принципа че невинаги доходността е водеща.

          Накратко казано, животозастраховката (със или без спестовно-инвестиционен елемент) е важна част от диверсификацията на портфейла на всеки интелигентен и мислещ напред (и не само за себе си, но и за близките!) инвеститор. Тя ти покрива рискове, които никакви други инвестиции не ти покриват (не е само болест или загуба на трудоспособност, но примерно - смърт!!!). Все едно да се отрече цялата индустрия на застраховането изобщо!

          Аз имам животозастраховка в евро в Алианц. Мисля че добре съм си постлал хем откъм валутния риск, хем като репутация на застрахователя. Считам тази ми застраховка за една от най-разумните инвестиции, които съм правил някога. Поставям я наред и със спестяванията ми в доброволния пенсионен фонд (имам и такъв, в добавка към задължителния). Да не забравя, ползвам и данъчни преференции за тази застраховка. И не смятам да я изтегля до изтичането на срока й - тогава ще получа приятен бонус към пенсията ми, ако съм жив и здрав дотогава! Не разчитам само на него, но и той ще помогне.

          Разбира се, разходите по тази застраховка годишно ми възлизат на не повече от 2% от стойността на целия ми портфейл иначе от акции и облигации. Т.е. за един средноактивен инвеститор на нашия пазар застраховката живот е един дребен и "евтин" актив в диверсификацията, но с голям смисъл.

          Помислете пак върху горното.

          Коментар


          • .

            Безимен, аз стартирах тази тема и през време на проучването стигам до изводи подобни на твоите ).

            Какво получаваш при застраховка живот или злополука - една сума. която може да е от 20000-100000 лева.
            При спестовна застраховка живот, която включва смърт по болест и инвалидност, получаваш и не повече от 5% доходност на година в най-добрия случай като ако се опитваш да я изтеглиш до 6-7 година доходност никаква не получаваш.

            Изводът ми е, че ако имаш поне 20000 лева пари, които ще исползваш за инвестиране умно с подходяща диверсификация, то няма смисъл от спестовна застраховка живот. Най-добре е да държиш тази сума кеш, а останалите над нея да инвестираш. Но ако си по-млад може и волности да си позволиш

            Обаче можеш да се застраховаш срещу злополука и инвалидност поради злополука, тъй като всяка внезапност може да те завари с недовършени бизнес и семейни начинания. Тази застраховка е доста по-ниска като цена.

            Ако си достатъчно млад е безумие да се застраховаш за смърт по болест.

            Това, което реших е да използвам това, че фирмата ми прави международна злополука/медицинска за до 50000 евро, да додам пари и да я направя да важи и за България - ще ми излезе още по-евтино.

            Но не забтавяйте, че изключително полезно да си застраховате апартамента.

            Всички тези неща, които казах, не важат за фирми или ако се промени значително ситуацията в България (напр. се появи навик при пътни злополуки потърпевшата страна да завежда граждански иск за 100000 лева)

            П.С. И още нещо. Живейте здравословно момчета Учете се например от момичетата. Най-добре да не инвестирате вие, а се оженете за жена инвеститор.

            Коментар


            • И success...

              Коментар


              • До bean
                Сигурен съм 99% , че няма застраховател , който да направи Застраховка Живот на Човек с хронична бъбречна недостатъчност на хемодиализа . За Алианц България съм 100% сигурен. В твоята ситуация бих мислил не за застраховка , а как да се извърши навреме трансплантация .
                Късмет и сполука

                Коментар


                • Много умни хора казват, че преди да се предприеме нещо, трябва да се мисли много, нещата да се огледат отвсякъде.
                  Дългосрочна застраховка "Живот"? Ако някой реши, че е разумна инвестиция, няма да му противореча, очевидно:
                  - има излишни средства (в смисъл - готов е да се раздели с тях, или значително да ги намали) при съмнителна възможност да получи качествена услуга . Качеството на услугата ще е на висота, но само докато внася дължимите суми, а това ще е до времето, когато неминуемо ще започнат... проблемите (с парите на застрахования, които застрахователят третира като свои...),
                  - е забравил за неотдавна преживяната инфлация, наистина тя нямало да е вече с такива размери, но... ще дойде време да въведем EUR и тогава...
                  - ..................................и т.н., но и горното не е малко.

                  Успех при брокерите, които Ви "свалят звезди", но няма да е така в бъдеще, опитайте и може и да бъда опроверган!

                  Коментар


                  • Мисля, че е трябвало по- рано да се направи тази застраховка, т.е преди хемодиализата.Трябва да се провери при различни и повече застрахователи. Колко често се прави диализата?Щом е млад човек по- добре да се търси начин за трансплантация,защото диализата е само временно решение и състоянието незабележимо се влошава.

                    Коментар


                    • Тежко болен имам впредвид млад човек който от няколко години е на Хемодиализа как би се интерпретиралотова положение и дали бимогло да се направи застраховка живот на този болен човек
                      Застрахователите прават ли преглед на хората които искат да си направат застраховка живот

                      Коментар


                      • По принцип - тежко болен човек - не , макар , че "тежко болен" може да се интерпретира . Застраховка Живот се сключва със здрави хора или такива с минимални или прекарани и излекувани страдания .

                        Коментар


                        • usmoviia

                          Na kakavi usloviia trabva da otgovara edin chovek zada mozhe da si napravi zastrahovka zhivot
                          Mozhe li naprimer teshko bolen dasi napravi takava zastrahovka

                          Коментар


                          • Спестовният тип животозастраховка е не особено изгоден. Но ... Чисто във финансов аспект разгледай една застраховка като диверсификация на риск . Когато ти 100% си заложил на своята работна сила за да осигуряваш финансово себе си и семейството при евентуална злополука и нетрудоспособност ти си на 100% загуба . Ако имаш застраховка , този процент е под 100 . колко - зависи от застрахователната сума и много други неща...
                            Успешен избор !

                            Коментар


                            • A какво ще кажете за Еуролайф?

                              Коментар


                              • Какво ще кажете за GRAWE ?
                                Австрийска компнания, съществува от 177години и се води "аристократичната застрахователна компания" ...

                                Коментар

                                Working...
                                X